Coronavirus Outbreak is de oorzaak van een heleboel mensen niet meer weten wat te doen

Coronavirus Outbreak is de oorzaak van een heleboel mensen niet meer weten wat te doen

7 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

In mijn hele leven heb ik nog nooit zoveel paniek gezien over een mogelijke wereldwijde pandemie. Noodvoorraden vliegen uit de schappen, mensen doen er alles aan om openbare bijeenkomsten te voorkomen en griepmaskers zijn over de hele wereld uitverkocht. Ik sprak onlangs met een vriend van mij die in Florida woont, en hij vertelde me dat hij een aantal mensen heeft gezien die al maskers in het openbaar droegen. Maar we hebben nog geen 20 bevestigde gevallen van het virus in de Verenigde Staten gehad. Als mensen nu zo in paniek raken, hoe erg zullen de dingen worden als het aantal bevestigde gevallen in de VS 20.000 bereikt?

Naarmate de angst voor een pandemie toeneemt, is het onvermijdelijk dat sommige mensen echt domme dingen gaan doen.

Bijvoorbeeld, een paar dagen geleden besloot een man in Illinois een Wal-Mart binnen te lopen die een geel gezichtsmasker droeg, en hij schrok echt andere klanten toen hij alle merchandise met Lysol begon te besproeien …

Een man die een geel gezichtsmasker droeg en een teken op zijn rug, ‘Let op, ik heb het Coronavirus’, liep zondag een Walmart-winkel in Illinois binnen en bespoot Lysol op merchandise, zei de politie.

De man kwam rond 16.00 uur met een andere man de winkel in en begon volgens The Chicago Tribune wat ontsmettingsmiddelen op producten, kleding en gezondheids- en schoonheidsproducten bleek te spuiten.

In China is het niveau van gekte veel erger.

Op dit moment zijn griepmaskers hun gewicht in goud waard in China, en de ene stad besloot eigenlijk om een ​​lading maskers te kapen die bedoeld was voor een andere stad …

De regering van Dali City, gelegen in de zuidwestelijke provincie Yunnan, beval de “noodvordering”, volgens berichten in de staatsmedia. Ziekenhuizen, dorpen en steden in heel China proberen snel alle medische benodigdheden in handen te krijgen terwijl de uitbraak middelen opslokt, waardoor een landelijk tekort ontstaat omdat het aantal bevestigde gevallen bijna 30.000 nadert (waarbij het echte aantal nog steeds wordt verdacht van veel hoger).

De maskers die door Dali zijn gestolen, waren op weg naar de stad Chongqing. Toen Chongqing Dali zei de maskers terug te geven, antwoordde de regering dat het te laat was en dat de 598 maskers al aan de burgers waren uitgedeeld.

Op dit moment zijn steden in China met een gecombineerde bevolking van meer dan 50 miljoen mensen in quarantaine. We hebben de Chinese regering nog nooit zoiets zien doen en op dit moment zijn de grote straten in die in quarantaine gelegen steden vrijwel leeg. Miljoenen en miljoenen mensen zijn doodsangst om hun eigen huis te verlaten omdat ze het virus kunnen oplopen.

En degenen die het virus hebben, dreigen voor onbepaalde tijd in hun eigen huis te worden opgesloten …

Er zijn schokkende video’s verschenen van Chinese politieagenten die verdachte patiënten in hun huis opsluiten, burgerwachten die familieleden van patiënten in elkaar sloegen en een aanvaller die de strijd aangaat tegen de politie terwijl het land het nieuwe coronavirus probeert aan te pakken.

Het officiële dodental blijft stijgen terwijl de Nationale Gezondheidscommissie van China ‘s nachts 73 nieuwe sterfgevallen meldde – nog een dagelijks record.

Maar opgesloten zijn in je eigen huis zou zeker de voorkeur hebben boven verscheping naar een massaal quarantainekamp, ​​en er wordt gemeld dat ambtenaren in China verschillende grote faciliteiten voor dergelijke doeleinden ombouwen.

Ondertussen blijft het medische systeem in China absoluut overweldigd. Volgens een Bloomberg-rapport staan ​​sommige mensen maximaal acht uur in de rij om alleen getest te worden op het virus …

Mensen staan ​​acht uur in de rij om alleen getest te worden op het coronavirus, zei de afgestudeerde John Chen, die 23 is. Zijn koortsige moeder moet nog worden getest.

“In het begin was ik overstuur dat de ziekenhuizen en ambtenaren die ik om hulp riep, niet bereid waren hun werk te doen, maar later realiseerde ik me dat het niet is dat ze niet willen helpen, maar dat overal veel te weinig middelen beschikbaar zijn,” zei hij zei.

De Chinese burgerjournalist Chen Qiushi bevestigt ook dat deze uitbraak veel te veel is voor het systeem en hij heeft persoonlijk dode lichamen zien wachten op verzending …

Thomas Yau on Twitter

A weibo video posted by a person claiming to be a nurse in #Wuhan Red Cross Hospital. She said medical workers and patients were stuck with three deceased in a packed hospital corridor. No one is here to take care of the bodies. #WuhanPneumonia https://t.co/MKumfLDPki

Er was een video die drie dode lichamen liet zien die in de gangen van een Wuhan-ziekenhuis lagen en die eerder online circuleerden. Ik kreeg van sommige verpleegkundigen in een lokaal ziekenhuis te horen dat de video waar was. De verpleegkundigen zeiden ook dat deze situatie was omdat de plaatselijke uitvaartcentra niet de capaciteit hadden om al die lichamen over te dragen. Ik heb de afgelopen dagen vaak lichamen gezien, waardoor ik me emotioneel voel. Ik zag twee dode lichamen in een ziekenhuis, één lag in de gang en één was in een eerste hulpafdeling die werd ingepakt door verpleegkundigen … Ik kon er niet van dichtbij op schieten omdat dat respectloos zou zijn voor de overledene. Het is niet ongebruikelijk dat lichamen in ziekenhuizen worden gezien, maar het feit dat ze daar lange tijd zijn achtergebleven betekent dat het een abnormale situatie is.

De reden waarom er een achterstand is van dode lichamen is omdat er niet genoeg crematiecentra zijn om ze allemaal aan te pakken.

Zoals ik gisteren al schreef, hebben de crematoria in Wuhan gedurende enkele weken 24 uur per dag lichamen verbrand .

Hier in de VS hebben we nog geen enkele dood door het virus gehad, maar de federale overheid converteert al militaire woonlocaties naar potentiële quarantainekampen …

Het ministerie van Defensie verwacht vandaag aan te kondigen dat 11 extra militaire woonlocaties zijn goedgekeurd om mensen voor quarantaine te accepteren als de volksgezondheidsautoriteiten menen dat er coronavirusproblemen zijn, volgens twee Amerikaanse functionarissen.

Het verzoek om extra militaire huisvesting is afkomstig van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services en is voorlopig goedgekeurd door het Pentagon.

Als het aantal gevallen wereldwijd exponentieel toeneemt, hebben we zeer snel een nachtmerrie in handen.

We leven in ongekende tijden , en je moet de tijd gebruiken die je nog hebt om je voor te bereiden op wat ons te wachten staat.

Volgens Ready.gov zijn hier enkele manieren waarop u zich kunt voorbereiden voordat een pandemie in uw regio aankomt …

 • Bewaar een voorraad water en voedsel van twee weken.
 • Controleer regelmatig uw reguliere voorgeschreven medicijnen om een ​​continue levering in uw huis te garanderen.
 • Zorg dat u medicijnen zonder recept en andere gezondheidsvoorraden bij de hand hebt, waaronder pijnstillers, maagremedies, medicijnen tegen hoest en verkoudheid, vloeistoffen met elektrolyten en vitamines.
 • Ontvang kopieën en onderhoud elektronische versies van gezondheidsdossiers van artsen, ziekenhuizen, apotheken en andere bronnen en bewaar ze voor persoonlijk gebruik. Hulp bij toegang tot elektronische medische dossiers.
 • Praat met familieleden en geliefden over hoe ze zouden worden verzorgd als ze ziek zouden worden, of wat er nodig zal zijn om voor hen in uw huis te zorgen.

En zodra een pandemie begint, is hier een lijst met dingen die ze u aanraden te doen …

 • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn.
 • Wanneer u ziek bent, houd dan afstand van anderen om hen te beschermen tegen ziek worden.
 • Bedek je mond en neus met een tissue als je hoest of niest. Het kan voorkomen dat uw omgeving ziek wordt.
 • Je handen wassen helpt je vaak tegen ziektekiemen.
 • Raak uw ogen, neus of mond niet aan .
 • Oefen andere goede gezondheidsgewoonten . Slaap voldoende, ben lichamelijk actief, beheer uw stress, drink veel vloeistoffen en eet voedzaam voedsel.

Het is heel interessant om op te merken dat het Department of Homeland Security onlangs zijn paraatheidsinformatie heeft bijgewerkt met een link naar de “About Human Coronavirus” -pagina van de CDC .

Hoewel ze heel hard werken om te proberen het publiek kalm te houden, zijn er allerlei aanwijzingen dat overheidsfunctionarissen geloven dat dit een zeer ernstige bedreiging is.

Laten we hopen dat deze uitbraak heel snel uitbarst, want als mensen dood gaan vallen in de straten van de VS alsof ze in China zijn geweest, zou het niveau van paniek dat in ons land zou veroorzaken, niet in de hitlijsten komen.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments