Kabinet breekt overleg met boeren af wegens ‘dreigement’

Kabinet breekt overleg met boeren af wegens ‘dreigement’

5 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Premier Rutte en minister Schouten hebben een gesprek met de boerenorganisaties vanmiddag afgebroken vanwege een persbericht van Farmers Defence Force, een van de deelnemers aan het gesprek. Volgens de ministers gebruikt de boerenprotestorganisatie daarin dreigende taal en is dat niet aanvaardbaar. Het gesprek ging over de maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Farmers Defence Force zegt dat ze sterke signalen heeft dat het kabinet achter de rug van de boeren om met andere partijen gaat onderhandelen over de stikstofmaatregelen.

In het persbericht wordt gesproken van “vleesbazen, zuivelbobo’s, bankiers en de gevestigde-orde-belangenbehartiging.” Volgens het persbericht willen die “als een Judas” de boeren verraden. Farmers Defence Force waarschuwt hen niet met het kabinet in gesprek te gaan. “Een ieder die de sector nu verraadt, zal dat weten.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenRutte en Schouten zeggen dat er pas weer gepraat wordt als er excuses komen en de dreigementen van tafel gaan.

Aan tafel zaten vanmiddag een vertegenwoordiger van LTO, de voorzitter van het Landbouwcollectief, een vertegenwoordiger van Farmer Defence Force en een vertegenwoordiger van de nertsenfokkers. Na een klein uur werd het overleg afgebroken.

Ireen Oostveen on Twitter

Dit is het bericht met dreigende taal van Farmers Defence Force waar ⁦@MinPres⁩ en ⁦@carolaschouten⁩ zo boos over zijn. Overleg met boeren over stikstof is nu afgebroken tot er excuses komen en de dreigementen worden teruggenomen.

 

Lees ook:  Het prijskaartje van de Agenda 2030: leg alvast uw bijdrage opzij


Comments

comments