Jetten en Klaver VVD en CDA willen extreemrechts FvD het zadel in helpen


D66-leider Rob Jetten en GroenLinks-voorman Jesse Klaver hebben geen goed woord over voor de VVD in Brabant, omdat zij gesprekken over een nieuwe coalitie gaan voeren met het CDA en Forum voor Democratie. ‘Doe het niet!’, roept Jetten zijn landelijke coalitiegenoten op.

Extreem links. Doe het niet. Democratie op links heeft zo zijn eigen regels. Zie onlangs PvdD royering van eigen gekozen voorzitter. Zie GroenLinkse gedeputeerde Carla Brugman die samenwerking met Fvd aanging. Zie de dubbele moraal als het gaat om bepaalde uitspraken bijv. over Marokkanen. https://pbs.twimg.com/media/D-igM6_WsAA1Bj7.jpg Zie als het gaat om belagen van KOZP (gebouw) dan zijn er volop linkse tweets en 2e kamer vermeldingen hierover. NOS zond dit voorval uiteraard ook uit. Wordt Sinterklaas en ZP-en persoonlijk belaagd op straat dan hoor je links ineens niet. NOS zend dit “toevallig” niet uit (SBS wel). De bekende blinde vlek. https://www.groene.nl/…/extremisme-is-altijd-verwerpelijk

Eerder vandaag werd duidelijk dat de Brabantse VVD samen met in ieder geval Forum voor Democratie en het CDA wil praten over een nieuw college. Eerder viel het college met D66, GroenLinks en PvdA nog vanwege het stikstofbeleid. Het CDA stapte toen op.

Forum voor Democratie gaat mogelijk meebesturen in de provincie Brabant. De VVD heeft FvD samen met het CDA uitgenodigd om te praten over een mogelijke politieke samenwerking.

Nieuwe onderhandelingen zijn nodig, omdat het CDA vorig jaar opstapte uit het college dat zij vormden met VVD, D66, GroenLinks en PvdA. Dit deed de partij vanwege het stikstofbeleid van de provincie, dat te streng zou zijn voor boeren.

VVD kiest FvD boven links

Bij de Provinciale Statenverkiezingen werd de VVD de grootste partij en dus mogen zij het voortouw nemen bij het vormen van een nieuwe coalitie. De partij hield daarvoor twee opties in gedachten. Er werd gepraat met D66, GroenLinks, SP en de PvdA en met het CDA en Forum voor Democratie.

Over die laatste optie zal nu verder worden gesproken, kondigt de partij op hun website aan. Na de VVD zijn Forum en het CDA de grootste partijen met respectievelijk negen en acht zetels. De VVD heeft er tien.

‘Nieuwe start Brabant’

Samen hebben de drie partijen echter net geen meerderheid en dus zal zich nog een vierde partij moeten aansluiten. De VVD hoopt die snel te vinden. De gesprekken met Forum en het CDA worden door de VVD gezien als een ‘spannende stap’. “Maar zuurstof in de Brabantse politiek terugbrengen vraagt om een nieuwe start”, aldus de partij.

Dat nu voor Forum voor Democratie wordt gekozen als onderhandelingspartner kunnen Jetten en Klaver maar moeilijk verkroppen, zo blijkt uit hun berichten op Twitter.

Jetten en Klaver: ‘Onbegrijpelijk’

‘Onbegrijpelijk. Doe het niet! CDA en VVD gooien principes overboord. Juist in de week waarin Baudet honderdduizenden landgenoten, Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, wegzet. Brabant verdient beter. Nederland verdient beter’, aldus Jetten.

Klaver sluit zich daarbij aan. ‘VVD en CDA willen extreemrechts het zadel in helpen. En dat na de racistische uitingen van de FvD-voorman deze week. Provincies moeten de stikstofcrisis oplossen, maar VVD en CDA gaan nu in zee met een partij die de hele stikstofcrisis ontkent. Onbegrijpelijk en onverantwoord.’

Jesse Klaver on Twitter: “VVD en CDA willen extreemrechts het zadel in helpen. En dat na de racistische uitingen van de FvD-voorman deze week.Provincies moeten de stikstofcrisis oplossen, maar VVD en CDA gaan nu in zee met een partij die de hele stikstofcrisis ontkent.Onbegrijpelijk en onverantwoord. https://t.co/UeLQSHKZyx / Twitter”

VVD en CDA willen extreemrechts het zadel in helpen. En dat na de racistische uitingen van de FvD-voorman deze week.Provincies moeten de stikstofcrisis oplossen, maar VVD en CDA gaan nu in zee met een partij die de hele stikstofcrisis ontkent.Onbegrijpelijk en onverantwoord. https://t.co/UeLQSHKZyx

Rob Jetten on Twitter: “Onbegrijpelijk. Doe het niet!CDA en VVD gooien principes overboord. Juist in de week waarin Baudet honderddduizenden landgenoten, Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, wegzet.Brabant verdient beter. Nederland verdient beter.https://t.co/IVJcYAeP0u / Twitter”

Onbegrijpelijk. Doe het niet!CDA en VVD gooien principes overboord. Juist in de week waarin Baudet honderddduizenden landgenoten, Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, wegzet.Brabant verdient beter. Nederland verdient beter.https://t.co/IVJcYAeP0u

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord