Groene in Duitsland en verdedigers van de Islam voorkomen het verbod op boerka op de Kiel University

Groene in Duitsland en verdedigers van de Islam voorkomen het verbod op boerka op de Kiel University

2 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

In Kiel verhinderen de Groenen het verbod op gezichtsbedekende sluiers op de universiteit. Het gaat hier niet om religieuze folklore, maar om het aantonen van de aanspraak op macht en dominantie van de radicale islam, waaraan de Groenen zich onderwerpen.

Een jaar lang namen de Groenen in Sleeswijk-Holstein de tijd om een ​​wetsvoorstel te blokkeren dat volledige veiling aan de universiteit zou verbieden. Zelfs het verstrijken van de tijd laat zien waar de partij over gaat: de sluier als symbool van de radicale islam moet in openbare instellingen worden toegestaan. De achtergrond is het geval van een moslimstudent aan de Christian Albrechts University in Kiel. Het is een bekeerling die gehecht is aan de radicale islam.

De universiteit had haar verboden de cursussen volledig te verdoezelen, maar de student kwam altijd vermomd naar evenementen. De universiteit had daarom het land gevraagd om een ​​regeling te maken die een verbod mogelijk zou maken. Er werd een jaar onderhandeld, met steeds toenemende compromisaanbiedingen van de Jamaicaanse coalitiepartners CDU en FDP aan hun groene partner. De Groenen vertrouwen op de fundamentele vrijheid van godsdienst.

Hoofddoek is een politiek symbool

Maar de hoofddoek gaat niet over religie, vooral omdat de Koran geen sluier voorschrijft. Het is een politiek symbool. Integendeel, de Groenen pleiten op de propaganda van de Islamitische Wereldliga, die in heel Europa campagne voert om kritiek op de islam als “godslastering” te evalueren en te bestraffen en om islamitische symbolen in de openbare ruimte te bestraffen. Het hoogtepunt van de ontwikkeling is een conflict in Frankrijk waarin een 16-jarige student onlangs de islam bekritiseerde. Na ernstige doodsbedreigingen staat ze nu onder politiebescherming en kan ze niet meer naar school.

De strijd om de hoofddoek is al lang een strijd voor een moderne, seculiere samenleving tegen de agressieve islam met haar claim op politieke almacht en de bijbehorende onderdrukking van vrouwen. Het gaat niet om religieuze vrijheid, het gaat om een ​​politieke boodschap.

Lees ook:  Een Duitse afgevaardigde, geschokt door de Spaanse behandeling van Franco: "A shame"

Er moet rekening mee worden gehouden dat “het verbod op hoofddoeken vaak wordt gezien als een teken van onderdrukking van vrouwen. In veel gevallen worden moslims door hun man gedwongen om een ​​hoofddoek te dragen of zelfs om volledige sluiers te dragen. Hoofddoek, boerka of niqab zijn slechts de publiekelijk zichtbare tekenen van onderdrukking en onderwerping. Ongeacht het feit dat de onderdrukking van vrouwen nooit in de zin van een vreedzame religie of onze democratie kan zijn en op geen enkele manier moet worden getolereerd, kan de verplichting om de extern zichtbare symbolen van vernedering en onderwerping te dragen een extreme extra psychologische last op vrouwen leggen vertegenwoordigen, ”schrijft bijvoorbeeld Ismael Tipi, de woordvoerder van het integratiebeleid voor de CDU in Hessen.

Islamitische geleerde waarschuwt voor trivialisatie van de islam

De etnologie en islamitische geleerde Susanne Schröter waarschuwt ook tegen trivialisatie van de islam. Naast de universiteiten zijn de scholen het belangrijkste slagveld; de sluier speelt een symbolische rol om islamitische dominantie te doen gelden en niet-moslimkinderen te terroriseren: volgens haar veldonderzoek omvatten de meest voorkomende aanvallen respectloosheid, fysieke en seksistische aanvallen op leraren en een verbale en gewelddadige vijandigheid tegenover Duitsers.

Schröter wijst erop dat moslimstudenten een gevoel van superioriteit hebben in hun cultuur van oorsprong en een afwijzing van de cultuur van de meerderheidssamenleving. Ze zouden absoluut hun eigen normen bepalen. “Het idee beter te zijn dan moslims op zich rechtvaardigt ook een verschrikkelijk seksisme tegenover Duitse meisjes.” Bovendien laat Schröter zien hoe radicale islam het gedrag van moslimkinderen beïnvloedt, zelfs op de basisschool: sommige meisjes dragen al in het eerste schooljaar een hoofddoek, er waren geen zwemlessen of zeer jonge meisjes moesten tijdens de Ramadan vasten; Christen zijn wordt als een gebrek onder moslimstudenten beschouwd.

Groenen onderwerpen zich aan de islam

De Carl Albrecht University in Kiel is de plaats waar het conflict momenteel wordt getoond. Terwijl vrouwen in Iran worden geconfronteerd met de doodstraf of lange gevangenisstraffen voor het afwijzen van de sluier als een symbool van vrouwenonderdrukking, is dit symbool voor de Groenen gewoon een soort leuke folklore. Uiteindelijk onderwerpen ze Kiel University aan de symbolische claim op macht van de radicale islam.

De Groenen in Kiel lijken het bewijs te leveren dat ze niet langer kritisch willen kijken naar de intenties van de radicale islam en de dwingende symbolen en de bijbehorende claim om te regeren.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Betalen voor migranten om terug naar huis te gaan: hoe de EU-regeling voor vrijwillige terugkeer de wanhopige mislukt


Comments

comments