De schokkende waarheid over het Coronavirus begint langzaam maar zeker op te duiken

De schokkende waarheid over het Coronavirus begint langzaam maar zeker op te duiken

4 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Aanvankelijk probeerden veel mensen ons te overtuigen dat dit mysterieuze nieuwe coronavirus niet echt een bedreiging vormde. Die mensen hebben nu ongelijk gekregen en het aantal gevallen blijft escaleren in een verbluffend tempo. We moeten nog steeds hopen dat de maatregelen die worden genomen om de verspreiding van het virus te verminderen zullen werken, omdat niemand zou willen dat dit zich ontwikkelt tot een volledige wereldwijde pandemie. Maar op dit punt is duidelijk geworden dat deze uitbraak niet gemakkelijk te beheersen zal zijn. Het virus verspreidt zich heel gemakkelijk van persoon tot persoon, het kan tot vijf dagen overleven op oppervlakken, het heeft een incubatietijd van maximaal 14 dagenen mensen kunnen het verspreiden, zelfs als ze helemaal geen symptomen vertonen. Dat maakt dit een buitengewoon gevaarlijk virus, en we zullen nog lang over deze crisis praten.

De beste tijd om een ​​uitbraak te stoppen is wanneer het aantal gevallen nog steeds erg klein is, maar we zijn al voorbij dat punt.

Alleen al de afgelopen week is het aantal bevestigde gevallen meer dan verviervoudigd. Het volgende komt van NPR …

China zegt dat het meer dan 20.000 bevestigde gevallen van het Wuhan-coronavirus heeft, wat een enorme sprong betekent ten opzichte van de 4.400 gevallen die vorige week werden gemeld. Chinese gezondheidsfunctionarissen zeiden maandagochtend dat alleen al in de voorgaande 24 uur 2.829 nieuwe gevallen waren gediagnosticeerd.

Buiten het vasteland van China melden negen landen of regio’s dubbele cijfers van het coronavirus, geleid door Japan met 20, volgens een wereldwijd dashboard gecreëerd door de Johns Hopkins Whiting School of Engineering .

Nog alarmerender is de dramatische piek in “vermoedelijke gevallen” waarvan we getuige zijn geweest. Op dit moment heeft China 171.329 gevallen “onder observatie” en het is onvermijdelijk dat velen van hen in de komende dagen uiteindelijk “bevestigde gevallen” zullen worden.

Hier in de Verenigde Staten is het aantal slachtoffers nu in dubbele cijfers, en we hebben net vernomen dat een tweede geval van overdracht van mens op mens in dit land is bevestigd door de CDC …

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op maandag bevestigden de tweede overdracht van persoon tot persoon van het nieuwe coronavirus in de VS en markeerden de tiende en elfde gevallen van de longontsteking-achtige ziekte in het land.

De twee gevallen deden zich voor bij een man en een vrouw in Californië, zei Nancy Messonnier, de directeur van het National Center for Immunization and Respiratory Diseases, dat deel uitmaakt van de CDC, tijdens een maandag-telebriefing.

Tijdens de zeer vroege dagen van deze uitbraak werd ons verteld dat het zeer onwaarschijnlijk was dat dit virus van mens op mens kon worden overgedragen.

Maar nu weten we dat degenen die geïnfecteerd zijn, het heel gemakkelijk naar anderen kunnen verspreiden.

En tot voor kort werd ons verteld dat het zeer onwaarschijnlijk was dat je dit virus kon krijgen door een willekeurig oppervlak aan te raken, maar nu is aangekondigd dat dit virus “maximaal vijf dagen kan overleven op gladde oppervlakken onder geschikte omstandigheden” …

Volgens de Global Times zijn er nieuwe manieren gemeld om het coronavirus over te dragen en is virusnucleïnezuur buiten menselijke lichamen gedetecteerd, wat de publieke angst opwekte dat het virus op onbekende en niet-gedetecteerde manieren zou kunnen worden overgedragen. Er ontstond bezorgdheid nadat wetenschappers coronavirus-nucleïnezuur vonden op de deurknop van het huis van een bevestigd in Guangzhou gevestigde patiënt, het eerste geval van nieuw coronavirus dat buiten het menselijk lichaam werd ontdekt, meldde Guangzhou Daily maandag. De bevinding werd bevestigd door de Chinese Gezondheidscommissie, die maandag zei dat het coronavirus maximaal vijf dagen kan overleven op gladde oppervlakken onder geschikte omstandigheden.

Dat zou betekenen dat schermen van mobiele telefoons, computertoetsenborden, kranen en andere huishoudelijke voorwerpen het virus indirect kunnen overbrengen, aldus experts.

Als het coronavirus zich als een lopend vuurtje in de Verenigde Staten begint te verspreiden, zullen mensen bang zijn om iets aan te raken terwijl ze in het openbaar zijn.

En veel mensen zullen zich helemaal niet in het openbaar willen wagen.

We kunnen maar beter hopen dat de autoriteiten het aantal gevallen in de VS erg laag kunnen houden, omdat dit het potentieel heeft om op grote schaal maatschappelijke paniek te veroorzaken.

Gelukkig heeft de regering Trump de afgelopen dagen moedige maatregelen genomen, maar de Chinezen beschuldigen onze leiders van het verspreiden van paniek …

Washington heeft ‘onophoudelijk paniek geproduceerd en verspreid’, zei de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying, volgens de Reuters.

“Het zijn precies ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten met sterke mogelijkheden en voorzieningen voor epidemiepreventie die het voortouw hebben genomen bij het opleggen van buitensporige beperkingen in strijd met de aanbevelingen van de WHO”, voegde ze eraan toe, en zei dat landen met redenen omklede en wetenschappelijk onderbouwde beoordelingen moeten maken.

Werkelijk?

Moeten we mensen gewoon blijven toestaan ​​om rechtstreeks vanuit China naar grote steden in heel ons land te vliegen als mensen letterlijk dood op straat vallen in Wuhan?

De nieuwste video uit China die een grote sensatie op sociale media heeft gecreëerd, toont naar verluidt een stapel van acht dode lichamen in lijkzakken in een bus buiten een ziekenhuis in Wuhan. Helaas besloten de Chinese autoriteiten de klokkenluider te arresteren die de video nam …

Een klokkenluider is naar verluidt gearresteerd in China nadat hij in het geheim ‘stapels lijkzakken in een ziekenhuis in het door coronavirus getroffen Wuhan’ heeft gefilmd.

Schokkend beeldmateriaal – dat MailOnline niet heeft kunnen verifiëren – lijkt acht lichamen te tonen in een bus buiten het ziekenhuis van de opgesloten stad nummer drie.

De recorder beweert ook dat hij binnen meer lichamen heeft zien wachten op overdracht.

Als er zoveel dode lichamen in slechts één ziekenhuis zijn, lijkt dat erop te wijzen dat de officiële cijfers voor het dodental dat we elke dag krijgen van Chinese ambtenaren veel te laag zijn.

Met elke dag die voorbijgaat, wordt het steeds duidelijker dat dit een zeer gevaarlijk virus is. En zoals Mike Adams briljant heeft gedocumenteerd , is er nu een enorme hoeveelheid bewijs dat dit virus niet per ongeluk is ontstaan.

Misschien is dat de reden waarom de Chinezen de ongekende stap hebben genomen om steden met een gecombineerde bevolking van meer dan 50 miljoen mensen op te sluiten, en misschien zijn ze daarom ook de straten van die steden aan het besproeien met ontsmettingsmiddel …

Miljoenen Chinezen hebben de opdracht gekregen om vannacht thuis te blijven, terwijl gezondheidswerkgevers een hele door coronavirus verwoeste stad proberen te desinfecteren.

Vrachtwagens zullen rond rijden met desinfecterend middel door de straten van Huangshi, een stad van 2,7 miljoen in de provincie Hubei die grenst aan het epicentrum van de uitbraak, Wuhan.

Ze zullen zich richten op wegen, winkels, openbare parken, vuilnisbakken, openbare toiletten, markten, supermarkten, ziekenhuizen, scholen, bussen, taxi’s en kantoorgebouwen terwijl de straten leeg zijn.

Als dit virus slechts ongeveer zo gevaarlijk was als een gewone griep, zouden de Chinezen dit niet doen.

Wereldwijde evenementen begonnen dit jaar al te versnellen , en nu dreigt deze uitbraak van coronavirus een gruwelijke wereldwijde crisis te veroorzaken.

Maar we zijn er nog niet.

Hopelijk helpen de stappen die regeringen over de hele wereld momenteel nemen om de verspreiding van deze ziekte te beheersen.

Maar op dit moment wordt deze uitbraak erger met elke dag die voorbijgaat, en het zal zeker niet veel kosten om een ​​grote paniekgolf te veroorzaken.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments