Trump’s oorlog met Iran gesponnen op een leugen

Trump’s oorlog met Iran gesponnen op een leugen

9 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Iraakse militaire inlichtingendienst heeft geconstateerd dat vrijwel zeker de raketaanval op een Amerikaanse basis in december waarbij een Amerikaanse aannemer werd gedood, werd uitgevoerd door de terreurgroep van de Islamitische Staat – niet door een door Iran gesteunde sjiitische militie, in tegenstelling tot wat Washington beweert.

De raketaanval op de basis in Kirkuk in Noord-Irak op 27 december leidde tot een spiraal van geweld die de VS vorige maand op de rand van oorlog met Iran bracht. Een paar dagen lang hield de wereld zijn adem in uit angst voor een oorlog die het hele Midden-Oosten en verder had kunnen overspoelen.

Het blijkt dat de oorlog van president Trump met Iran hoogstwaarschijnlijk op een cynische leugen is gebaseerd. Die verkeerde informatie leidde ook tot de Amerikaanse moord op top Iraanse militaire leider, generaal-majoor Qassem Soleimani op 3 januari, en tot de daaropvolgende neerschieten van een civiel passagiersvliegtuig in Iran met 176 verloren levens.

Na het dodelijke spervuur ​​op de Amerikaanse basis in Kirkuk op 27 december gaven de VS onmiddellijk de schuld aan de door Iran gesteunde militie genaamd Khataib Hezbollah. Washington nam wraak binnen enkele dagen door op 29 december luchtaanvallen uit te voeren tegen de militie op locaties in Syrië en Irak, waarbij tientallen jagers werden gedood.

Dat leidde vervolgens tot woedende protesten bij de Amerikaanse ambassade in de Iraakse hoofdstad Bagdad op 1 januari. Trump fulmineerde tegen Iran voor het orkestreren van de aanval op Amerikaans personeel en eigendommen, waarschuwend voor een verwoestende militaire reactie.

Op 3 januari beval Trump een drone-aanval tegen majoor Gen. Soleimani van Iran nadat hij aankwam op de internationale luchthaven van Bagdad. Soleimani werd vermoord samen met de Iraakse commandant Abu Mahdi al Muhandis die leider was van de Popular Mobilization Forces van Irak, waaronder Khataib Hezbollah – de Shia-groep die de Amerikanen de schuld gaven van de meervoudige raketaanval waarbij de Amerikaanse aannemer op 27 december in Kirkuk werd gedood.

Er volgde vervolgens een intensieve mediacampagne door Trump en zijn topambtenaren die de Iraanse generaal probeerden af ​​te schilderen als de ultieme auteur van de raketaanval op 27 december. Soleimani werd van de ene dag op de andere omgetoverd tot een monster-terrorist die moest worden ‘uitgeschakeld’.

In zijn State of the Union-toespraak vorige week herhaalde Trump de beschuldiging van Soleimani en de rechtvaardiging voor zijn moord.

De president verklaarde : ‘Soleimani was de meest meedogenloze slager van het Iraanse regime, een monster dat duizenden Amerikaanse dienstleden in Irak heeft vermoord of verwond. Als ‘s werelds beste terrorist orkestreerde Soleimani de dood van talloze mannen, vrouwen en kinderen. Hij leidde de decemberaanval [op de Amerikaanse basis van Kirkuk] en ging vervolgens door met het aanvallen van Amerikaanse troepen in Irak. Was actief nieuwe aanvallen aan het plannen toen we hem heel hard sloegen. En daarom voerde het Amerikaanse leger vorige maand op mijn aanwijzing een vlekkeloze precisiestaking uit die Soleimani doodde en zijn kwaadaardige schrikbewind voor altijd beëindigde. “

Trump noch zijn hoge ambtenaren hebben enig bewijs geleverd om Soleimani te verbinden met de raketaanval op Kirkuk. Evenmin hebben zij bewijs geleverd dat de Khataib Hezbollah-militiegroep verantwoordelijk was. De Amerikanen zeggen dat hun informatie geclassificeerd is en daarom niet openbaar kan worden gemaakt. Van haar kant heeft de militiegroep elke betrokkenheid ontkend.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  The Eternal Crisis - Bezos, Gates en hun macht over de media

Iraakse militaire functionarissen komen nu echter naar voren om te zeggen dat zij geloven dat de daders van de Kirkuk-aanval Islamitische Staat waren (ook bekend als Daesh). Vorige week citeerde de New York Times de Iraakse brigadegeneraal Ahmed Adnan als volgt: “Alle aanwijzingen zijn dat het Daesh was … Wij als Iraakse troepen kunnen niet eens naar dit gebied komen tenzij we een grote troepenmacht hebben omdat het niet veilig is. Hoe kan het dat iemand [Khataib Hezbollah] die het gebied niet kent hierheen kan komen om die schietpositie te vinden en een aanval uit te voeren? ‘

Het gebied rond de VS-Iraakse basis in Kirkuk is een broeinest voor het radicale Soennitische islamitische staatsnetwerk. Het zou daarom vrijwel onmogelijk zijn voor een sjiitische militie als Khataib Hezbollah om een ​​grote operatie op te zetten in een vijandig en afgelegen noordelijk deel van het land.

Bovendien zei het Iraakse leger dat het de Amerikanen in de weken vóór de aanval op 27 december op de hoogte had gebracht van de vijandige activiteiten van de Islamitische Staat in het Kirkuk-gebied.

Dat wijst op een andere anomalie in Trump’s State of the Union-toespraak toen hij opschepte over hoe hij de “100 procent” vernietiging van de IS-terreurorganisatie in Irak en Syrië had bereikt. Trump’s bravoure betekent noodzakelijkerwijs ontkennen dat de terreurgroep een Amerikaanse aannemer had kunnen vermoorden. Het is beter om een ​​sjiitische militie die is aangesloten bij Iran de schuld te geven om de zelfwensen niet te bederven.

Meer dan dat, lijkt het erop dat de regering Trump de militaire leider van Iran maandenlang in de problemen had voordat hij uiteindelijk werd vermoord. Naar verluidt wilde Trump Soleimani al in 2017 doden. De raketaanval op de basis in Kirkuk en de daaropvolgende protesten bij de Amerikaanse ambassade in Bagdad waren slechts een cynisch voorwendsel om het moordplan te activeren.

De moord op Soleimani resulteerde in een uitstorting van het nationale verdriet in Iran voor een heldenfiguur en een vergelding ballistische raketaanval door Iran tegen twee Amerikaanse bases in Irak op 8 januari. Er waren geen Amerikaanse slachtoffers in die aanvallen. Maar de wereld werd op de rand van oorlog gebracht. Een oorlog die had kunnen uitmonden in een regionaal conflict en zelfs een wereldoorlog gezien het strategische evenwicht tussen de strijdkrachten in de regio, inclusief die van Rusland, de NAVO en Israël.

In het geval werd de oorlog nauw afgewend. Maar een tragische uitkomst was het per ongeluk neerschieten van het Oekraïense vliegtuig Flight 752 boven Teheran in de ochtend van 8 januari. Iraanse luchtverdediging afgevuurd in het verkeerde geloof dat het een vijandelijk doelwit was te midden van verhoogde spanningen in de oorlog met de VS als vergelding voor de Iraanse raket aanval op Amerikaanse bases in Irak slechts enkele uren eerder. Alle 176 aan boord van het vliegtuig werden gedood. Des te verdoemelijker is dat moorden, de rand van oorlog en het verlies van onschuldige burgers allemaal voortkwamen uit wat nu een afschuwelijke leugen van de regering Trump lijkt te zijn.Lees ook:  TRUMP RISKEERT EEN CATASTROFALE OORLOG TEGEN IRAN

Comments

comments