#JeNeSuisPasMila Mila, tiener, bedreigd met de dood nadat ze had verklaard dat “Islam shit” is op internet

#JeNeSuisPasMila Mila, tiener, bedreigd met de dood nadat ze had verklaard dat “Islam shit” is op internet

4 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Een 16-jarig meisje is het doelwit van beledigingen en bedreigingen nadat ze zich tegen de islam heeft uitgesproken. De controverse greep Twitter waar persoonlijkheden het ondersteunden, terwijl sommige internetgebruikers zijn opmerkingen afkeurden.

Het 16-jarige meisje is het doelwit van bedreigingen van internetgebruikers sinds 19 januari, nadat ze in een video op sociale netwerken had geschat dat de islam “shit” was en de god van deze religie. Anderen steunden hem rond de hashtag #JeSuisMila, die op 22 januari in Frankrijk de top van de trends op Twitter bereikte. Volgens de Bellica- site , die is teruggekeerd naar de geschiedenis, heeft Mila simpelweg een live op de Instagram-applicatie gelanceerd met haar abonnees om haar passie, zingen, te bespreken zonder het religieuze onderwerp te behandelen.

Haatdragende opmerkingen tegen haar zouden dan zijn verschenen nadat ze de vorderingen van een jongen op het sociale netwerk had afgewezen. Het zou dan andere internetgebruikers hebben verzameld, en het leven zou dan, volgens Marianne , beginnen te verzuren. Beledigingen zoals “French shit” of “vuile dijk”, of zelfs doodsbedreigingen zouden zijn toegeslagen voordat de beledigingen waren getint met religie, “door Allah aan te roepen” volgens Bellica’s verslag.

Volgens het weekblad wordt de jonge vrouw dan “afvallig gemaakt door internetgebruikers die haar beschuldigen van het beledigen van” onze god Allah, de enige echte “door haar te wensen” te branden in de hel “. In de voortzetting van haar directie zou Mila vervolgens het onderwerp hebben benaderd, “verklaarde [alle] religies af te wijzen”, volgens het verslag van de site. Na deze aflevering, in plaats van zich te verontschuldigen voor het spreken, maakt Mila nog een video, waarvan de fragmenten op grote schaal worden gebruikt op Twitter, waarin ze veronderstelt, in bloemrijke taal, met name de islam te verwerpen: ” Ik haat religie, de Koran is een religie van haat, er zit alleen maar haat in. Islam is shit. […] Je God, ik legde mijn vinger in de *** ***. “Ze vervolgt:” Ik ben geen racist, je kunt geen racist van een religie zijn. Ik zeg wat ik wil. ”

trojan_horse ن 🐸 ✞  on Twitter

Mila, 16 Ans, En Danger De Mort Pour Avoir Critiqué la religion de PAIX & AMOUR . #JeSuisMila https://t.co/oOTfUNOGgx

Elementen van haar identiteit en de naam van de school waar ze woont, werden vervolgens weggegooid door accounts op sociale netwerken. Het gevolg: ze moest stoppen met naar school te gaan nadat ze met name de dood had ontvangen. Volgens Marianne moest Mila “van school zijn, om haar te redden van” kameraden “die klaarstonden om haar te lynchen om haar te” straffen “voor het beledigen van hun” gemeenschap “.

Lees ook:  Frankrijk: Macron verklaart de oorlog tegen islamisering!

#JeSuisMila: persoonlijkheden geven hun steun

Geconfronteerd met de situatie steunden politici, meestal van rechts, Mila. Lid van Debout la France, Nicolas Dupont-Aignan, is een van hen: “Laten we Mila steunen, een 16-jarige middelbare scholier die duizenden fanatici heeft beledigd en bedreigd met de dood omdat ze haar mening over de islam heeft gegeven. Laten we de vrijheid van meningsuiting beschermen in het gezicht van het islamistisch fascisme! “” Waar wacht Marlene Schiappa op te reageren? “, Vroeg hij op 22 januari om de aandacht van de staatssecretaris voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

N. Dupont-Aignan on Twitter

Soutenons Mila, lycéenne de 16 ans insultée et menacée de mort par des milliers de fanatiques pour avoir donné son opinion sur l’Islam. Protégeons la liberté d’expression face au fascisme islamiste ! Qu’attend @MarleneSchiappa pour réagir ? #JeSuisMila https://t.co/9IsMBPBqxB

Het parlementariër en president van de National Rally Marine Le Pen schat op 22 januari dat “de woorden van dit jonge meisje de mondelinge beschrijving zijn van Charlie’s cartoons, niet meer en niet minder”. “We kunnen het vulgair vinden, maar we kunnen niet accepteren dat daarvoor sommige mensen het ter dood veroordelen, in Frankrijk, in de 21ste eeuw,” voegt ze eraan toe.

Marine Le Pen on Twitter

Les propos de cette jeune fille sont la description orale des caricatures de Charlie, ni plus ni moins. On peut trouver ça vulgaire, mais on ne peut pas accepter que, pour cela, certains la condamnent à mort, en France, au XXIème siècle. MLP https://t.co/bhlim7ch4o

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe afgevaardigde Les Républicains en Gaullist Julien Aubert zien in de Mila-affaire: “de treurige illustratie van een multiculturele samenleving en haar gemeenschappen: de dood van de natie, en oorlogvoerende confrontaties in omgekeerde volgorde van officiële toespraken. Er is een gebrek aan respect en tolerantie voor het ontbreken van gemeenschappelijke normen ”.

Julien Aubert on Twitter

La triste illustration d’une société multiculturelle et ses communautés : mort de la Nation, et confrontation belliqueuse à rebours des discours officiels. Il manque le respect et la tolérance faute de référentiels communs. @OserLaFrance. https://t.co/MUv1XmBsTM

Aan de linkerkant waren sommige persoonlijkheden verontwaardigd over het virtuele lynchen van de tiener. De essayist en mede-oprichter van Viv (r) e La République Fatiha Boudjahlat daagt de minister van Nationaal Onderwijs Jean-Michel Blanquer en de minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner uit: “Zij [internetgebruikers] hebben zijn naam uitgezonden, zijn adres. Het pakket wordt georganiseerd. Jean-Michel Blanquer, Christophe Castaner, ze studeert op de middelbare school, je moet haar beschermen. Ze hoeft ons niet te behagen om beschermd te worden. ‘Ze vraagt ​​zich ook af over de stilte van bepaalde feministen zoals Caroline de Haas.

Ze zonden zijn naam uit, zijn adres. Het pakket wordt georganiseerd. @Jmblanquer , @CCastaner is een middelbare school student, en moet beschermd worden. We hoeven het niet leuk te vinden om beschermd te worden. pic.twitter.com/16jS5f7Xrl- Fatiha Agag-Boudjahlat (@AgagBoudjahlat) 21 januari 2020

De hele burgerij liet Adèle Haenel achter. Geen woord over Henda Ayari. Omdat het verhaal niet zo mooi is? Hetzelfde voor de middelbare scholier Mila. Geen woord van De Haas en co. De slachtoffers moeten perfect zijn. In feite moeten ze het slachtoffer zijn van blanke mannen.- Fatiha Agag-Boudjahlat (@AgagBoudjahlat) 22 januari 2020

De president van de politieke partij, die beweert seculier links te zijn, Le Printemps Républicain, Amine El Khatmi verdedigt ook “Mila [die] kritiek heeft op alle religies, inclusief de islam”: “Maar wie bedreigt het? Moslims die geloven dat hun geloof buiten het bereik van kritiek of spot moet blijven. Maar we zijn in Frankrijk, niet in Algerije of Iran. Omdat ze met de dood wordt bedreigd, #JeSuisMila! ”

Amine El-Khatmi on Twitter

Mila critique toutes les religions, dont l’islam. Mais qui la menace ? Des musulmans qui pensent que leur foi doit rester hors de portée de la critique ou de la moquerie. Mais nous sommes en France, pas en Algérie ou en Iran. Parce qu’elle est menacée de mort, #JeSuisMila !

Een hashtag #JeNeSuisPasMila is geboren

Na deze steun werd op Twitter een andere hashtag #JeNeSuisPasMila geboren, waarin internetgebruikers integendeel de aanpak van de jonge vrouw aan de kaak stellen.  Terwijl sommige beledigingen, zelfs bedreigingen, de adolescent, leggen andere internetgebruikers uit waarom ze haar niet ondersteunen. Men betreurt bijvoorbeeld “geleden [de] beledigingen” van de tiener “als een moslim […] die haar nooit iets heeft aangedaan”, en vindt dat de video van Mila een “Actieve daad van agressie”, verbaasde zich dat het “zij het slachtoffer” was. Hij legt echter uit dat hij de beledigingen of bedreigingen tegen hem niet “onderschrijft”.

Vie De Pacha on Twitter

❌JE NE SUIS PAS MILA #jeNEsuisPasMila Reponse aux : #JeSuisMila https://t.co/xEDeJozRjp

Geïnterviewd door de Bellica-site verdedigt Mila zichzelf: “In tegenstelling tot hen heb ik niemand beledigd, noch bedreigd, noch opgeroepen tot geweld tegen iemand. Wat ik deed was godslastering, algemene kritiek op religies en niets anders. ‘Comments

comments