Brussel blijft geschiedenis herschrijven (en waarom Von der Leyen een ordinaire graaister is)

Brussel blijft geschiedenis herschrijven (en waarom Von der Leyen een ordinaire graaister is)

2 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

De EU-machthebbers in Brussel beweren dat het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd door de geallieerden. Maar de waarheid komt hen niet goed uit: al die arme mensen zijn uit deze hel bevrijd uit door het Rode Leger, de Sovjet Unie dus, maar dat past niet in het wereldbeeld van Brussel. Wat Iwan ook doet, het is en blijft altijd die slechte Rus.

eu

Het kan geen historische onwetendheid zijn. Er is teveel geschreven in de dagen vóór 23 januari 2020 over de bevrijding van Auschwitz-Birkenau 75 jaar geleden. Maar Ursula von der Leyen (aan het eind van dit artikel nog iets meer over haar) schrijft in een «Gemeenschappelijke verklaring van voorzitter Von der Leyen, voorzitter Michel en voorzitter Sassoli naar aanleiding van de bevrijding van Auschwitz-Birkenau 75 jaar geleden» (zie bovenstaande afdruk) letterlijk:

Vijfenzeventig jaar geleden bevrijdden de geallieerden het naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Daarmee maakten zij een einde aan de meest gruwelijke misdaad in de Europese geschiedenis: de met voorbedachte rade uitgevoerde uitroeiing van de Joden in Europa. Zes miljoen Joodse kinderen, vrouwen en mannen werden vermoord, samen met miljoenen andere onschuldige mensen, waaronder honderdduizenden Roma, die werden vervolgd vanwege hun etniciteit. De prijs was onnoemelijk hoog en een symbolischer plek dan Israël om de overwinning op de nazi’s te herdenken, is dan ook nauwelijks denkbaar.

De “prijs was onuitsprekelijk hoog”, maar wie het ook heeft betaald, deze “onuitsprekelijk hoge prijs” wordt geheim gehouden – nee, het wordt opzettelijk onjuist weergegeven. Het waren, met alle respect, niet “de geallieerden” die Auschwitz-Birkenau bevrijdden, maar de soldaten van het Rode Leger – en de slachtoffers, de “onuitsprekelijk hoge prijs”, waren de soldaten van het Rode Leger.
In januari 1945 had Churchill Stalin expliciet en schriftelijk gevraagd om de strijd tegen de Hitler-troepen niet op te geven, omdat zijn eigen troepen betwijfelden of zj met succes de Hitler-troepen aan het westelijke front konden bereiken, als Hitler troepen van het Oostfront naar het Westfront zou gaan verplaatsen.

Maar Von der Leyen staat hierin niet alleen. Bij de herdenkingsplechtigheid in Jeruzalem op 23 januari heeft de Duitse president Frank-Walter Steinmeier zonder enige beperking de Duitse schuld aan de Holocaust toegegeven, maar zelfs bij de herdenkingsplechtigheid voor de bevrijding van Auschwitz-Birkenau kon hij de bevrijders, soldaten van het Rode Leger, niet over zijn lippen krijgen.

Lees ook:  Brexit is een symptoom, niet het probleem

De Amerikaanse vice-president Mike Pence ging nog een stap verder. Hij noemde wel “de soldaten” die het vernietigingskamp bevrijdden – “when soldiers opened the gates”- maar zei er niet bij welke soldaten het waren. Maar later in zijn toespraak waren het “de Amerikaanse soldaten” – “waaronder meer dan 2 miljoen Amerikaanse soldaten” – die hadden geleden in de strijd tegen de Hitler-troepen.
(Volgens officiële cijfers registreerden de Verenigde Staten 407.316 doden in de Tweede Wereldoorlog, exclusief militair personeel, terwijl de Sovjetunie naar schatting 27 miljoen doden had, waarvan meer dan de helft burgers.)

Formeel heeft Von der Leyen wel gelijk: het (Sovjet)russische leger maakte deel uit van de geallieerden. Denk bijvoorbeeld aan de Jalta-conferentie met Roosevelt, Chruchill en Stalin). Alleen is dit belangrijke detail in de hoofden van mensen weggemanipuleerd gedurende de afgelopen 70 jaar of vanaf de periode van de Koude Oorlog onbewust in een richting geduwd dat tot de geallieerden alleen Engeland en de VS behoren. Mogelijk zonder problemen, aangezien Rusland de vijand was en de andere “bondgenoten” vandaag de dag geallieerden worden genoemd. Net als in de laatste agressieve oorlogen van het Westen. De mainstream media nemen dit klakkeloos over en de conectie is uit hun hoofden verdwenen. De mainstream media hebben hier een centraal “educatief”(propaganda)mandaat: in plaats van consequent op dit verband te wijzen, negeren ze het.

Het herschrijving van de geschiedenis in het Westen, of het nu gaat om de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, de Sovjet-toewijzing van de Krim aan Oekraïne, de geschiedenis van Tibet als onderdeel van China, of de rol van de Sovjet-Unie in de strijd tegen de nazi’s: wat niet goed uitkomt, wordt herschreven en verdraaid. En weinigen merken op wat er gebeurt. Het is enerzijds kenmerkend voor in ons geval de Europese Unie, maar tegelijkertijd angstaanjagend dat mensen zó gemanipuleerd worden.
Oudere generaties weten nog wel wat zich daar heeft afgespeeld, maar jonge generaties kunnen ontvankelijker zijn voor de Brusselse leugens.
In Brussel willen e waarschijnlijk nieuwe generaties binnenhalen die een heel ander verhaal (dan de werkelijkheid) kennen en geloven. Ook op dit punt had George Orwell het bij het juiste eind. “Wie het verleden controleert, controleert de toekomst. Wie het heden controleert, controleert het verleden.”

Lees ook:  Nederland liegt Oekraïne is schuldig aan de MH-17 NIET Rusland

Een eeder artikel van ons over geschiedvervalsing door de Europese Unie, van 28september 2019 getiteld: “Totalitair regime waarschuwt voor…. totalitaire regimes”, is hier te vinden.

We vertelden in het begin van dit artikel nog even terug te komen op Ursula von der Leyen – gewoon om wat inzicht te geven door wat voor iemand de EU geleid wordt (eerder schreven we ook al kritische artikelen over haar, maar we kunnen het niet laten). Op 3 juli vorig jaar schreef Ko Colijn in Vrij Nederland het volgende:

Wat maar weinig mensen weten is hoe de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, al jaren samen met collega-vriendin Jeanine Hennis-Plasschaert stilletjes werkt aan de integratie van de Nederlandse en Duitse krijgsmacht. (En dat ze plagiaat pleegde.).
Samen vormden ze proestend de afdeling girlpower in de Navo en werkten ze stilletjes aan de integratie van het Nederlandse en de Duitse krijgsmacht. Alleen al onze landmacht is via meer dan driehonderd projecten innig verweven met de Duitse, blikvanger is de Luchtmobiele Brigade die geïntegreerd is met Division Schnelle Kräfte en onder gemeenschappelijk commando in Duitsland staat. Von der Leyen en Hennis zetten in februari 2016 hun handtekening onder een vergaande militaire samenwerkingsovereenkomst waarmee de Duitse marine medegebruiker werd van de Karel Doorman, een logistiek ondersteuningsschip en het Seebataillon van de Duitse marine wordt opgenomen in de Koninklijke Marine.
Von der Leyen irriteert – ongetwijfeld ook meer dan haar voorganger Juncker – de Verenigde Staten door net als Nederland niet te kunnen (of willen) voldoen aan de Navo-afspraak dat iedere lidstaat in 2024 2 procent van zijn bruto nationaal product aan defensie moet uitgeven.
Von der Leyen heeft ook formeel verzet in de Navo aangetekend tegen het idee om obsessief aan de 2 procent-norm vast te houden, belangrijker is de output dan het geld dat je in defensie stopt. Daar willen Trump en Pompeo niets van horen. Helemaal boos zijn ze op de Frans-Duitse plannen om alvast aan een zesde-generatie gevechtsvliegtuig te werken, een Europese opvolger van de F-35 dus. Daar tekende Von der Leyen met haar Franse collega Florence Parly onlangs een overeenkomst over, die in Washington als een symbolische oorlogsverklaring wordt gezien.
Hinderlijker is een oude plagiaataffaire die Frau Doktor Von der Leyen zal blijven achtervolgen. In haar medische proefschrift uit 1990 zijn in 2015 door een internetplatform 27 plagiaatpassages ontdekt. Weliswaar is ze door een onderzoekscommissie van de universiteit van Hannover vrijgepleit, maar de manier waarop is steeds onbevredigend gebleven. De commissie concludeerde wel dat Von der Leyen ‘klarer Mängel’ konden worden verweten, zelfs ‘Fehler in der Form von Plagiaten’ maar ze mocht haar doktorstitel behouden want er was geen sprake van een ‘Täuschungsabsicht’.

Ja, het is me er wel eentje. En dat zij al vanaf het begin bij de Europese Commisie volop meedraait in het graaicircuit blijkt uit het volgende:
het nieuwe, speciaal voor haar ingerichte appartement (een ‘studio’) bevindt zich op de 13e verdieping van het Berlaymont en daar hangt nogal een stevig prijskaartje aan. Dit meldde de Franse krant “Libération“. De verbouwing van een ontspanningsruimte in een bewoonbare ‘studio’ van 20 m² met douche had al 72.000 euro gekost, schreef EU-correspondent J. Quatremer.
Maar dat is niet alles. Hoewel Von der Leyen geen ander extern appartement wil huren, blijkt ze een deel van de daarvoor bedoelde huurtoelage wèl te innen. Volgens Quatremer ontvangt Von der Leyen het kokette bedrag van 4.103 euro per maand.
Een woordvoerder van de Europese Commissie probeerde het meteen goed te praten: de totale kosten zouden niet hoger zijn dan normaal. Maar waarom heeft Von der Leyen een huurtoelage nodig als ze in het gebouw van de EU-commissie woont?

Lees ook:  $220.000 schuld voor elke man, vrouw en kind - Amerika heeft nu 72 biljoen dollar aan schulden

 

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments