Waarom verandert de regering 11 militaire bases in de Verenigde Staten in quarantainekampen?

Waarom verandert de regering 11 militaire bases in de Verenigde Staten in quarantainekampen?

11 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Als deze uitbraak van coronavirus geen serieuze bedreiging is, waarom bereidt de Amerikaanse regering zich dan voor om slachtoffers in heel Amerika in quarantaine te plaatsen? Zoals u hieronder zult zien, worden 11 Amerikaanse militaire bases in de buurt van grote luchthavens omgebouwd tot “quarantainecentra” voor potentiële patiënten. 

Toen ik hier voor het eerst over hoorde, was ik enorm gealarmeerd, omdat we allemaal hebben gezien wat er op dit moment in China gebeurt. Mensen worden letterlijk fysiek uit hun huizen gesleept en worden gedwongen verplaatst naar “massale quarantainekampen” met hordes andere zeer zieke mensen. Helaas zullen velen van hen nooit levend uit die kampen komen. Als dit virus zich hier in de Verenigde Staten als een lopend vuurtje begint te verspreiden, is het dan mogelijk dat hier iets soortgelijks gebeurt?

Het overgrote deel van de bevestigde gevallen bevindt zich nog steeds in China, maar de afgelopen weken is het aantal gevallen in de rest van de wereld enorm toegenomen.

Op 20 januari waren er slechts 4 bevestigde gevallen buiten China en nu zijn dat er 464. Op dit moment zijn er slachtoffers in ten minste 28 verschillende landen , en dat aantal zal vrijwel zeker blijven groeien.

De reden waarom het virus zich al in zoveel landen heeft verspreid, is omdat het zeer besmettelijk is. Wetenschappers hebben ontdekt dat het heel gemakkelijk van persoon tot persoon kan worden overgedragen, het een incubatietijd van maximaal 24 dagen heeft en het kan overleven op gladde oppervlakken tot 9 dagen .

Als dit coronavirus zich zeer snel in de westerse wereld begint te verspreiden, zal het een enorme hoeveelheid paniek veroorzaken. Velen proberen dit virus nog steeds te vergelijken met de gewone griep, maar dat is een grote fout. China zou grote steden nooit wekenlang afsluiten voor de griep.

Het is duidelijk dat er iets heel groots gebeurt en de Amerikaanse regering bereidt zich voor op een worst case-scenario. Volgens de Miami Herald worden 11 militaire bases in de Verenigde Staten momenteel omgevormd tot “quarantainecentra” …

Elf militaire bases in de buurt van grote luchthavens in de Verenigde Staten zetten quarantainecentra op voor mogelijke coronaviruspatiënten, aldus het ministerie van Defensie.

Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services vroeg het Pentagon om quarantaineruimte voor het geval bedden vol raken in andere coronaviruscentra in het hele land, volgens een DOD-verklaring.

Is dit een indicatie dat de dreiging die dit virus voor ons land vormt veel groter is dan ons wordt verteld?

Het ministerie van Defensie heeft een verklaring vrijgegeven over dit nieuwe programma, en in die verklaring werden de 11 militaire bases specifiek geïdentificeerd …

 • JB Pearl Harbor-Hickam, HI (HNL)
 • Great Lakes Training Center Navy Base, IL (ORD)
 • Marineluchtstation Joint Reserve Base, TX (DFW)
 • ARB, CA (LAX) maart
 • Travis AFB, CA (SFO)
 • Dobbins ARB, GA (ATL)
 • Fort Hamilton, NY (JFK)
 • Marinebasis Kitsap, WA (SEA)
 • Joint Base Anacostia, DC (IAD)
 • Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst, NJ (EWR)
 • Fort Custer Training Center (DTW)

Hopelijk zullen niet al die voorzieningen nodig zijn, maar het ziet er zeker elke dag grimmiger uit.

Het aantal bevestigde gevallen op een cruiseschip voor anker voor de kust van Japan is bijvoorbeeld bijna verdubbeld op maandag. Van het totale aantal mensen dat besmet is, zijn er minstens 24 Amerikanen …

Er zijn minstens 24 Amerikanen onder de 135 mensen die besmet zijn met het Wuhan-coronavirus aan boord van het Diamond Princess-cruiseschip, volgens informatie van Princess Cruises en een CNN-telling.

Japanse autoriteiten testen nog steeds honderden passagiers aan boord van het schip, dat nu al bijna een week vastzit in een haven ten zuiden van de Japanse hoofdstad Tokio.

Zodra de quarantaine van dat cruiseschip voorbij is, zullen die Amerikanen zeker naar huis willen terugkeren.

Zullen ze dit mogen doen, of moeten ze eerst naar een van deze quarantainecentra gaan?

Elders in het land worden mensen in ‘zelfquarantaine’ geplaatst totdat ambtenaren geloven dat het veilig is om hun normale leven te hervatten. Volgens lokale functionarissen wordt dit momenteel gedaan aan “een niet-gespecificeerd aantal mensen in Bexar County …”

Een aantal Texanen is thuis in ‘quarantaine’ geplaatst voor het geval ze het coronavirus hebben nadat ze onlangs zijn teruggekeerd uit China.

Ambtenaren in de stad San Antonio bevestigden dat een onbepaald aantal mensen in Bexar County gedurende 14 dagen in hun huizen werd opgesloten.

Hun quarantaineperiode begon om 10 uur zondag, meldde News 4 San Antonio.

Hopelijk weten ze wat ze aan het doen zijn, want als dit virus uit de hand loopt, kan het mogelijk als een lopend vuurtje door Amerika vliegen.

We hebben al gezien wat er in China is gebeurd en we willen absoluut niet dat dit hier gebeurt.

De Chinezen hebben extreme maatregelen genomen in een wanhopige poging om de verspreiding van het virus te vertragen, maar tot nu toe is het meest effectieve wat ze hebben gedaan om het aantal te verminderen, letterlijk de definitie van een “bevestigd geval” veranderen. Het volgende komt van Zero Hedge …

Zoals gemeld door lokale media vanochtend, heeft de Chinese Nationale Gezondheidscommissie stilletjes haar definitie van “bevestigd geval” van Coronavirus gewijzigd in de laatste richtlijn van 7/2. Als gevolg hiervan zullen toekomstige patiënten die positief op het virus testten maar geen symptomen hebben, niet langer als bevestigd worden beschouwd. Zoals Alex Lam opmerkt, ” dit zal onvermijdelijk het aantal verlagen .”

Natuurlijk is er enorm veel scepsis over de cijfers die China ons vanaf het begin heeft gegeven, en dus is deze laatste stap niet zo verrassend.

Maar hoeveel China ook probeert te spinnen, het is niet uitgesloten dat dit een zeer ernstige uitbraak is en het zal vrijwel zeker in de komende weken verder toenemen.

Op dit punt geeft zelfs de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie toe dat “we misschien alleen maar het topje van de ijsberg zien” …

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, waarschuwde dat de cijfers mogelijk niet het hele verhaal vertellen .

“Er zijn enkele gevallen geweest van … verspreid van mensen zonder reisgeschiedenis naar China,” zei Tedros. “De detectie van een klein aantal gevallen kan wijzen op een grotere verspreiding in andere landen. Kortom, we zien misschien alleen het topje van de ijsberg. ”

Zoals ik gisteren heb besproken, staat de mensheid nu voor een “perfecte storm” , en wat we tot nu toe hebben gezien, is nog maar het begin .

Persoonlijk hoop ik nog steeds dat deze uitbraak zal vervagen. Ik weet niet of dit het soort extreem dodelijke wereldwijde pandemie is die zoveel experts hebben gewaarschuwd dat ooit zou kunnen gebeuren, maar zonder twijfel is het zeker duidelijk dat veel mensen sterven in China.

Zal het uiteindelijke dodental van deze uitbraak uiteindelijk uitkomen op duizenden of miljoenen?

Ik weet het niet, maar we moeten allemaal zeker dagelijks de laatste ontwikkelingen blijven volgen.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments