Cruiseschip Horror: bevestigde en potentiële coronavirusgevallen op 4 verschillende schepen veroorzaken over de hele wereld een razernij van paniek

Cruiseschip Horror: bevestigde en potentiële coronavirusgevallen op 4 verschillende schepen veroorzaken over de hele wereld een razernij van paniek

8 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Als het coronavirus geen serieuze bedreiging is, waarom doen landen over de hele wereld dan ineens zo gek? Misschien zullen we op een dag terugkijken en lachen over hoe deze coronavirusuitbraak zoveel hysterie veroorzaakte, maar op dit moment doen regeringsfunctionarissen over de hele wereld zeker alsof we midden in een echt slechte sciencefictionfilm zitten. Zijn ze gewoon te voorzichtig, of is dit virus eigenlijk gevaarlijker dan ons wordt verteld? Zoals ik gisteren heb besproken , projecteert een AI-aangedreven simulatie dat dit virus 52 miljoen mensen zou kunnen doden. Zelfs als die projectie 95 procent lager is, zou het toch logisch zijn voor landen om alles te doen wat ze kunnen om te voorkomen dat besmette mensen hun grenzen overschrijden.

Dus dat kan helpen om uit te leggen waarom er nu zo’n paniek is over bevestigde en potentiële gevallen aan boord van cruiseschepen. Een cruiseschip met de naam The Diamond Princess ligt op dit moment bijvoorbeeld voor de kust van Yokohama, Japan. Er zijn 2.666 passagiers en 1.045 bemanningsleden aan boord en het schip is sinds dinsdag onder strikte quarantaine geplaatst.

En ze worden niet voor niets in quarantaine geplaatst. Op dit moment is het aantal bevestigde gevallen aan boord van het schip nu gestegen tot 61 …

Minstens 61 passagiers – waaronder 11 Amerikanen – aan boord van een cruiseschip in Japan zijn besmet met het coronavirus. Het aantal gevallen op het schip verdrievoudigde ‘s nachts van 20 tot 61, meldt Will Ripley van CNN.

Ripley meldt dat passagiers aan boord van het schip 23 uur per dag moeten blijven. Ze zijn minder dan een uur buiten toegestaan ​​onder streng toezicht en ze moeten 3 voet van elkaar staan ​​en maskers dragen.

De quarantaine van het schip zal naar verwachting nog 11 dagen duren.

Er zijn 428 Amerikanen aan boord en als de quarantaine voorbij is, zullen ze naar huis willen komen.

Lees ook:  Journal zegt Hydroxychloroquine Study 'voldoet niet aan de verwachte normen'

Maar zal het voor hen veilig zijn om dit te doen?

In een interview met Fox News via Skype smeekten twee Amerikaanse passagiers om hulp van president Trump …

‘We maken ons een beetje zorgen omdat we nog steeds twee weken hebben, ervan uitgaande dat dat in ons voordeel uitpakt en we moeten nog steeds op Amerikaanse bodem komen,’ legde passagier Gaetano Cerullo uit aan Fox News via Skype vanuit hun hut aan boord. ‘En als Donald Trump ons op welke manier dan ook zou kunnen helpen …’

‘Wij hebben hulp nodig. We zijn in een wanhopige, wanhopige staat, ‘smeekte zijn vrouw Milena Basso. ‘We zijn Amerikaanse burgers en we willen gewoon naar huis.’

Ondertussen wordt het Anthem of the Seas van Royal Caribbean momenteel aangemeerd in Bayonne, New Jersey. Van de 27 passagiers die “onlangs van het vasteland van China hadden gereisd”, werden er vier van het schip naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht …

Meer dan twee dozijn passagiers op een cruiseschip in de buurt van New York City zijn getest op het nieuwe coronavirus, zeiden ambtenaren van de staat vrijdag, en vier zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Personeel van de Centers for Disease Control and Prevention stapte aan boord van het schip om 27 passagiers te testen “die recentelijk van het vasteland van China zijn gereisd,” zei regeringsleider Phil Murphy in New Jersey vrijdag.

Er is ons niet verteld of een van die passagiers besmet is of niet, maar wat we wel weten is dat de hulpverleners die hen naar het ziekenhuis brachten geen maskers droegen , en gezien hoe gemakkelijk dit virus zich verspreidt, is dat nogal alarmerend.

Een derde cruiseschip dat krantenkoppen haalt, kan nergens aanmeren omdat het uit vier verschillende landen is afgewend.

Lees ook:  Jeffrey Epstein koos voor een reden New Mexico

De MS Westerdam wordt geëxploiteerd door Holland Amerika en verliet Hong Kong op 1 februari met 802 bemanningsleden en 1.455 passagiers.

De bemanning houdt vol dat er helemaal geen coronavirusgevallen aan boord zijn, maar ze worden in haven na haven afgewezen …

Meer dan 2.000 mensen zijn op zee gestrand nadat vier landen de toegang tot een cruiseschip hebben geweigerd vanwege de angst voor coronavirus – ondanks het aandringen van de bemanning dat er geen virusgevallen aan boord zijn.

Japan, Taiwan, de Filippijnen en het Amerikaanse grondgebied van Guam hebben allen de MS Westerdam geen toestemming gegeven om aan te meren.

De Japanse leider Shinzo Abe zei gisteren dat zijn land geen buitenlandse passagiers zou toestaan ​​uit te stappen, en zei dat er vermoedelijke viruspatiënten aan boord waren.

Is dit een geval van onnodige hysterie of is de bemanning niet helemaal eerlijk tegen autoriteiten?

Volgens CNBC wordt een vierde cruiseschip dat momenteel in Hong Kong wordt aangemeerd in quarantaine geplaatst nadat “verschillende bemanningsleden symptomen hebben gemeld” die verband houden met het coronavirus …

En bijna 2.000 toeristen worden vastgehouden op een cruiseschip van Genting’s Dream Cruises in Hong Kong en worden getest op het coronavirus nadat verschillende bemanningsleden symptomen hadden gemeld die verband hielden met de ziekte.

Dingen worden gek daarbuiten, en ik heb het gevoel dat ze alleen maar gekker worden als dit jaar voorbijgaat.

De aandelenkoersen deden het deze week relatief goed, maar bezorgdheid over het coronavirus duwde het Dow Jones Industrial Average vrijdag meer dan 270 punten omlaag …

De aandelen daalden op vrijdag omdat zorgen over de impact van het coronavirus op de Chinese economie zwaarder wogen dan de release van sterker dan verwachte Amerikaanse banengegevens.

Het industriële gemiddelde van Dow Jones sloot 277,26 punten lager, of bijna 1%, tot 29.102,51. De S&P 500 daalde 0,5% naar 3.327,71. De Nasdaq Composite gleed ook 0,5% om te sluiten op 9.520,51.

Als deze uitbraak van het coronavirus uit elkaar valt en dat hoop ik nog steeds, dan zal de impact van deze crisis niet te zwaar wegen op Wall Street.

Lees ook:  Brexit - het startsein voor een belastingparadijs

Maar als het aantal gevallen wereldwijd stijgt in de miljoenen, zal het absoluut verwoestend zijn voor aandelenkoersen.

We zullen afwachten wat er gebeurt. Hier in de VS blijven autoriteiten volhouden dat we ons niet veel zorgen hoeven te maken, maar tegelijkertijd waarschuwt de WHO voor ‘een chronisch tekort aan jassen, maskers, handschoenen en andere beschermende uitrusting’ over de hele wereld …

De wereld wordt geconfronteerd met een chronisch tekort aan jassen, maskers, handschoenen en andere beschermende uitrusting in de strijd tegen een zich uitbreidende coronavirus-epidemie, zei Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op vrijdag.

Het VN-agentschap heeft testkits, maskers, handschoenen, gasmaskers en jassen naar elke regio gestuurd, vertelde Tedros aan de WHO-raad van bestuur in Genève.

Zullen er binnenkort overal in de wereld veel “testkits, maskers, handschoenen, gasmaskers en jassen” nodig zijn?

Is er iets dat ze ons niet vertellen?

Helaas is er waarschijnlijk nogal wat dat ze ons niet vertellen.

In elke crisis is een van de belangrijkste doelen voor autoriteiten om het publiek ‘kalm’ te houden, maar dat kost veel geld.

Op dit moment doen de meeste mensen niets om zich voor te bereiden op een mogelijke pandemie, en dat kan op de weg zeer ernstige gevolgen hebben.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments