Toen Pelosi de toespraak van Trump in tweeën scheurde, was het een voorbode van wat er met Amerika gaat gebeuren tijdens deze verkiezingen?

Toen Pelosi de toespraak van Trump in tweeën scheurde, was het een voorbode van wat er met Amerika gaat gebeuren tijdens deze verkiezingen?

5 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is zeldzaam om getuige te zijn van een echt iconisch moment op live televisie, maar dat is precies wat tientallen miljoenen Amerikanen dinsdagavond konden doen. Aan het einde van de State of the Union-toespraak van president Trump scheurde House Speaker Nancy Pelosi haar exemplaar van Trump’s speech in tweeën voor een landelijk publiek. 

We hebben nog nooit zoiets gezien in de hele geschiedenis van dit land, maar er hebben natuurlijk zoveel ongekende dingen plaatsgevonden tijdens het presidentschap van Trump. Pelosi beweert dat ze niet van plan was om de toespraak in tweeën te scheuren, en op dat moment dacht ze waarschijnlijk helemaal niet veel na, maar het is een moment dat in al onze herinneringen zal leven voor de rest van onze woont. Pelosi schokte de hele natie door de toespraak in tweeën te scheuren, maar nog belangrijker, ik geloof dat haar actie een perfecte metafoor was voor wat er met Amerika gaat gebeuren. We zijn dieper verdeeld dan ooit tevoren en tijdens dit verkiezingsseizoen geloof ik dat we in de hele Verenigde Staten zeer angstaanjagende uitbarstingen van woede en frustratie zullen zien.

Niemand verwachtte dat Trump en Pelosi dinsdagavond vriendelijk met elkaar zouden zijn en Trump haalde onmiddellijk nationale krantenkoppen toen hij weigerde Pelosi’s hand te schudden …

Pelosi liet de gebruikelijke taal weg omdat het een hoog voorrecht en een duidelijke eer was om de president te introduceren. Trump overhandigde vervolgens de traditionele kopieën van zijn toespraak aan vice-president Mike Pence en aan Pelosi, maar toen ze zijn hand uitstak om hem de hand te schudden, keerde hij haar de rug toe.

Als je nog geen video van dat moment hebt gezien, kun je het hier zien gebeuren .

Gezien het feit dat Pelosi de afgelopen maanden de leiding heeft gegeven om Trump te beschuldigen, was het geen verrassing dat hij haar geen hand wilde schudden.

Maar toen Pelosi Trump’s toespraak voor de hele natie scheurde vlak nadat Trump zijn opmerkingen had beëindigd, verbaasde het iedereen. Het volgende komt uit USA Today …

Op een opmerkelijke manier verscheurde House Speaker Nancy Pelosi de tekst van Trump’s speech en gooide deze opzij voordat Trump was vertrokken. Pelosi zwaaide later met de gescheurde stukken in de lucht, en publieksleden vertrokken in de kamer en de publieksgalerij konden de prominente handtekening van Trump zien.

PBS NewsHour on Twitter

WATCH: At the end of President Trump’s State of the Union address, House Speaker Nancy Pelosi tears up her copy of the speech. #SOTU https://t.co/sDEkNBD0DW

Ik denk dat Pelosi daar later heel veel spijt van zal krijgen, maar ik geloof ook dat het een van de meest iconische momenten van 2020 zal worden.

Na de toespraak vroeg een verslaggever waarom ze de toespraak van Trump in tweeën had gescheurd, en dit was haar antwoord …

“Omdat het hoffelijk was om te doen … Het was hoffelijk om het alternatief te overwegen.”

Dus wat zou “het alternatief” precies zijn geweest?

Ik wou dat iemand die vraag aan Pelosi had gesteld.

Vervolgens wordt gehouden met de officiële Witte Huis Twitter fel bekritiseerd Pelosi voor haar ongekende gebaar …

Lees ook:  De ziekte van Amerikaans buitenlands beleid

Spreker Pelosi heeft het net verknald:

Een van onze laatst overgebleven Tuskegee Airmen.

