3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Republikeinen van de senaat verwerven Trump in ‘Laffe en schandelijke slotakte voor hun showproces’

trump

 13 total views,  3 views today

“Vergis je niet, dit was niets meer dan een poging tot een partijdige verdoezeling van het schaamteloze en illegale gedrag van Donald Trump.”

“Het Amerikaanse volk zal deze aanval op onze zittende democratie niet aannemen. We zullen ons organiseren als nooit tevoren om Donald Trump en Senaatsrepublikeinen verantwoordelijk te houden bij de stembus in november.”
—Sean Eldridge, Stand Up America

In wat critici de laatste daad van een “ham-overhandigde coverup” door Republikeinse wetgevers noemden, werd president Donald Trump woensdag door de Amerikaanse senaat vrijgesproken op beide beschuldigingen – één voor machtsmisbruik en één voor obstructie van het Congres – goedgekeurd door de Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vorige maand.

In de eerste stemming over machtsmisbruik was de stemming 48 voor de veroordeling en verwijdering van de president met slechts één Republikein, senator Mitt Romney uit Utah, die zich bij de 47 leden van de Democratische Caucus voegde. Alle 52 andere Republikeinen in de Senaat stemden om vrij te spreken.

vs

In de tweede stemming over obstructie van de macht was de stemming 47-53, strikt volgens de partij.

vs

Onmiddellijk na de stemming uitten progressieven verontwaardiging en veroordeelden zij de senatoren die stemden om de president vrij te spreken.

Karen Hobert Flynn, president van Common Cause, was een van degenen die zei dat hoewel het resultaat niet onverwacht was, het niet snel zou worden vergeten.

“Amerikanen verdienden de waarheid, maar in plaats daarvan kregen ze een ham-overhandiging,” zei Hobert Flynn. “De Republikeinse meerderheid in de Senaat van de Verenigde Staten ontkende het Amerikaanse volk de waarheid en schondde hun ambtseed in een vruchteloze poging om Trump’s illegale acties onder het tapijt te vegen.”

“In een laffe en schandelijke slotakte voor hun showproces,” vervolgde ze, “bogen Senaatsrepublikeinen – met de opmerkelijke uitzondering van Mitt Romney – hun hoofd in het zand en stemden om het flagrante misbruik van president Trump van de bevoegdheden van het presidentschap goed te keuren. Vergis je niet, dit was niets meer dan een poging tot een partijdige verdoezeling van het schaamteloze en illegale gedrag van Donald Trump. “

“De Republikeinse meerderheid in de Senaat van de Verenigde Staten ontkende het Amerikaanse volk de waarheid en schondde hun ambtseed in een vruchteloze poging om Trump’s illegale acties onder het tapijt te vegen.”
—Karen Hobert Flynn, Common Cause

“Dit is geen ‘vrijspraak’, dit is een dekmantel”, zei oprichter en president Sean Eldridge van Stand Up America. “Wat Republikeinse senatoren zojuist hebben gedaan, bedreigt de basis van onze democratie en schendt de rechtsstaat.”

Eldridge noemde de senaat een onderdeel van een “schijnproces dat het Amerikaanse volk verborg”, en beschuldigde de Republikeinen van “partijdige lafheid boven patriottisme”.

“Het Amerikaanse volk zal deze aanval op onze zittende democratie niet aannemen”, zei Eldridge. “We zullen ons organiseren als nooit tevoren om de Republikeinen van Donald Trump en de Senaat verantwoordelijk te houden in de stembus in november.”

Indivisible Guide on Twitter: “Today Senate Republicans voted to acquit Donald Trump on both impeachment charges (abuse of power and obstruction of Congress). We won’t forget the Republicans who put party over country though. We’re going to replace them. Join us: https://t.co/pT854XDgn9 pic.twitter.com/yKu6q456Iw / Twitter”

Today Senate Republicans voted to acquit Donald Trump on both impeachment charges (abuse of power and obstruction of Congress). We won’t forget the Republicans who put party over country though. We’re going to replace them. Join us: https://t.co/pT854XDgn9 pic.twitter.com/yKu6q456Iw

Rahna Epting, uitvoerend directeur van MoveOn Political Action, weergalmde de oproep tot electorale terugbetaling. “Republikeinse senatoren hebben misschien hun taak niet gedaan, maar kiezers zullen de onze niet nalaten,” zei Epting. “We hebben één boodschap voor Donald Trump en de Senaatsrepublikeinen die keer op keer hebben geholpen zijn misstanden te verbergen: we zien u bij de stembus.”

“Deze rechtszaak kan worden afgesloten, maar deze beweging gaat door”, zei Alexandra Flores-Quilty, uitvoerend directeur van People.

Flores-Quilty voegde eraan toe dat haar groep en anderen zouden blijven aandringen om zowel Trump als Republikeinse wetgevers verantwoordelijk te houden.

“Net zoals Amerikanen uit het verleden samenkwamen om koningen en Jim Crow te verslaan, zullen we ons verenigen om dit land te maken wat het zou moeten zijn”, zei Flores-Quilty. “Een regering van, door en voor het volk.”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments