Miljardair pro-Israël Buttigieg-steun Seth Klarman financiert groep achter de rampzalige stem-app van Iowa

Miljardair pro-Israël Buttigieg-steun Seth Klarman financiert groep achter de rampzalige stem-app van Iowa

5 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Achter de app die de stemresultaten van Iowa vertraagde, bevindt zich een duistere geldoperatie die wordt gefinancierd door anti-Bernie Sanders miljardairs. De topdonor Seth Klarman is een Buttigieg-donateur die geld heeft gedumpt in lobbygroepen van pro-settler Israel.

Van Max Blumenthal

Op het moment van publicatie, 12 uur na het stemmen in de caucuses van de Democratische Partij, zijn de resultaten nog niet bekendgemaakt. De vertraging bij het melden is het gevolg van een mislukte app die is ontwikkeld door een bedrijf met de juiste naam Shadow Inc.

Dit bedrijf werd bemand door Hillary Clinton en Barack Obama campagneveteranen en gecreëerd door een democratisch non-profit organisatie met donkere gelden ondersteund door hedgefonds-miljardairs waaronder Seth Klarman. Klarman, een vruchtbare financier van lobbyorganisaties voor Israël die zich bezighouden met kolonisten, heeft ook rechtstreeks bijgedragen aan de campagne van Pete Buttigieg .

De vertraging in de stemrapportage ontkende een overwinningstoespraak tot senator Bernie Sanders, de vermoedelijke winnaar van de openingswedstrijd in de Democratische presidentiële primaire. Hoewel geen enkele exit-enquête aangaf dat Buttigieg zou hebben gewonnen, ging de burgemeester van South Bend, Indiana naar Twitter om vol vertrouwen de winnaar te noemen.

Pete Buttigieg on Twitter

Iowa, you have shocked the nation. By all indications, we are going on to New Hampshire victorious. #IowaCaucuses

Het bizarre scenario werd mogelijk gemaakt door een mysterieuze stem-app waarvan de oorsprong geheim was gehouden door ambtenaren van het Democratisch Nationaal Comité . Urenlang was het onduidelijk wie de mislukte technologie creëerde, of hoe het in handen kwam van Iowa-partijambtenaren.

Hoewel een democratische operatie met donker geld de bron van de rampzalige app bleek te zijn, was het vermoeden aanvankelijk gericht op de voormalige Hillary Clinton-campagneleider Robby Mook en zijn Russiagate-gerelateerde integriteitsinitiatief voor verkiezingen.

Benutting van Rusland-hysterie bij lucratieve verkiezingskansen

Terwijl Troy Price, voorzitter van de Democratische Partij van Iowa, weigerde te zeggen wie er achter de mislukte app zat, vertelde hij NPR dat hij “samenwerkte met het cybersecurity-team van de nationale partij en het Defending Digital Democracy-project van Harvard University …” Price gaf geen details over zijn samenwerking met de Harvard groep echter.

De New York Times meldde dat deze zelfde outfit samen met Iowa Democrats had gewerkt aan een “boor van worst-case scenario’s” en mogelijke buitenlandse bedreigingen, maar was ook vaag over details.

Robby Mook, de voormalige campagnemanager voor de mislukte presidentiële campagne van Hillary Clinton in 2016, was mede-oprichter van Defending Digital Democracy. Zijn initiatief kwam voort uit de nationale freakout over Russische bemoeienis dat hij en zijn voormalige baas hielpen roeren toen ze hun verlies de schuld gaven van Russische inmenging. Mook’s nieuwe outfit beloofde “te beschermen tegen hackers en propaganda-aanvallen “.

Lees ook:  Groene in Duitsland en verdedigers van de Islam voorkomen het verbod op boerka op de Kiel University

Hij richtte de organisatie op met hulp van Matt Rhoades, een voormalige campagnemanager voor de Republikeinse Mitt Romney wiens PR-bedrijf werd aangeklaagd door een investeerder in Silicon Valley nadat het hem ‘een agent van de Russische regering’ en ‘een vriend van de Russische president Vladimir’ had genoemd. Poetin. ‘Het bedrijf van Rhoades was gecontracteerd door een rivaal om de reputatie van de belegger te vernietigen.

Terwijl de verontwaardiging over de vertraging in de caucusresultaten van Iowa groeide, ontkende Mook publiekelijk elke rol bij het ontwerpen van de beruchte app.

Franklin Leonard on Twitter

@RobbyMook, you may not have built the app, but the @nytimes is reporting that you were involved in stress testing it. Any comment? https://t.co/OHOVs2vX4u

Uren later meldde journalist Lee Fang dat een voorheen onbekende tech-outfit genaamd Shadow Inc. een contract had gesloten met de Iowa Democratic Party om de mislukte technologie te creëren. Het bedrijf bestond uit voormalige stafleden voor Obama en Clinton, evenals de technische industrie, en was betaald voor ‘softwarerechten’ door de Buttigieg-campagne.

FEC-dossiers tonen aan dat de campagne van Iowa Democratic Party en Pete Buttigieg Shadow Inc. hebben betaald, die de app met fouten in de caucus van Iowa heeft ontwikkeld

Een Israëlische lobby van de geldman naar de wijngrot van burgemeester Pete

Shadow Inc. werd gelanceerd door een grote Democratische non-profit zonder winstoogmerk, Acroniem genaamd , die ook een Super PAC van $ 7,7 miljoen kreeg bekend als Pacronym.

Volgens Sludge is Seth Klarman de grootste donor van Pacronym. Klarman is een miljardair hedge-financier en toevallig ook een topdonor voor Buttigieg en Amy Klobuchar.

Hoewel hij enige aandacht heeft getrokken voor zijn rol in de campagne, is de productieve financiering van Klarman voor de lobby van de pro-settler Israel en islamofobe initiatieven vrijwel geheel onopgemerkt gebleven.

Seth Klarman is de oprichter van het in Boston gevestigde Baupost Group hedgefonds en een oude donor voor Republikeinse kandidaten in het bedrijfsleven. Nadat Donald Trump riep om de schuld van Puerto Rico te vergeven, sloeg Klarman – de eigenaar van $ 911 miljoen van de obligaties van het eiland – om en begon Trump’s tegenstanders te financieren.

De kruistocht van de miljardair tegen Trump leidde hem uiteindelijk naar de wijngrot van burgemeester Pete.

Tegen het einde van 2019 had Klarman $ 5.600 aan Buttigieg gedoneerd en geld gepompt in de campagnes van Amy Klobuchar, Cory Booker en Kamala Harris.

De steun van de miljardair aan centristische kandidaten lijkt niet alleen betrekking te hebben op zijn eigen financiële belangen, maar ook op zijn diepe en blijvende ideologische toewijding aan Israël en zijn expansieve project.

Zoals ik voor Mondoweiss heb gemeld , is Klarman een topfinancier geweest voor grote lobbyoutfits in Israël, waaronder die ter ondersteuning van de uitbreiding van illegale nederzettingen en islamofobe campagnes.

Lees ook:  De destabilisatie van Duitsland

Klarman was de belangrijkste financier van The Israel Project, de onlangs ontbonden Israëlische door de overheid gelieerde propaganda-organisatie die lobbyde tegen de nucleaire deal van Iran en steunde de Israëlische nederzettingenonderneming.

Klarman heeft honderdduizenden dollars verzameld op het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI) en het Amerikaanse Joodse Comité. En hij financierde The David Project, dat werd opgericht om de Palestijns solidariteit te organiseren die zich op universitaire campussen in de VS organiseert, en vocht om de vestiging van een moslimgemeenschapscentrum in Boston te blokkeren.

Door zijn steun aan de Friends of Ir David Inc. was Klarman rechtstreeks betrokken bij de Israëlische nederzettingenonderneming en hielp hij de in de VS gevestigde belastingvrije tak van de organisatie die toezicht hield op een golf van Palestijnse verdrijvingen  in de bezette wijk Oost-Jeruzalem in Silwan.

Andere pro-Israëlische groepen die profiteren van de vrijgevigheid van Klarman zijn onder meer Birthright Israel, het door AIPAC gestichte Washington Institute for Near East Policy (WINEP) en de Foundation for the Defence of Democracies (FDD), een neoconservatieve denktank die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Trump ‘ maximale druk campagne van economische oorlogvoering tegen Iran.