Het overleven van een kind geboren op 21 weken.

De rouwende families van Rocky Jones en Kayla Mueller.

De hereniging van een dienstlid met zijn gezin.

Dat is haar erfenis.

Natuurlijk was links helemaal enthousiast over wat Pelosi deed, en ze kunnen nu niet genoeg goede dingen over haar zeggen.

Helaas is dit nog een ander voorbeeld van hoe diep we verdeeld zijn als natie.

Toen Pelosi die vellen papier in tweeën scheurde, geloof ik dat het symbolisch was voor wat er met ons hele land zal gebeuren.

Met andere woorden, ik geloof dat het mogelijk is dat we net getuige zijn geweest van wat bekend staat als een “voorbode”. Het volgende is hoe dat woord wordt gedefinieerd door het woordenboek van Merriam-Webster …

: iets dat een toekomstige gebeurtenis voorafschaduwt : iets dat een anticiperend teken geeft van wat gaat komen

Tijdens het verkiezingsseizoen 2020 wordt Amerika letterlijk in tweeën gescheurd. Op dit moment haten veel Democraten absoluut Trump, zijn familie en zijn aanhangers, en die haat zal alleen maar toenemen naarmate we dichter bij november komen.

Aan de andere kant haten veel Republikeinen absoluut Nancy Pelosi, Chuck Schumer, Joe Biden, Bernie Sanders en al hun aanhangers, en die haat zal ook toenemen naarmate we dichter bij november komen.

Het maakt niet uit wie de verkiezingen wint, de komende maanden worden niet mooi. Ik geloof zelfs dat we op het punt staan ​​het meest chaotische verkiezingsseizoen in de Amerikaanse geschiedenis mee te maken.

En zodra de verkiezingen voorbij zijn, zal een groot deel van het land niet bereid zijn om het resultaat te accepteren. Dus ik verwacht eigenlijk dat de nasleep van de verkiezingen nog erger zal zijn dan het verkiezingsseizoen zelf. We zijn op een heel gevaarlijk pad en ik krimp ineen als ik denk aan wat er gaat komen.

Om een ​​idee te krijgen van waar we op dit moment staan, kunt u de resultaten van een recente Gallup-enquête bekijken …

Volgens Gallup is de partijdige kloof tussen 82 punten tussen de Republikeinse goedkeuring van het werk dat Trump doet (89%) en de democratische goedkeuring (7%) de grootste in de 74-jarige geschiedenis van de peiling. Die kloof breekt het vorige record van 79 punten dat Trump in zijn tweede ambtstermijn in 2018 behaalde. (Trump’s eerste ambtsjaar, 2017, was het zesde meest partijdige in de geschiedenis.)

Maar deze trend begon natuurlijk niet toen Trump het Witte Huis betrad.

Gallup zegt zelfs dat de “10 meest partijdige jaren in de geschiedenis” allemaal binnen de afgelopen 16 jaar zijn geweest …

De 10 meest partijdige jaren in de geschiedenis hebben allemaal plaatsgevonden in de afgelopen 16 jaar, zoals gemeten door Gallup. Die 10 jaar omvatten jaren van de presidentschappen van George W. Bush en Barack Obama evenals Trump.

“Er zijn altijd partijdige hiaten in de beoordelingen van de president geweest, alleen niet in de mate die we de afgelopen twee decennia hebben gezien,” schreef Jeffup’s Jeffrey M. Jones van Gallup in een analyse van de gegevens.

Het maakt niet uit wie er in november wint, het zal deze zeer diepe kloof niet genezen.

In plaats daarvan gaan we Amerika zien uiteenvallen als nooit tevoren.

Dus hoewel Nancy Pelosi zich niet eens realiseerde wat ze aan het doen was, denk ik dat ze perfect voorafschaduwde wat er gaat gebeuren.

Zeer donkere dagen naderen en de Verenigde Staten van Amerika zullen nooit meer dezelfde zijn.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Door De Arrestatie Van Bannon Trilt Trump In Zijn Golfschoenen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De onvoorbereide staten van Amerika
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments