Heeft Pelosi zojuist het weefsel van de VS verscheurd?

Heeft Pelosi zojuist het weefsel van de VS verscheurd?

7 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Het jaarlijkse theater rondom de toespraak van de president van de Unie nam in 2020 opnieuw een vervelende wending. In het verleden met Nancy Pelosi (D-Shadow Gov’t) als voorzitter van het Huis hebben we haar tribune gezien bij het verzenden van de uitnodiging.

Ze is er altijd om de schijnwerpers op zichzelf te richten en het verhaal van president Trump af te leiden. Dit jaar stelde ze niet teleur tegen de achtergrond van de grootste politieke nederlaag van haar carrière.

Bij het boeken van Trump’s felicitatie speech waarin hij de eer opeiste voor een aandelenmarkt waar hij niets mee te maken heeft en het uithongeren en terroriseren van de mensen van Iran viert, maakte Pelosi eerst een grote show van Trump die weigerde haar hand te schudden en verscheurde vervolgens haar exemplaar van zijn speech nadat hij ervoor had gezorgd dat de camera’s op haar stonden.

Maar wat verwachtte ze van iemand die sinds oktober niet meer met haar heeft gesproken en die ze opjaagde met een beschuldiging die geen enkele steun van een enkele Republikein kreeg? Flowers?

Vergeet niet dat Trump Nasty Nancy een “Derde klas politicus” noemde voordat ze de kamer uit stormde en opnieuw naar de camera’s speelde met alle oprechtheid van je gemiddelde tv-jager uit de late jaren 1990 die steakmessen verkocht. Ze heeft zeker de haarkleur en botox niveaus correct aangepast voor dat optreden.

En op dit punt zou ze zich eigenlijk bij QVC moeten aanmelden voor dat optreden. Omdat hoe langer ze vasthoudt aan de ‘ontzagwekkende kracht’ van de hamer van de Spreker, hoe meer schade ze niet alleen aan de VS en aan wat er over is van haar constitutionele autoriteit over haar volk, maar ook aan de partij die ze vermoedelijk leidt in de verkiezingen van 2020 in november.

Door de staat van de Unie helemaal om zich heen te maken, heeft Pelosi de partijbewoners de zeer krachtige boodschap gegeven dat verzet tegen deze president nu hun eerste prioriteit is. De beschuldiging was iets waarvan ze wist dat het het feest zou beschadigen, maar ze ging ermee akkoord en de leugens waarop het was gebouwd omdat haar dat was opgedragen.

Dat verraadde ze door haar flip-flop erop. Vergeet niet dat Pelosi vorig jaar deze keer over beschuldiging sprak. Maar haar onvermogen om extreem links binnen haar eigen partij te beheersen, evenals Trump die op het derde spoor van democratische corruptie stapte – het diepgewortelde misdrijf in Oekraïne – bracht haar in geen enkele positie om te proberen hem om te keren.

Het faalde spectaculair.

Er is genoeg niet leuk te vinden aan het presidentschap van Trump, maar het is nog steeds zijn presidentschap, gewonnen tegen alle verwachtingen in en het soort onbevooroordeelde verkiezingen dat deze week volledig te zien was in Iowa. En Pelosi doet alsof ze niet gelooft dat dat het hoogtepunt is van tragi-komedie.

Omdat, zoals ik al zei, ze niet zo’n goede actrice is.

Ze weet dat de afzetting vuilnis was, maar dat kan ze niet zeggen. Het doel van propaganda is schaamte. Mensen ertoe brengen iets te geloven dat niet waar is, plaatst hen in een plaats waar ze het moeten verdedigen, anders zullen ze zichzelf en de wereld toegeven dat ze 1) fout waren en 2) een fraude.

We zagen dit duidelijk te zien tijdens de Brexit, waar de hardste van de hardste Remainers gaslitten om dingen te geloven die gewoon niet waar waren. En ze gebruikten die valse feiten als rechtvaardiging voor het behandelen van iedereen die de EU wilde verlaten als submenselijk.

Op een opmerkelijk moment nam Nigel Farage de maandag na de Brexit een telefoontje op zijn radioprogramma, waarbij de beller zich schaamde voor de persoon die hij tijdens het Brexit-gevecht zou zijn geworden. Hij realiseerde zich hoe gemeen zijn gedrag was geweest en was zelfbewust genoeg en sterk genoeg om het in het openbaar toe te geven. Natuurlijk was hij het nog steeds niet eens met Brexit, maar dat was geen excuus voor zijn behandeling van zijn collega-Britten.

Zien we zoiets afkomstig van de Democraten in de VS? Zelfs Tony Blair besefte dat het gevecht verloren was en vroeg iedereen om de bitterheid achter zich te laten. Tony ‘Mr. Globalist zelf ‘Blair!

Realiseert Pelosi, als leider van de partij, de schade die ze aanricht? Begrijpt ze welke boodschap ze verzendt in haar weigering om toe te geven dat ze heeft verloren en dat er grenzen zijn aan het gevecht als je om iets anders dan jezelf geeft?

Nee.

Ik denk niet dat ze daar iets over zegt. En daarom gaan de VS naar een echte burgeroorlog, niet naar de interne machtsstrijd van facties in DC

Lees ook:  13 Redenen om bang te zijn voor de COVID-wereldorde

Het is duidelijk dat de DNC-bazen Bernie Sanders niet als hun genomineerde willen. Ze zullen liegen, bedriegen en afgevaardigden van hem stelen om ervoor te zorgen dat dat gebeurt. We zagen dit in Iowa toen ze op de een of andere manier de uitkomst vonden die ze wilden – Pete Buttigieg krijgt het aantal afgevaardigden terwijl Bernie de populaire stemming wint en geen momentum heeft om New Hampshire binnen te komen.

Zoveel is een gegeven. In mijn laatste artikel legde ik hier enkele van mijn vroege gedachten over neer.

Dit primaire seizoen zal het einde van de Democratische Partij betekenen als een levensvatbaar politiek construct na deze verkiezingscyclus. Hillary is het stalkende paard voor de nominatie. Ze zal verliezen van Trump. Ze zullen Sanders en Tulsi Gabbard vervreemden in het proces, al die kiezers zullen ofwel naar hun potentiële onafhankelijke ticket springen, Trump terug of op hun handen zitten.

Pelosi heeft haar troepen gesignaleerd om op het oorlogspad te gaan, maar ze heeft ook net alle centristen gestuurd dat Bernie zogenaamd problemen heeft met krachtiger terug onder de paraplu van Trump.

En met het einde van de beschuldiging zal Trump vrij zijn om wraak te nemen op degenen die hem de afgelopen drie jaar hebben gekweld. De meest diep verachte leden van het Congres zullen nu worden onderzocht. Trump heeft de neocons nu blij. De Republikeinen die voor AIPAC werken, zullen de kant van hem kiezen zolang hij de dingen houdt zoals ze zijn tussen nu en november.

Zijn toespraak was niets als niet koren voor die molen en het is een schande. Het sprak tegen de beschavingsstrijd die de achtergrond is van het Amerikaanse buitenlands beleid, waar Alistair Crooke in zijn laatste stuk hier op in ging . Het is iets dat moet worden veranderd, maar het gaat niet gebeuren op het horloge van Pelosi of Trump.

Het is onze taak om dat gevecht te winnen.

Maar wat Pelosi deed in de Staat van de Unie vertelt ons wat er daarna komt. Ze weet nu dat ze in november niet kunnen winnen op ideeën, problemen of feiten. Ze hebben alleen maar emotie en afgunst.

En afgunst wint nooit verkiezingen, overtuiging wel. Dus, geweld en diefstal is alles wat overblijft.

Het gebrek aan zelfbeheersing van Pelosi is de kanker die centraal staat in het politieke links in de VS Het overschaduwt hun echte en gemotiveerde kritiek op Trump en de Republikeinse partij en het zal hen vernietigen.

Wat daarna komt, staat vol met opstand tegen Trump the Impeached. Niets dat hij zegt is geldig. Niets dat hij wil is redelijk. En van hier tot november is het de plicht van elke fatsoenlijke Amerikaan om deze onwettige president te blokkeren en te werken voor zijn ontslag.

Nu verwacht je dat iets metaforisch in een verkiezingsjaar. Maar ik denk dat we veel verder gaan dan metafoor en zullen kijken naar regelrechte diefstal.

En de overblijfselen van de Democratische partij bestaan ​​nog steeds binnen de staat en lokale overheden. Ze bestaan, net als Brenda Snipes, de beschaamde Supervisor van de verkiezingen in Broward County Florida, als sleutels om openlijk in de versnelling van een verkiezing te gooien om ervoor te zorgen dat hun persoon wint.

Als je denkt dat Brenda Snipes slecht is, stel je dan voor dat je haar vermenigvuldigt met duizend in elke ‘paarse’ provincie in de VS Dit is geen samenzwering waar ik het over heb. Dit is pure naakte haat die zich manifesteert als politieke actie. Dit is het spul waarvan pogroms zijn gemaakt.

Het is datgene waarmee alle stervende rijken worden geconfronteerd als ego en eigenbelang de impuls tot fatsoen overweldigen. Democratie bestaat, of helemaal niet, volgens het principe van de toestemming van Loser. Zonder dat scheuren samenlevingen zichzelf uiteen. Pelosi kan net zo goed een kopie van de grondwet hebben gesloopt de andere avond.

Ik heb al lang gezegd dat de VS te groot is om als een enkele entiteit te regeren. Misschien deed Pelosi ons hier op de lange termijn een plezier, maar als leider had ze de mogelijkheid en, eerlijk gezegd, verantwoordelijkheid om hier bovenuit te gaan en beter te worden. Een manier vinden om iets anders dan vitriol en wraakzucht te communiceren.

Nu betalen we allemaal de prijs voor haar gebrek aan nederigheid.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  COVID-19 Coronavirus: een neppe pandemie? Wereldwijde economische en geopolitieke destabilisatie: economische oorlogvoering tegen China


Comments

comments