Klarman is de eigenaar van de Times of Israel, een Israëlische media-outlet die ooit een oproep voor Palestijnse genocide publiceerde . (De bewerking is uiteindelijk verwijderd na een openbare reactie.)

In de afgelopen weken heeft Buttigieg geprobeerd zich te onderscheiden van Sanders over de kwestie Israël-Palestina. Tijdens een testy-uitwisseling in januari met een zelfbenoemde joodse voorstander van Palestijnse mensenrechten, kwam de burgemeester van South Bend terug op een eerdere belofte om militaire hulp aan Israël in te houden als hij delen van de Westelijke Jordaanoever annexeerde.

IfNotNow🔥 on Twitter

NEW: The day after Trump unveiled his plan green-lighting Israeli annexation and Netanyahu’s announcement of a cabinet vote on annexation this Tuesday, @PeteButtigieg backtracked on his repeated promise that the “U.S. will not foot the bill for annexation.” #StopFundingOccupation https://t.co/dldyRnI5lo

Een andere ontvanger van Klarman’s financiering, Amy Klobuchar, heeft een sterk pro-Israëlische lijn gekozen en belooft Trump’s verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te ondersteunen.

Klarmans interesse in Israël heeft hem blijkbaar ertoe gebracht om de verandering van het regime in Syrië te steunen. In 2017 schonk de pro-Israëlische miljardairstichting $ 100.000 aan de Syrian American Medical Society , een in de VS gevestigde non-profit die agressief lobbyde voor Amerikaanse interventie in Syrië, terwijl ze ter plaatse samenwerkte met extremisten met buitenlandse steun die grote delen van de land.

vsUit het formulier Klarman Family Foundation 2017 990 blijkt dat het de Syrian American Medical Society (SAMS) financiert

Thuis in de VS heeft Klarman een grote bijdrage geleverd aan de financiering van de CIA Memorial Foundation . Hij wordt naast voormalig CIA-directeur George Tenet vermeld als een individuele topbijdrager aan de groep.

vsMiljardair Seth Klarman wordt vermeld als een topdonor van de CIA Memorial Foundation

Klarman’s steun voor Buttigieg, de eerder gerapporteerde Grayzone , is aangevuld met een verrassend lang rooster van voormalige hooggeplaatste CIA-functionarissen, regime-change architects en wereldwijde financiers.

Bernie vechten met hedgefondsgeld en claims over seksisme

Net als Klarman is Donald Sussman een hedge-financier die zijn fortuin naar Pacronym heeft geleid. Hij heeft $ 1 miljoen aan de Super PAC gegeven en was ook topdonor aan Hillary Clinton in 2016.

Sussman’s Paloma Partners werkt via een reeks offshore shell-bedrijven en ontving tientallen miljoenen dollars in de federale redding van de banksector in 2009.

Zijn dochter, democratisch operator Emily Tisch Sussman, verklaarde in september op MSNBC dat “als je Sanders nog steeds steunt boven Warren, dit een beetje je seksisme toont.”

Ibrahim on Twitter

MSNBC pundit says if you support Bernie Sanders over Elizabeth Warren it’s “showing your sexism.” https://t.co/fghFIqOF6C

Terwijl democratische elites zoals de Sussmans zich schrap zetten voor een triomf van Bernie Sanders in Iowa, vertraagde een mysterieus stuk technologie dat door een groep werd uitgeblazen, de stemresultaten, waardoor Sanders geen overwinningstoespraak kon houden.

En de politicus die velen van hen steunden, Pete Buttigieg, maakte van het moment gebruik om zichzelf tot winnaar te verklaren.

In zo’n vreemd scenario schrijven de complottheorieën zichzelf.

Max Blumenthal is een bekroonde journalist en auteur van verschillende boeken, waaronder de best verkochte Republikeinse Gomorrah ,  Goliath , The Fifty One Day War en The Management of Savagery . Hij heeft gedrukte artikelen geproduceerd voor een scala aan publicaties, veel videoverslagen en verschillende documentaires, waaronder  Killing Gaza . Blumenthal richtte The Grayzone in 2015 op om een ​​journalistiek licht te werpen op de staat van voortdurende oorlog in Amerika en zijn gevaarlijke binnenlandse gevolgen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Trump creëert een nieuwe natie: Uitvoerende orde houdt in dat 'joodsheid' nu een nationaliteit is


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments