Huiveringwekkende video toont politie die zwangere moeder als ze slaapt haar executeert

Huiveringwekkende video toont politie die zwangere moeder als ze slaapt haar executeert

8 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Dallas, TX – Genevive Dawes, 21, had niemand kwaad gedaan en geen misdaad begaan toen meerdere Dallas-politieagenten haar en haar man omsingelden terwijl ze sliepen in hun nieuwe auto. Omdat er die nacht echter een trigger-gelukkige agent op het toneel was, werden Dawes en het ongeboren kind in haar buik geëxecuteerd. Nu staat de politieagent die het vuur opende op deze zwangere moeder van twee kinderen in de rechtbank

Het proces voor de voormalige Dallas-politieagent Christopher Hess begon op dinsdag. Helaas werd Hess niet beschuldigd van moord voor het vermoorden van Dawes. In plaats daarvan werd hij beschuldigd van zware mishandeling door een ambtenaar.

Op die noodlottige nacht in januari 2017 hadden Dawes en haar common law-echtgenoot Virgilio Rosales net een auto gekocht en besloten op een parkeerplaats te gaan slapen. Dit echtpaar dat hun derde kind verwachtte, kocht onbewust de auto zonder te weten dat het als gestolen was gemeld, wat leidde tot de overweldigend gewelddadige reactie van de politie.

Zoals FOX 4 Dallas rapporteert:

Zij (politie) reageerden op een telefoontje over een verdachte op de parkeerplaats van een appartementencomplex aan Eastside Avenue. Records toonden aan dat de auto als gestolen uit Irving werd gemeld en de officieren beweerden aanvankelijk dat de bestuurder van de auto commando’s negeerde en achteruit reed in hun richting.

Maar Dawes, een moeder van twee kinderen die een derde kind verwachtte, had de auto net gekocht zonder te weten dat hij was gestolen. Zij en haar gewone man, Virgilio Rosales, sliepen in het voertuig toen de officieren naderden.

Toen de politie die avond op het toneel arriveerde, klopten ze niet op een raam of vroegen om identiteitsbewijzen. In plaats daarvan werden geweren getrokken, werden spotlichten getoond en begon het schreeuwen, waardoor deze zwangere moeder in paniek raakte.

“Ze werd bang,” zei Rosales. ‘Ze hebben geweren in haar gezicht. Eerst weet ze niet dat ze politie zijn. ‘Rosales vertelde FOX 4 Dawes stootte hem wakker aan. Hij zei dat hij niet kon zien wie buiten was, omdat ze zaklampen in de auto schenen.

Lees ook:  Wanneer zwartheid een al bestaande aandoening is

In paniek begon Dawes langzaam achteruit te gaan in een poging om weg te komen van de gewapende aanvallers die zich letterlijk aan het voorbereiden waren om haar te vermoorden. Terwijl ze heel langzaam achteruit reed, stootte ze een politiekruiser aan en begon toen weer vooruit te gaan naar een hek. Terwijl ze langzaam achteruit achteruit reed, toont de camera van de lichaamscamera Hess en zijn partner, officier Jason Kimpel, 13 schoten in de auto van het paar.

De zwangere moeder van twee en haar ongeboren derde kind zouden de kogels die door haar lichaam scheuren niet overleven en ze stierf op scène.

Nadat Hess en zijn partner de zwangere moeder hebben vermoord, is Hess te horen op camerabeelden van het lichaam die beweren dat ze hun auto’s ramden. Dit was echter niet waar. Hess beweerde ook dat Dawes probeerde de andere officieren te doden terwijl ze achteruitging. Nogmaals, dit was echter niet waar.

De video laat duidelijk zien dat terwijl de auto langzaam achteruit reed, er geen officieren achter zaten – om nog maar te zwijgen van het feit dat hij langzamer reed dan stationair.

“Het verlies van het leven zien waarvan ik niet dacht dat het moest gebeuren, was iets dat me van streek maakte”, zei voormalig DPD assistent-chef Randy Blankenbaker, assistent-chef van de speciale onderzoekseenheid die naar de schietpartij keek. Hij zei dat Hess de onderzoekers vertelde dat hij dacht dat andere officieren het gevaar liepen om overreden te worden , dus vuurde hij zijn wapen af, volgens de WFAA.

Maar zoals de video van de bodycamera duidelijk laat zien, is dat helemaal niet waar. Er zaten geen agenten achter de auto, want de zwangere Dawes reed zo langzaam dat officieren gewoon uit de weg liepen.

“Je moet weten wat er op je achtergrond staat, dus je kunt niet zeggen dat je geloofde dat er iets op de achtergrond was. Je moet weten wat er op de achtergrond staat, ‘zei Blankenbaker.

Hij zei dat de video bewijst dat de officieren het gebruik van geweldsbeleid hebben geschonden. “Je bent verantwoordelijk voor elke ronde die je wapen verlaat. Je wordt verteld dat elke keer dat je naar het pistoolbereik gaat, ”zegt Blankenbaker.

Blankenbaker wees er ook op hoe onverantwoordelijk het was voor officieren om in de eerste plaats in een auto te schieten. “Je weet niet wat er in dat voertuig zit, er kunnen kinderen op de achterbank zijn geweest die kunnen zijn neergeschoten en gedood”, zei hij.

Na het neerschieten en doden van de zwangere moeder van twee, werd Hess ontslagen en gearresteerd. Kimpel, die een enkel schot in de auto schoot, werd echter niet aangeklaagd of ontslagen maar geschorst. Hij zit nog steeds in de strijd ondanks het protest van Blankenbaker.

“Ik heb toen zeker het argument aangevoerd dat Kimpel had moeten worden beëindigd en op zijn minst tot dat niveau verantwoordelijk had moeten worden gehouden,” zei Blankenbaker.

Wij zijn het daarmee eens. Voorlopig is een van deze moordenaars momenteel bezig met het afleggen van verantwoording. Hopelijk krijgt hij het.

Hieronder is dit meest verontrustende beeldmateriaal in zijn geheel. WAARSCHUWING: Het is schokkend.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Corona-crisis Amerika: De boodschap aan arbeiders is 'breng je leven in gevaar of verhonger',


Comments

comments