Het debacle in Iowa is een perfect voorbeeld van de extreme onbekwaamheid die Amerika teistert

Het debacle in Iowa is een perfect voorbeeld van de extreme onbekwaamheid die Amerika teistert

5 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

De rest van de wereld lacht de VS uit. Na wat er zojuist in Iowa heeft plaatsgevonden, hebben ze zeker geen recht meer om andere landen te vertellen hoe ze hun verkiezingen kunnen houden.

Het was een afvalcontainer van epische proporties en de hele wereld heeft het erover. Blijkbaar hebben de Democraten besloten hun verkiezingen op dezelfde manier te laten verlopen als hun steden . De Iowa Democratic Party had maar één taak te vervullen en faalde op spectaculaire wijze. Het verzamelen van stemresultaten en het rapporteren aan het publiek zou niet ingewikkeld moeten zijn, maar tegenwoordig is incompetentie de norm geworden. Van de ene kant van het land naar de andere lijkt het erop dat mensen concurreren om te zien wie de meest incompetente kan zijn, en onze bevolking wordt met de dag die voorbijgaat steeds “dommer” .

Het debacle in Iowa wordt beschuldigd van een defecte app, en ik veronderstel dat we niet verrast moeten zijn.

Immers, zowat alles wat we tegenwoordig op onze telefoons en computers plaatsen, moet constant worden “hersteld” of “gepatcht” vanwege eindeloze fouten.

Deze app die de Democraten gebruikten, hoefde niet ingewikkeld te zijn. Het moest eenvoudigweg gegevens van het terrein nauwkeurig doorgeven aan de Democratische Partij van Iowa, maar dankzij “een coderingsfout” die niet is gebeurd …

Vanwege een coderingsfout rapporteerde de app, gemaakt door een bedrijf genaamd Shadow Inc., niet de juiste gegevens, volgens de Iowa Democratic Party. De fout leidde ertoe dat de Democraten alle openbare rapportage van de resultaten van de caucuses van maandag uitstelden, en chaos en verwarring zaaide in een fel betwiste en uiterst belangrijke primary.

Na alle hete lucht die de Democraten hebben rondgeblazen over “de integriteit van onze verkiezingen”, zou je denken dat ze samen zouden optreden voor de verkiezingen van 2020.

Maar in plaats daarvan lieten ze de rest van de wereld zien wat ze niet moesten doen.

En het is niet alsof dit een complete verrassing was. Volgens CNN was het ruim van tevoren duidelijk dat de app “niet goed werkte” …

Precinct kapiteins uit heel Iowa begonnen zich dagen voor de caucuses te realiseren dat de app niet goed werkte. Sommigen klaagden bij de leiders van hun districtspartijen, anderen zeiden niets en hoopten dat het zou werken op het benodigde moment en sommigen waren gewoon van plan hun resultaten in te roepen, zoals in het verleden is gebeurd. En de meeste provinciale partijstoelen maakten zich openlijk zorgen over het gebrek aan training op het rapportagesysteem.

In feite kon slechts ongeveer een vierde van alle stoelen met succes de app downloaden …

Slechts een kwart van bijna 1.700 stoelen van het district heeft de app zelfs met succes gedownload, volgens een democraat die bekend is met de zaak.

“Ik kon het niet laten werken,” zei Jane Podgorniak, de partijvoorzitter van Worth County. “Ik heb het geprobeerd en geprobeerd.”

Er is nooit een training geweest voor de stoelen van het district, en er was massale verwarring onder lokale partijfunctionarissen. In Polk County zei de voorzitter van de Democratische Partij zijn districtsvoorzitters om eenvoudig de resultaten in te roepen, maar dat werkte ook niet. Het volgende komt uit de New York Times …

Dus afgelopen donderdag droeg de heer Bagniewski, de voorzitter van de Democratische Partij in Iowa’s meest dichtbevolkte provincie, Polk, zijn districtsvoorzitters op om gewoon de caucusresultaten in te roepen zoals ze altijd hadden gedaan. Maar tijdens de caucuses van maandagavond konden die stoelen van het district geen verbinding maken met de partijleiders via de telefoon. Wachttijden uitgestrekt over 90 minuten. En toen de heer Bagniewski zijn uitvoerend directeur liet fotograferen van de resultaten met haar smartphone en naar het hoofdkwartier van de Democratische Partij van Iowa reed om ze persoonlijk af te leveren, werd ze zonder uitleg weggestuurd.

Sommige stoelen van het district stonden maandagavond twee of drie uur in de wacht met het hoofdkwartier, en het is nog steeds niet duidelijk waarom functionarissen van de Democratische Partij van Iowa niet beter reageerden.

Onnodig te zeggen dat dit een complete en uiterste schaamte was voor de nationale Democratische Partij, en DNC-voorzitter Tom Perez belooft dat een dergelijk debacle nooit meer zal gebeuren …

“Wat er gisteravond gebeurde, zou nooit meer mogen gebeuren”, schreef Perez in de verklaring. “We hebben personeel dat de klok rond werkt om de Iowa Democratic Party te helpen ervoor te zorgen dat alle stemmen worden geteld. Het is duidelijk dat de betreffende app niet naar behoren functioneerde. Het zal niet worden gebruikt in Nevada of ergens anders tijdens het primaire verkiezingsproces. De technologieleverancier moet absoluut transparant rapporteren wat er mis is gegaan. ”

Hopelijk kunnen ze hun problemen gladstrijken, maar de waarheid is dat de Democratische Partij een lange geschiedenis van volledige en uiterste incompetentie heeft.

Natuurlijk is de Republikeinse Partij niet veel beter. Ik zou je zelfs verhalen kunnen vertellen over Republikeinen in mijn omgeving waardoor je haar overeind zou blijven staan.

Helaas is de waarheid dat we een razende ‘idiocratie’ zijn geworden waar mensen niet veel goed lijken te kunnen doen. Ooit waren we een lichtend voorbeeld voor de rest van de wereld, maar vandaag zijn we een horde van aan entertainment verslaafde zombies die nooit hebben geleerd wat het betekent om op te groeien en zich als volwassenen te gedragen. Overweeg bijvoorbeeld wat er gebeurt op een van onze meest prestigieuze universiteiten …

Studenten aan de Yale University worden aangemoedigd om deel te nemen aan verschillende programma’s die worden aangeboden door het kantoor van Chaplain, waaronder een wekelijks “Cookies and Coloring” -uur en een campus “Bouncy Castle” bij mooi weer.

De activiteiten van de kinderen worden gepromoot als kansen voor volwassen studenten om angst te verminderen en los te koppelen van technologie bij de Ivy League-instelling.

Hoe geesteloos ons entertainment, hoe meer we het leuk vinden. Het aantal aan alcohol gerelateerde sterfgevallen is de afgelopen 20 jaar verdubbeld , het aantal zelfmoorden is tot een recordhoogte gestegen en we nemen meer legale en illegale drugs dan ooit tevoren . En in zowat elke categorie van immoraliteit die je je maar kunt voorstellen , zijn we de wereldleider of staan ​​we in een zeer nauwe strijd om de toppositie. We zijn een complete en totale puinhoop, en we op een weg die onvermijdelijk leidt tot nationale ondergang .

Natuurlijk, als iemand onze sneeuwvlokgevoelens durft te beledigen door ons met de waarheid te confronteren, smelten velen van ons meteen weg en beginnen een driftbui te krijgen.

Onnodig te zeggen dat wat ik zojuist heb gezegd niet voor iedereen geldt. Maar over het algemeen degenereert onze samenleving snel om ons heen, en onze natie heeft geen toekomst als we op deze weg blijven.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments