De nieuwe virusgevallen in China, het aantal sterfgevallen is nu meer dan 1.100

De nieuwe virusgevallen in China, het aantal sterfgevallen is nu meer dan 1.100

12 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De Chinese Nationale Gezondheidscommissie meldde de afgelopen 24 uur 97 extra sterfgevallen door coronavirus en 2.015 nieuwe gevallen op het vasteland.

China rapporteerde woensdag opnieuw een daling van het aantal nieuwe gevallen van een virale infectie en 97 extra sterfgevallen, waardoor het totale aantal doden voorbij 1.100 is gestegen, zelfs terwijl het land grotendeels gesloten blijft om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

De Nationale Gezondheidscommissie zei woensdag dat er de afgelopen 24 uur 2.015 nieuwe gevallen zijn gemeld die voor een tweede dag zijn afgenomen. Het totale aantal gevallen op het vasteland van China is 44.653, hoewel veel deskundigen zeggen dat een groot aantal geïnfecteerde anderen zijn afgeteld.

De 97 extra sterfgevallen door het virus verhoogden het vasteland naar 1.113.

Ondanks het officiële einde van de verlengde nieuwjaarsvakantie, bleef China grotendeels gesloten omdat velen thuis bleven, met ongeveer 60 miljoen mensen onder virtuele quarantaine.

COVID-19

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de door het virus veroorzaakte ziekte de naam COVID-19 gegeven, waarbij geen dier- of geografische benaming wordt vermeden om stigmatisering te voorkomen en om aan te tonen dat de ziekte afkomstig is van een nieuw coronavirus dat in 2019 is ontdekt.

De ziekte werd voor het eerst gemeld in december en was verbonden met een voedselmarkt in de centrale Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak grotendeels geconcentreerd was.

De officiële media van China meldden dinsdag dat de topambtenaren in de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is, van hun taken zijn ontheven. Er werden geen redenen gegeven, hoewel de aanvankelijke reactie van de provincie als langzaam en ineffectief werd beschouwd. 

Lees ook:  Is het Corona-virus een zwarte zwaan?

Speculatie dat ambtenaren op hoger niveau zouden kunnen worden ontslagen, heeft gesudderd, maar dit zou tot politieke strijd kunnen leiden en een stilzwijgende erkenning van verantwoordelijkheid kunnen zijn.

Japan cruiseschip koffers klimmen naar 174

Nog eens 39 mensen aan boord van het Diamond Princess-cruiseschip voor de Japanse kust hebben positief getest op het nieuwe coronavirus, zeiden de autoriteiten woensdag, terwijl duizenden anderen zich voor een tweede week in quarantaine bevinden.

Het schip dat oorspronkelijk 3.700 passagiers en bemanning aan boord had, is het grootste cluster van de nieuw genoemde COVID-19-ziekte geworden buiten zijn oorsprong in China.

“Van de 53 nieuwe testresultaten werden 39 mensen positief bevonden,” vertelde de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato aan verslaggevers, waarmee het totaal van de gevallen aan boord op 174 kwam.

Uitdagende situatie

De virusuitbraak is de nieuwste politieke uitdaging geworden voor president Xi Jinping, die ondanks meer politieke macht heeft opgebouwd dan elke Chinese leider sinds Mao Zedong, moeite heeft gehad om crises op meerdere fronten aan te pakken.

Deze omvatten een sterk vertragende binnenlandse economie, de handelsoorlog met de VS en terugdringen van het steeds agressievere buitenlandse beleid van China.

Zhong Nanshan, een vooraanstaande Chinese epidemioloog, zei dat, hoewel de virusuitbraak in China deze maand een hoogtepunt kan bereiken, de situatie in het centrum van de crisis een grotere uitdaging blijft.

“We hebben nog steeds meer tijd nodig om hard te werken in Wuhan,” zei hij en beschreef het isolement van geïnfecteerde patiënten daar een prioriteit op.

“We moeten voorkomen dat meer mensen worden besmet,” zei hij.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  The Black Death Killed Feudalism. Wat betekent COVID-19 voor het kapitalisme?


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments