Grenscontrole Stena-Line slaat bij Willem-Alexander niet echt aan. Wel bij de speurhond

Grenscontrole Stena-Line slaat bij Willem-Alexander niet echt aan. Wel bij de speurhond

13 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

´Koning´ Willem-Alexander bezocht dinsdag 11-2-2020 met VVD-er Ankie Broekers-Knol, staatssecretaris Justitie en Veiligheid een grenscontrole bij de voor inklimmers populaire Stena-terminal in Hoek van Holland. Inklimmers zijn migranten die in vrachttrailers klimmen om zo illegaal de oversteek naar Engeland te maken om daar voorgoed te blijven. Zelfs een de speurhond van de Marechaussee sloeg aan op Willem-Alexander.

De ´koning´ schijnt zich te verdiepen in de problematiek mbt deze verstekelingen. Maar Willem-Alexander snapt het niet. De papierwinkel is gigantisch als inklimmers worden gepakt. Want dan stelt hij weer een typisch domme Willem-Alexander-vraag: ´of het proces niet versneld kan worden, bijv. via de computer`. Denkt ie nou echt dat de Koninklijke Marechaussee daar zit te slapen. Maar VVD-staatssecretaris Ankie is geen haar beter want ze was compleet verrast terwijl dit onder haar verantwoording valt.

De enige oplossing is namelijk verbeterde wetgeving en meer speurhonden. Zijn vraag had hij beter aan de staatssecretaris kunnen stellen met ´Waarom heb je dat inklimmen nog steeds niet strafbaar gesteld?´ De Regering waarvan ook Willem-Alexander deel uitmaakt laat het compleet afweten.

Comments

comments