Orban geeft Soros op als aanstichter van de nieuwe toestroom van migranten

Orban geeft Soros op als aanstichter van de nieuwe toestroom van migranten

4 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft miljardair George Soros de schuld gegeven van de hernieuwde toename van het aantal illegale migranten aan de grens met zijn land. In een radio-interview beschuldigde hij het “Soros-netwerk” van het organiseren van migratie over de Balkan ..

Verwijzend naar de Amerikaanse financier George Soros, merkte Orban Soros op als ” s werelds nummer één oligarch ‘die’ NGO’s, groepen, activisten financierde ‘in’ maffia-achtige netwerken ‘.

In zijn reguliere vrijdagochtend interview met de publieke omroep Kossuth Radio zei de premier dat door Soros gefinancierde organisaties betrokken waren bij ‘migratieconsultancy’, terwijl ‘door Soros gefinancierde politici te huur’ voor migratie waren.

In reactie op een poging van migranten op dinsdag om de grens te doorbreken, suggereerde hij dat de poging van tevoren was gepland.

“Als je dat niet ziet, moet je blind zijn. […] Er zijn mannen van militaire leeftijd die in goede fysieke vorm zijn en voorbereid zijn. ”

De opnames laten duidelijk zien dat er geen vrouwen en kinderen onder de migranten waren, alleen “militairen in goede leeftijd”, zei hij. Het is dus duidelijk dat ze “hier niet door de wind zijn geblazen”.

Grensbescherming en de strijd tegen migratie zijn de belangrijkste huidige Europese en Hongaarse kwesties, zei hij, eraan toevoegend dat hij inspanningen leverde om besluitvormers ervan te overtuigen dat de begrotingstoewijzing van de Europese Unie voor grensbescherming rechtstreeks aan de lidstaten moet worden gegeven in plaats van het gemeenschappelijke EU-orgaan voor grensbescherming.

Tot nu toe heeft de EU “minder dan een schijntje” gegeven voor grensbescherming, ondanks het feit dat het verrichte werk ook de Oostenrijkers en de Duitsers ten goede komt, voegde hij eraan toe.

De door Soros gefinancierde organisaties “verstrekken feitelijk migratieadvies”.

Orban beschuldigde Soros eerder van het bevorderen van illegale immigratie. Vorig jaar viel zijn regering Jean-Claude Juncker, toenmalig voorzitter van de Europese Commissie, aan in een postercampagne, naast de in Hongarije geboren Amerikaanse miljardair.Lees ook:  De Witte Elites die Black lives matter financieren

Comments

comments