Het aantal gevallen van Coronavirus is zojuist geëxplodeerd en velen vrezen dat het ergste nog moet komen

Het aantal gevallen van Coronavirus is zojuist geëxplodeerd en velen vrezen dat het ergste nog moet komen

13 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Net toen de reguliere media begonnen te speculeren dat China deze uitbraak onder controle zou kunnen krijgen, heeft een dramatische piek in de cijfers alles veranderd. Plotseling raken mensen weer in paniek, draaien wereldwijde financiële markten overal rond en medische experts over de hele wereld doen gedurfde uitspraken over de ondergang. 

Woensdag meldde de provincie Hubei 14.840 nieuwe infecties en 242 extra sterfgevallen door dit virus. Maar de grootste reden waarom er zo een sprong in de cijfers was, is omdat een beslissing werd genomen om patiënten te herclassificeren die “klinisch gediagnosticeerd” waren maar tot nu toe niet werden geteld als “bevestigde gevallen”. Het volgende komt van CNBC …

De Chinese provincie Hubei meldde vanaf 12 februari nog eens 242 doden en 14.840 nieuwe gevallen – een sterke stijging ten opzichte van de dag ervoor. De provincie zei dat het “klinisch gediagnosticeerde” gevallen in zijn cijfers begint op te nemen en dat 13.332 van de nieuwe gevallen onder die classificatie vallen.

De regering zei dat in totaal 1.310 mensen zijn gestorven in de provincie en dat 48.206 mensen in de regio zijn besmet.

Dus dit was echt niet zo’n grote verandering als velen beweren te zijn.

Het volgende is wat de provincie Hubei zegt over de beslissing om patiënten opnieuw te classificeren …

Met de verdieping van het begrip van nieuwe coronavirus pneumonie en de accumulatie van ervaring in diagnose en behandeling, met het oog op de kenmerken van de epidemie in de provincie Hubei, het Algemene Bureau van de Nationale Gezondheid en Gezondheidscommissie en het Bureau van de Staatsbestuur van Traditioneel Chinese geneeskunde heeft het “diagnose- en behandelplan voor nieuwe met coronavirus geïnfecteerde longontsteking (proefversie) ” klinische diagnose “toegevoegd aan de classificatie van de casusdiagnostiek in de provincie Hubei, zodat patiënten zo snel mogelijk gestandaardiseerde behandeling volgens bevestigde gevallen kunnen krijgen om verdere verbetering van het succes van de behandeling.

Volgens het plan heeft de provincie Hubei recent onderzoek gedaan naar vermoedelijke gevallen en de diagnoseresultaten herzien, en zijn nieuw gediagnosticeerde patiënten gediagnosticeerd volgens de nieuwe diagnoseclassificatie. Om consistent te zijn met de classificatie van casusdiagnostiek uitgegeven door andere provincies in het hele land, zal de provincie Hubei vanaf vandaag het aantal klinisch gediagnosticeerde gevallen opnemen in het aantal bevestigde gevallen voor publicatie.

Over het algemeen zijn er nu 59.805 bevestigde gevallen in China, en het dodental is nu voorbij de 1.300.

Maar dat zijn niet de belangrijkste cijfers.

Voor mij is het veel belangrijker om te kijken wat er gebeurt met het aantal zaken in de rest van de wereld. Uiteindelijk zal dat bepalen of dit een echte wereldwijde pandemie wordt of niet.

Een week geleden waren er 227 bevestigde gevallen buiten China, en nu zijn dat er 524. In de loop van ongeveer een week hebben we dat aantal meer dan het dubbele gezien, en dat is absoluut verontrustend.

En we blijven meer anekdotisch bewijs krijgen dat de situatie in China veel erger is dan overheidsfunctionarissen toegeven.

De Chinese regering heeft bijvoorbeeld veel bedrijven aangemoedigd om het virus te heropenen, zodat de economie weer kan neuriën, maar het lijkt erop dat dat een grote vergissing is geweest. In de stad Suzhou werd een bevestigd geval ontdekt direct nadat een bedrijf hun deuren heropende, en dat resulteerde in 200 werknemers die onmiddellijk in quarantaine werden geplaatst .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De nieuwe racistische aanval van Trump op Joe Biden: het tweeten van foto's van zwarte mensen

曾錚 Jennifer Zeng on Twitter

Company in #Suzhou reopened. One #CoVid2019 case found. Over 200 employed couldn’t go home and immediately under quarantine. They managed to organize quilts for themselves. 苏︍州单位提前开工,确诊一例 #武汉肺炎 ,全单位的人上了一天班,家都回不去了,200多人自带被子,全部隔离 https://t.co/Fd660RKfqL

Dit virus is op dit moment volledig en volledig uit de hand in China, en elke poging om “te snel weer normaal” te worden, zal het alleen maar erger maken.

Wishful thinking zal niets oplossen. Het is buitengewoon duidelijk geworden dat dit virus uiterst gemakkelijk van persoon tot persoon kan worden overgedragen, en de Chinezen moeten genoegen nemen met een zeer lange strijd met dit virus.

Op dit moment verspreidt dit virus zich zeer snel, zelfs onder de politie en het leger …

Een medewerker van het Central Theatre General Hospital (Hankou Hospital) in Wuhan bevestigde dat gewapende politieagenten in het ziekenhuis werden opgenomen.

Onder hen worden 1500 Chinese soldaten en 1.000 gewapende politie in quarantaine geplaatst en het China Human Rights and Democracy Information Center, met hoofdkantoor in Hong Kong, meldde op 10 februari dat 10 CCP-soldaten en 15 gewapende politie de diagnose hebben gekregen van het nieuwe virus in de provincie Hubei .

Het ziekenhuis van het Chinese bevrijdingsleger-generaal ziekenhuis (Hainan) in Sanya bereidt zich voor op het testen van 3.000 mensen op nieuwe monsters voor viruspneumonie.

300 gewapende politie werden geïsoleerd op een trainingslocatie van het Hubei Provinciaal Korps van de gewapende politie.

Er is een epidemie ontstaan ​​bij de Chinese marine. Nadat bij een militair van de marine-onderzeeërmacht in Sanya, Hainan, de diagnose Covid-19 was gesteld, werden 300 zeilers geïsoleerd en werden trainingsprogramma’s voor nucleaire onderzeeërs , die deze maand van start zouden gaan, opgeschort.

Terwijl deze crisis zich steeds verder uitbreidt, vrezen experts over de hele wereld het ergste. Neil Ferguson van het Imperial College in Londen zegt dat het sterftecijfer onder degenen die het virus in Wuhan hebben uiteindelijk tot 18 procent kan oplopen , en Hong Kong-epidemioloog Gabriel Leung waarschuwt dat het grootste deel van de wereldbevolking besmet zou kunnen raken als er wordt geen dramatische actie ondernomen.

Maar andere medische professionals geloven dat deze uitbraak zal vervagen zodra het warmer weer aankomt. Hopelijk hebben ze gelijk, maar Dr. Nancy Messionnier zegt dat het nog steeds veel te vroeg is om zo’n veronderstelling te maken …

Dr. Nancy Messionnier van de Centers for Disease Control and Prevention klinkt een vergelijkbare toon als het gaat om het voorspellen van een vertraging van gevallen met warmer weer. “Ik denk dat het voorbarig is om dat aan te nemen,” zei ze tijdens een telefoongesprek op woensdag. “We hebben nog geen enkel jaar meegemaakt met deze ziekteverwekker.”

We zullen zien wat er gebeurt. Maar zelfs als deze uitbraak afneemt als het weer warm is, kan deze nog steeds enorm oplaaien zodra de volgende winter arriveert.

Veel experts zijn zelfs van mening dat we dit coronavirus nu jaar in jaar uit zullen behandelen in de nabije toekomst.

Hopelijk is dat niet waar, maar onze wereld wordt zonder twijfel een beetje gekker met elke dag die voorbijgaat .

Het lijkt alsof de ene crisis na de andere steeds maar opduikt, en er zullen vrijwel zeker meer grote uitdagingen zijn waarmee we de komende maanden te maken zullen krijgen.

Op dit moment staat deze uitbraak van coronavirus centraal en het aantal wordt elke 24 uur aanzienlijk slechter.Lees ook:  VS, NAVO Verteerd door de 'Zwarte Zee Waanzin'.

Comments

comments