Het echte aantal Coronavirus-slachtoffers is veel groter dan dat u wordt verteld

Het echte aantal Coronavirus-slachtoffers is veel groter dan dat u wordt verteld

31 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat we worden geconfronteerd met een “ongekende uitbraak” en zij baseren die beoordeling op de officiële cijfers die we tot nu toe hebben gekregen. Maar wat als die getallen niet nauwkeurig zijn en deze uitbraak eigenlijk veel, veel erger is dan we ons hebben laten geloven?

olgens de Chinese regering zijn er nu 9.692 bevestigde coronavirusgevallen in China en is het officiële dodental gestegen tot 213. Maar de Wall Street Journal heeft al gedocumenteerd dat het dodental kunstmatig wordt onderdrukt. Zoals ik al gesproken over de andere dagworden veel van degenen die zijn gestorven gecategoriseerd als stervend aan “ernstige longontsteking” zodat ze niet als sterfgevallen door coronavirus zullen tellen. Ondertussen wordt het overduidelijk dat het aantal bevestigde gevallen ook veel lager is dan zou moeten. Grote aantallen slachtoffers worden geclassificeerd als ‘vermoede gevallen’, zelfs nadat het overduidelijk is dat ze het virus hebben.

CNN sprak met een Chinese vrouw genaamd Shi Muying die door haar arts heeft verteld dat ze het coronravirus heeft, maar omdat een vierde test nog niet is uitgevoerd, wordt ze nog steeds beschouwd als een “vermoedelijk geval” …

Tegen 26 januari begon Shi koorts te krijgen – een van de symptomen van het nieuwe coronavirus. Ze ging naar de koortskliniek van het ziekenhuis, waar ze meer dan 20 patiënten vond, die allemaal wachtten om door een arts te worden getest.

Ze zegt dat ze drie tests kreeg – een neusuitstorting om griep uit te sluiten, een CT-scan om haar longen te vergelijken met die van geïnfecteerde patiënten en een bloedtest. Na negen uur testen en wachten op resultaten zegt ze dat de arts haar vertelde dat ze coronavirus had, maar omdat hij haar niet de vierde en meest definitieve test kon geven, kon ze alleen als een verdachte patiënt worden beschouwd. Haar 67-jarige vader bevindt zich in dezelfde situatie.

Dus deze vrouw en haar vader tellen op dit moment niet als bevestigde gevallen. In plaats daarvan behoren ze tot de 12.100 vermoede gevallen die nog steeds wachten om te worden bevestigd.

Natuurlijk hadden Shi en haar vader het geluk dat ze überhaupt daadwerkelijk werden getest. Vele anderen hebben het ziekenhuis na het ziekenhuis bezocht om telkens weer te worden weggestuurd.

De waarheid is dat het Chinese medische systeem gewoon niet in staat is om een ​​uitbraak van deze omvang aan te kunnen. De ziekenhuizen worden absoluut overspoeld door zeer zieke mensen, en er zijn niet genoeg artsen of voldoende middelen om ze allemaal aan te pakken.

Volgens een verpleegster die in een ziekenhuis in Wuhan werkt, hebben ze echt te maken met een zeer wanhopige situatie …

Volgens een verpleegster in Wuhan die vroeg om niet te worden geïdentificeerd uit angst voor professionele gevolgen, is het personeel overweldigd, zijn de middelen op en zijn er geen bedden . Er zijn zo weinig hazmatpakken dat personeel ze desinfecteert aan het einde van hun dienst om de volgende dag weer te dragen, zei ze. Ongeveer 30 van de 500 medische medewerkers in haar ziekenhuis zijn nu ziek en opgenomen in het ziekenhuis, en anderen – waaronder zij – hebben thuis zelf in quarantaine geplaatst.

“ Er zijn echt veel mensen die niet kunnen worden opgenomen , maar het heeft geen zin om de verpleegkundigen de schuld te geven. Er zijn geen bedden, geen middelen. Moeten we deze strijd gewoon met blote handen voeren? ‘Zei ze. “Op dit moment staan ​​heel veel medisch personeel op het breekpunt … Ik zie mijn zussen naar de frontlinie rennen en ik voel me zo machteloos.”

Zullen soortgelijke dingen in andere landen over de hele wereld gebeuren?

Op donderdag overtrof het aantal bevestigde gevallen buiten China voor het eerst de 100 . De Wereldgezondheidsorganisatie heeft eindelijk een wereldwijde noodsituatie voor de gezondheid uitgeroepen, en het hoofd van de WHO waarschuwde dat dit echt een “ongekende uitbraak” is …

Lees ook:  Het is in de VS veel erger dan dat u wordt verteld

“In de afgelopen weken zijn we getuige geweest van de opkomst van een voorheen onbekende ziekteverwekker die is geëscaleerd tot een ongekende uitbraak,” zei directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een nieuwsconferentie op het hoofdkantoor van de organisatie in Genève op donderdag. “We moeten nu samenwerken om de verspreiding te beperken.”

Natuurlijk is er tot nu toe slechts een handvol zaken in de Verenigde Staten geweest en daarom maken de meeste Amerikanen zich op dit moment niet echt zorgen over deze crisis.

Maar als dit virus zich blijft verspreiden, zal dat snel veranderen.

Reuters interviewde een 21-jarige Amerikaanse student die in Wuhan woont, genaamd Nicholas Schneider, en hij vertelde Reuters dat hij een manier probeerde te vinden om de stad te verlaten. Nu Wuhan volledig is opgesloten, zegt hij dat hij het gevoel heeft “alsof ik op een of andere manier in een apocalyps zit” …

Een griezelige rust is neergedaald in de normaal drukke straten van de stad van 11 miljoen mensen, waar Schneider geodesie – een tak van toegepaste wiskunde – heeft bestudeerd aan de Universiteit van Wuhan, ongeveer 16 km van waar experts denken dat het nieuwe coronavirus is ontstaan in een markt die illegaal in dieren in het wild handelt.

“Het is als een spookstad, nauwelijks mensen en auto’s. Het is een raar gevoel. Ik heb het gevoel dat ik op een of andere manier in een apocalyps zit ‘, zei Schneider in een telefonisch interview met Reuters op woensdag.

Als dit virus zich als een lopend vuurtje in de VS begint te verspreiden, is het slechts een kwestie van tijd voordat Amerikaanse steden op een vergelijkbare manier worden opgesloten.

En kan ons medisch systeem een ​​grootschalige uitbraak aan?

Zeker, ons systeem heeft meer middelen dan dat van China, maar de waarheid is dat er niet genoeg ziekenhuisbedden voor ons allemaal zijn.

Op dit moment zijn er in het hele land minder dan een miljoen ziekenhuisbedden.

En er zullen ook niet genoeg testkits voor iedereen zijn. Tot nu toe zijn alle testen in de VS gedaan bij de CDC en ambtenaren hopen testkits binnenkort beschikbaar te maken voor lokale gemeenschappen.

Maar wat als duizenden zieke mensen opdagen in uw plaatselijke ziekenhuis die eisten te worden getest?

Zouden er genoeg testkits zijn?

In China probeerde een journalist zich te laten testen, en hem werd verteld dat er slechts “100 of enkele honderden testkits per ziekenhuis per dag” zijn …

Ik probeerde in een ziekenhuis getest te worden om te zien hoe het proces was. Ze stelden me vragen en zeiden dat ik in de rij moest staan ​​om te testen. Ik ging met een patiënt naar het Tongji-ziekenhuis. Veel patiënten waren naar meerdere ziekenhuizen geweest. Ik was echt bang.

De gangen op de polikliniek waren allemaal vol bedden, veel mensen ademden met maskers en zuurstoftanks. In de gangen. Ze moesten ernstig ziek zijn.

Dr. zei dat we moeten selecteren op welke patiënten de test moet worden uitgevoerd. Er zijn mij alleen maar 100 of enkele honderden testkits per ziekenhuis per dag verteld. Er zijn niet genoeg, dus artsen moeten die selecteren om te controleren. Dus sommige mensen zijn naar 5-6 ziekenhuizen geweest om zich te laten testen.

Dus veel zieke mensen in Wuhan worden misschien nooit getest. In plaats daarvan zullen velen van hen gewoon thuis zitten “en wachten om te sterven” .

The Epoch Times – China Insider on Twitter

Imagine being a Wuhan citizen…they can’t get any medical treatments, they can’t even get a diagnosis. They can only sit and wait to die.” A #Wuhan citizen speaks out about the #Coronavirus, and says the symptoms of the virus do not match what authorities are saying. https://t.co/CWDMdbnWDU

Uiteindelijk weten we echt niet hoeveel coronavirusslachtoffers er momenteel in China zijn. Zoals ik gisteren heb besproken, schatten onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong dat er op dit moment 44.000 slachtoffers kunnen zijn , maar ze weten het niet zeker.

Maar wat we wel weten, is dat deze pandemie elke dag erger wordt. Zelfs als je alleen naar de officiële cijfers kijkt, groeien ze exponentieel. Mysterieuze pandemieën zijn een onderdeel van “de perfecte storm” waarop we hebben geanticipeerd en het lijkt erop dat deze huidige pandemie de komende maanden alleen maar zal toenemen.

En hoe meer deze pandemie groeit, hoe meer angst we zullen zien. Grote aantallen mensen zullen wanhopig bang zijn om ziek te worden en te sterven, en dat kan onze samenleving verlammen in een mate die we nog nooit eerder hebben gezien.

Comments

comments