Jetten en Klaver VVD en CDA willen extreemrechts FvD het zadel in helpen

Jetten en Klaver VVD en CDA willen extreemrechts FvD het zadel in helpen

7 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

D66-leider Rob Jetten en GroenLinks-voorman Jesse Klaver hebben geen goed woord over voor de VVD in Brabant, omdat zij gesprekken over een nieuwe coalitie gaan voeren met het CDA en Forum voor Democratie. ‘Doe het niet!’, roept Jetten zijn landelijke coalitiegenoten op.

Extreem links. Doe het niet. Democratie op links heeft zo zijn eigen regels. Zie onlangs PvdD royering van eigen gekozen voorzitter. Zie GroenLinkse gedeputeerde Carla Brugman die samenwerking met Fvd aanging. Zie de dubbele moraal als het gaat om bepaalde uitspraken bijv. over Marokkanen. https://pbs.twimg.com/media/D-igM6_WsAA1Bj7.jpg Zie als het gaat om belagen van KOZP (gebouw) dan zijn er volop linkse tweets en 2e kamer vermeldingen hierover. NOS zond dit voorval uiteraard ook uit. Wordt Sinterklaas en ZP-en persoonlijk belaagd op straat dan hoor je links ineens niet. NOS zend dit “toevallig” niet uit (SBS wel). De bekende blinde vlek. https://www.groene.nl/…/extremisme-is-altijd-verwerpelijk

Eerder vandaag werd duidelijk dat de Brabantse VVD samen met in ieder geval Forum voor Democratie en het CDA wil praten over een nieuw college. Eerder viel het college met D66, GroenLinks en PvdA nog vanwege het stikstofbeleid. Het CDA stapte toen op.

Forum voor Democratie gaat mogelijk meebesturen in de provincie Brabant. De VVD heeft FvD samen met het CDA uitgenodigd om te praten over een mogelijke politieke samenwerking.

Nieuwe onderhandelingen zijn nodig, omdat het CDA vorig jaar opstapte uit het college dat zij vormden met VVD, D66, GroenLinks en PvdA. Dit deed de partij vanwege het stikstofbeleid van de provincie, dat te streng zou zijn voor boeren.

Lees ook:  Nog even Thierry Baudet...

VVD kiest FvD boven links

Bij de Provinciale Statenverkiezingen werd de VVD de grootste partij en dus mogen zij het voortouw nemen bij het vormen van een nieuwe coalitie. De partij hield daarvoor twee opties in gedachten. Er werd gepraat met D66, GroenLinks, SP en de PvdA en met het CDA en Forum voor Democratie.

Over die laatste optie zal nu verder worden gesproken, kondigt de partij op hun website aan. Na de VVD zijn Forum en het CDA de grootste partijen met respectievelijk negen en acht zetels. De VVD heeft er tien.

‘Nieuwe start Brabant’

Samen hebben de drie partijen echter net geen meerderheid en dus zal zich nog een vierde partij moeten aansluiten. De VVD hoopt die snel te vinden. De gesprekken met Forum en het CDA worden door de VVD gezien als een ‘spannende stap’. “Maar zuurstof in de Brabantse politiek terugbrengen vraagt om een nieuwe start”, aldus de partij.

Dat nu voor Forum voor Democratie wordt gekozen als onderhandelingspartner kunnen Jetten en Klaver maar moeilijk verkroppen, zo blijkt uit hun berichten op Twitter.

Jetten en Klaver: ‘Onbegrijpelijk’

‘Onbegrijpelijk. Doe het niet! CDA en VVD gooien principes overboord. Juist in de week waarin Baudet honderdduizenden landgenoten, Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, wegzet. Brabant verdient beter. Nederland verdient beter’, aldus Jetten.

Klaver sluit zich daarbij aan. ‘VVD en CDA willen extreemrechts het zadel in helpen. En dat na de racistische uitingen van de FvD-voorman deze week. Provincies moeten de stikstofcrisis oplossen, maar VVD en CDA gaan nu in zee met een partij die de hele stikstofcrisis ontkent. Onbegrijpelijk en onverantwoord.’

Jesse Klaver on Twitter

VVD en CDA willen extreemrechts het zadel in helpen. En dat na de racistische uitingen van de FvD-voorman deze week. Provincies moeten de stikstofcrisis oplossen, maar VVD en CDA gaan nu in zee met een partij die de hele stikstofcrisis ontkent. Onbegrijpelijk en onverantwoord. https://t.co/UeLQSHKZyx

Rob Jetten on Twitter

Onbegrijpelijk. Doe het niet! CDA en VVD gooien principes overboord. Juist in de week waarin Baudet honderddduizenden landgenoten, Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, wegzet. Brabant verdient beter. Nederland verdient beter. https://t.co/IVJcYAeP0u

 

Lees ook:  Brandbrief FvD lees hier: #Baudet riep dat corona de wereld in gebracht was door George Soros
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Nee hoor, we kunnen Thierry Baudet juist missen als kiespijn. Stem hem weg!
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments