Runnen pedofielen deze club? “Vuile geheimen”? Moddergevecht op “Fridays for Future” in Hamburg


 4 total views,  2 views today

Een activist van de klimaatbescherming en politicus van links heeft geklaagd dat “Fridays for Future” Hamburg leugens over hem zou verspreiden. Als de beweging ze niet corrigeert, zal hij “vuile geheimen” onthullen, onder andere over pedofielen in de “klimaatbeschermingsbeweging”.

Tom Radtke, linkse kandidaat voor de Hamburgse verkiezingen, heeft de zogenaamde klimaatbeschermingsbeweging “Fridays for Future” (FFF) bedreigd met de onthulling van “vuile geheimen” als ze onwaarheden over hem blijven verspreiden. Radtke schreef op donderdagavond op Twitter:

Fridays for Future Hamburg, Nele Brebeck, blijft waar. Als je over me liegt, begrijp ik niet waarom ik je vuile geheimen (bijvoorbeeld de pedofiel bij FFF Hamburg) voor me bewaar. Als er geen correctie is, zal ik morgen alles vertellen. Ook aan Luisa.

Enkele uren later onderbouwde hij zijn verklaring in een andere tweet:

Het Hamburgse lid van de Bondsdag moet voorzichtig zijn, anders zal hij zijn als zijn voormalige parlementaire collega Edathy. Ik ken de namen van enkele van zijn slachtoffers.

De 18-jarige Radtke, die zichzelf beschrijft als een van de organisatoren van de FFF-beweging in Hamburg en nog steeds naar school gaat, had eerder deze week kritiek ontvangen toen hij de massamoord op de Joden vergeleek met de huidige “klimaatholocaust” en het nazi-regime bekritiseerd voor zijn CO2-uitstoot:

De nazi’s behoren ook tot de grootste klimaatzondaars omdat hun vernietigingsoorlog en hun tanks enorme hoeveelheden CO2 hebben geproduceerd.

DIE LINKE. Hamburg on Twitter: “Klarstellung aus aktuellem Anlass: Holocaust und Klimawandel gleichzusetzen ist absolut inakzeptabel. Wer das tut, vertritt nicht die Position der LINKEN. Wir sprechen jetzt mit Tom und beraten über Konsequenzen. / Twitter”

Klarstellung aus aktuellem Anlass: Holocaust und Klimawandel gleichzusetzen ist absolut inakzeptabel. Wer das tut, vertritt nicht die Position der LINKEN. Wir sprechen jetzt mit Tom und beraten über Konsequenzen.

DIE LINKE. Hamburg on Twitter: “#Antifaschismus ist Grundkonsens unserer Partei. Wer ihn nicht mitträgt, ist in der #Linke|n falsch. Nach intensiver Beratung beenden wir die Zusammenarbeit mit Tom R., fordern ihn auf, seine Kandidatur zurückzuziehen & beraten ein ordentl. Parteiverfahren bis hin zum Ausschluss. / Twitter”

Antifaschismus ist Grundkonsens unserer Partei. Wer ihn nicht mitträgt, ist in der #Linke|n falsch. Nach intensiver Beratung beenden wir die Zusammenarbeit mit Tom R., fordern ihn auf, seine Kandidatur zurückzuziehen & beraten ein ordentl. Parteiverfahren bis hin zum Ausschluss.

Links van Hamburg bekritiseerde Radtke, die op de 20e plaats staat op de staatslijst van de partij, voor zijn verklaringen en aangekondigde gevolgen. Om juridische redenen is het echter nauwelijks mogelijk om een ​​enkele kandidaat van de lijst te verwijderen. De partij kondigde dinsdag aan dat er een partijprocedure tegen Radtke zou worden gestart die tot zijn uitwijzing zou kunnen leiden en riep hem op zich te onthouden.

Fridays for Future Hamburg ⚓️ on Twitter: “Wir distanzieren uns von den Äußerungen von @tomradtkede. Diese Person ist kein aktives Mitglied von FFF Hamburg – und wird es auch nie wieder sein. Er vertritt weder unsere Werte noch unsere Positionen, sein Verhalten ist schockierend und nicht zu entschuldigen. / Twitter”

Wir distanzieren uns von den Äußerungen von @tomradtkede. Diese Person ist kein aktives Mitglied von FFF Hamburg – und wird es auch nie wieder sein. Er vertritt weder unsere Werte noch unsere Positionen, sein Verhalten ist schockierend und nicht zu entschuldigen.

Luisa Neubauer on Twitter: “Ich kenne Tom Radtke nicht, stimme seinen Aussagen in keiner weise zu und frage mich warum ein solcher Nonsense mit einem Foto von u.a. mir verbreitet wird. Auch @fff_hamburg hat sich übrigens distanziert. / Twitter”

Ich kenne Tom Radtke nicht, stimme seinen Aussagen in keiner weise zu und frage mich warum ein solcher Nonsense mit einem Foto von u.a. mir verbreitet wird. Auch @fff_hamburg hat sich übrigens distanziert.

“Fridays for Future” distantieerde zich ook duidelijk van Radtke. Dit is “geen actief lid” van FFF Hamburg en zal nooit meer terugkomen. Luisa Neubauer, het Duitse gezicht van de beweging met familiebanden met de Reemtsma-dynastie, zei dat ze Radtke helemaal niet kende. Hij schrijft zelf aan zijn zijde over zijn “vriendin Luisa Neubauer”, met wie hij de beweging in Hamburg heeft opgebouwd. Radtke beweert ook deel te hebben genomen aan de eerste “klimaatstaking” in Zweden en is sindsdien bevriend met Greta Thunberg.

De scherpe afstand van de kant van de FFF-beweging en Neubauer leidde Radtke nu naar zijn scherpe dreiging om “vuile geheimen” openbaar te maken. Het is volkomen onduidelijk of zijn beschuldiging klopt dat er pedofielen zijn op “Fridays for Future” Hamburg. Commentatoren op Twitter hebben al aangegeven dat hij pedofielen behandelde of zich schuldig maakte aan laster. Andere waarnemers genoten van het geschil tussen de “klimaatbeschermers” en kondigden aan dat ze popcorn wilden krijgen voor de voortzetting ervan.

De dreiging van Radtke deed nu ook een beroep op de autoriteiten. De Hamburgse politie kondigde in een tweet aan dat zij het onderzoek naar deze zaak was begonnen. 

Polizei Hamburg on Twitter: “Wir sind heute mehrfach auf diesen Tweet hingewiesen worden. Er ist uns bekannt und wir haben Ermittlungen aufgenommen. Weitere Hinweise diesbezüglich an uns sind nicht erforderlich. / Twitter”

Wir sind heute mehrfach auf diesen Tweet hingewiesen worden. Er ist uns bekannt und wir haben Ermittlungen aufgenommen. Weitere Hinweise diesbezüglich an uns sind nicht erforderlich.

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord