Nieuwe uitbraak van BIRD FLU ziet duizenden kippen gedood in coronavirus-geteisterd China

Nieuwe uitbraak van BIRD FLU ziet duizenden kippen gedood in coronavirus-geteisterd China

2 februari 2020 1 Door Indignatie redactie

Terwijl China worstelt met het ongebreidelde Wuhan-coronavirus, is er weer een ziekte uitgebroken in het land: de dodelijke H5N1-vogelgriep.

De uitbraak vond plaats op een boerderij in de buurt van de stad Shaoyang, in de centrale provincie Hunan in China, zo meldde het ministerie van Landbouw van het land op zaterdag. 4.500 van de 7.850 kippen van de boerderij zijn gestorven aan de ziekte, en de lokale autoriteiten hebben bijna 20.000 vogels geruimd om de verspreiding te beperken.

H5N1 is een vogelgriepvirus dat ernstige luchtwegaandoeningen bij vogels veroorzaakt en besmettelijk is voor mensen. Er zijn nog geen menselijke slachtoffers gemeld, maar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat meer dan 350 mensen zijn gestorven aan het virus sinds het zich voor het eerst in de late jaren negentig in Hong Kong op mensen heeft verspreid.

Terwijl China worstelt met het ongebreidelde Wuhan-coronavirus, is er weer een ziekte uitgebroken in het land: de dodelijke H5N1-vogelgriep.

De uitbraak vond plaats op een boerderij in de buurt van de stad Shaoyang, in de centrale provincie Hunan in China, zo meldde het ministerie van Landbouw van het land op zaterdag. 4.500 van de 7.850 kippen van de boerderij zijn gestorven aan de ziekte, en de lokale autoriteiten hebben bijna 20.000 vogels geruimd om de verspreiding te beperken.

Lees ook:  Is het Corona-virus een zwarte zwaan?

H5N1 is een vogelgriepvirus dat ernstige luchtwegaandoeningen bij vogels veroorzaakt en besmettelijk is voor mensen. Er zijn nog geen menselijke slachtoffers gemeld, maar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat meer dan 350 mensen zijn gestorven aan het virus sinds het zich voor het eerst in de late jaren negentig in Hong Kong op mensen heeft verspreid.

China meldt uitbraak van dodelijke vogelgriep bij kippen in de provincie Hunan, dicht bij coronavirus epicentrum van Wuhan

  • Uitbarsting van vogelgriep in de provincie Hunan, aan de zuidelijke grens van de provincie Hubei, het epicentrum van de uitbraak van coronavirus
  • Vogelgriep is veel dodelijker dan Sars of het coronavirus, maar tot nu toe zijn bij deze uitbraak geen gevallen van mensen gemeld

China heeft een uitbraak gemeld van de dodelijke H5N1-vogelgriep in de provincie Hunan, die aan de zuidelijke grens van de provincie Hubei ligt, het epicentrum van het zich snel verspreidende coronavirus.

“De uitbraak vond plaats in een boerderij in het Shuangqing-district van de stad Shaoyang. De boerderij heeft 7.850 kippen en 4.500 van de kippen zijn gestorven aan de besmetting. Lokale autoriteiten hebben 17.828 pluimvee afgemaakt na de uitbraak, ”volgens een verklaring van het Chinese ministerie van Landbouw en plattelandszaken op zaterdag.

Er zijn geen menselijke gevallen van het Hunan H5N1-virus gemeld.

Lees ook:  Donald Trump: een president tegen zijn volk

De Hunan H5N1-uitbraak komt zelfs terwijl de Chinese autoriteiten blijven vechten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beheersen, waardoor de toch al zwaar gespannen middelen van de natie die nodig zijn om de gezondheidsbedreigingen te bestrijden, verder worden uitgerekt.

De dodelijke coronavirusinfectie had vanaf zondag 300 levens geëist in China. Tot nu toe zijn er geen sterfgevallen buiten het land gemeld. Het virus heeft tot nu toe meer dan 14.000 in China en ongeveer 140 overzee ziek gemaakt.

Het vogelgriepvirus H5N1, vaak vogelgriep genoemd, veroorzaakt ernstige ademhalingsziekten bij vogels en is besmettelijk voor mensen. Het virus werd voor het eerst ontdekt in 1996 bij ganzen in China en is vooral dodelijk voor pluimvee.

Het is mogelijk, maar moeilijk, om vogelgriep van persoon op persoon over te dragen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments