Thailand: Soldaat doodt minstens 17 mensen met automatische wapens in de buurt van een winkelcentrum

Thailand: Soldaat doodt minstens 17 mensen met automatische wapens in de buurt van een winkelcentrum

8 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Een Thaise soldaat doodde minstens 17 mensen met automatische wapens in een plaats in het noordoosten van Thailand, en plaatste foto’s en video’s van hem op sociale media. Hij zocht zijn toevlucht in een winkelcentrum. Een soldaat opende het vuur in de buurt van een winkelcentrum in de provincie Nakhon Ratchasima, ten noordoosten van Bangkok, Thailand, op 8 februari.

“De schutter gebruikte een machinegeweer om onschuldige slachtoffers te schieten, van wie velen gewond of gedood”, zei een woordvoerder van de politie voor AFP. Volgens een laatste rapport van de hulpdiensten zijn ten minste 17 mensen gedood en 14 anderen gewond geraakt.

Volgens rapporten heeft de schutter gegijzeld op de vierde verdieping van het winkelcentrum en Thaise speciale troepen bereiden zich voor om het gebouw te bestormen.

คุณชายน้อย on Twitter

น่ากลัวมากมึง แบบอีเหี้ยคิดว่าในหนัง #โคราช https://t.co/g7tQN1wuYm

Een video gepost op sociale media toont mensen die het toneel ontvluchten terwijl veiligheidstroepen de wacht houden buiten het winkelcentrum. In een andere clip brandt een groot vuur in de buurt van het gebouw.

AMM_RATTANAKORN on Twitter

ล่าสุดมีรายงานว่ายอดคนเสียชีวิต 20 ราย ขณะตำรวจชั้นผู้ใหญ่บินด่วนลงพื้นที่แล้ว #กราดยิงโคราช https://t.co/UdxdNTd0CL

BNO News on Twitter

BREAKING: Heavy gunfire erupts at shopping mall in Thai city of Nakhon Ratchasima; reports of ‘many’ dead https://t.co/mtQRGR0iid

Autoriteiten die de moordenaar achtervolgen, hebben het winkelcentrum afgezet. De schutter, geïdentificeerd door de politie als Chief Warrant Officer Jakapanth Thomma, stal een militair voertuig en plaatste foto’s en video’s van hem op sociale media in gevechtsuitrusting terwijl hij nog aan het schieten was door de stad Korat.

Lees ook:  Drie grafieken die een wereldwijde vertraging van COVID-19- sterfgevallen laten zien

กองปราบปราม on Twitter

ขณะนี้คนร้ายยังอยู่ในพื้นที่ห้าง Terminal 21 โคราช ยังคงก่อเหตุกราดยิงและเกิดเพลิงไหม้ภายในห้าง ขอให้ประชาชนในระแวกใกล้เคียงระมัดระวัง ขณะนี้เจ้าหน้าที่ทุกภาคส่วน รวมถึง “กองปราบ” กำลังปฏิบัติหน้าที่อย่างเต็มกำลัง

Volgens de Bangkok Post , deDe aanvaller doodde drie mensen – waaronder zijn commandant – op zijn militaire basis, stal vervolgens het voertuig en ging voorbijgangers schieten, voordat hij het winkelcentrum binnenging waar hij naar verluidt 16 gijzelaars nam. Thaise media publiceerden beelden van een videobewaking van het interieur van het gebouw, waar de moordenaar met zijn wapen naar voren gaat.

Thairath_News on Twitter

วงจรปิด คนร้ายถืออาวุธสงคราม #กราดยิงโคราช คาดว่ามีตัวประกัน #SaveKorat #กราดยิงทั่วเมืองโคราช https://t.co/vBilwbsdmU

Lokale media hebben gemeld dat de schutter selfies nam en livestreamed tijdens de aanval. Een van de vermeende foto’s toont de verdachte die een gevechtshelm en een gezichtsmasker draagt ​​terwijl hij een aanvalsgeweer omhoog houdt.

Gebruikers van sociale media plaatsten zogenaamde korte clips van een livestream, waarbij de verdachte de camera aan het pannen was om het gebied om hem heen te laten zien. De schutter heeft naar verluidt statusupdates op Facebook gepost tijdens zijn woedeaanvallen, waaronder “Moet ik me overgeven (opgeven)?” En “Nou, ik ben al gestopt.” Voordat hij de aanvallen uitvoerde, plaatste hij een afbeelding van een pistool met kogels en ondertitelde de foto : “Het is tijd om enthousiast te worden.”

Zijn Facebook-pagina werd gesloten kort nadat hij de aanval begon.

ฮุก31 นครราชสีมา Hook31 on Twitter

คนร้ายยิงถังแก๊ส. https://t.co/phxf6rViAL

 

Lees ook:  Protesten in Chili: honderden fietsers marcheren voor het huis van president Sebastián Piñera [FOTO'S]
Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments