IMF en ECB willen contant-geld afschaffen de ultieme totalitaire staat ligt te wachten

IMF en ECB willen contant-geld afschaffen de ultieme totalitaire staat ligt te wachten

13 februari 2020 2 Door Indignatie redactie
3
(2)

Velen hebben zich afgevraagd hoe het kan dat een juriste wordt benoemd tot hoogste baas van de Rothschild Europese Centrale Bank (ECB).

Een spijkerharde tante die echter totaal geen bankervaring heeft en die nu ineens het monetaire beleid van Europa moet gaan bepalen.

De Duitse Ursula von der Leyen is de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Zij was in meerdere kabinetten van Merkel minister van defensie. Geen sterke minister volgens SPD coalitiegenoot Martin Schulz, maar kennelijk goed genoeg om benoemd te worden in de hoogste functie binnen de EU. Haar vermogen om naar haar bazen te luisteren, zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

Het Europese Parlement is ‘gefrustreerd’. Hun kandidaten voor het voorzitterschap werden het geen van allen. Von der Leyen stond niet op de kandidatenlijst van het Europese Parlement.

Het bewijst maar weer eens dat er binnen de EU geen sprake is van (parlementaire) democratie. Het Europees Parlement is het zoethoudertje voor Europeanen die nog geloven in een democratische EU.

We zijn het niet vaak eens met Leon de Winter en hetgeen hij schrijft in zijn columns in de Telegraaf, maar soms slaat hij wel de spijker op de kop en zegt heel zinnige dingen.Zoals wat de werkelijke reden is dat Christine Lagarde is benoemd tot hoofd van de ECB.

Het is een van de wensen van Christine Lagarde, de nieuwe baas van de Europese Centrale Bank: het afschaffen van baar geld, ofwel cash. Hoe zij opeens op die stoel in Frankfurt terecht is gekomen, kunnen alle pagina’s van een hele krant niet bevatten, laat staan dat ik dat poog in een column. Maar zij zit er, een advocaat die via ministersposten en het IMF de topbankier van de EU is geworden.

Maar van haar voornemen om cash af te schaffen, moeten we wel wakker liggen. Tenzij het je niet interesseert dat de ultieme totalitaire staat ligt te wachten, daar in een duister steegje in Frankfurt, ergens in de schaduw van de toren van de ECB. Met het afschaffen van cash wordt al het betalingsverkeer geregistreerd, en daarmee krijgen overheden de kans om wetje na wetje controle te gaan uitoefenen over ons bestaan: wie de geldstromen kan registreren, kan ook het koopgedrag, en dus de leefwijze, van individuen belonen of bestraffen.

Lees ook:  ECB speelt paniekvoetbal, supporters zijn het beu

Bovenstaande zou natuurlijk kunnen verklaren waarom iemand als Lagarde door de Rothschild op die positie is benoemd en niet een ervaren bankier, zoals Mario Draghi was.

En als dat zo is, dan is het inderdaad tijd voor alle alarmbellen om luid te gaan rinkelen, want het contante geld is één van de weinig overgebleven vrijheden die we nog bezitten.

En zoals we onlangs hebben gezien is onze “Alles is Verboten” overheid druk in de weer om de volgende stap te zetten in de oorlog tegen contant geld.

Contante betalingen boven de 3000 euro worden verboden. Het kabinet gaat handelaren beboeten die toch grotere bedragen in cash aannemen. De maatregel die vandaag door het kabinet wordt gepresenteerd is bedoeld om witwassen tegen te gaan.

Leugens, leugens en nog meer leugens, want het nieuwste verbod is bedoeld om nog meer transacties met contant geld onmogelijk te maken.

Even terug naar De Winter:

Het fatale moment, het point of no return, is het moment waarop Christine erin slaagt cash te laten verdwijnen. Vanaf dat moment zijn we naakt voor de registratie en analyse van ons gedrag. Tel daar rekeningrijden bij op, zet er ook nog eens onze zoekopdrachten op Google naast, en we zijn weerloos geworden voor de goede bedoelingen van de staat.

Die staat gaat ons in de nabije toekomst berichten sturen: u heeft een dozijn flessen wijn gekocht, dat deed u vorige week ook, heeft u een feestje? Heeft u daarvoor toestemming gekregen en heeft u aangemeld hoeveel auto’s moeten worden opgeladen die avond en hoeveel liter drinkwater zal worden verbruikt? Let op: u heeft uw feestje niet geregistreerd, zo blijkt bij controle; u krijgt binnen drie uur bezoek van onze gedragscontroleurs, u weet wat uw straf is: een maand lang geen toestemming voor het kopen van wijn.

Lees ook:  50 Headlines: Welkom bij de "nieuwe normaal"

Waar wij het oneens zijn met De Winter, tenzij hij het sarcastisch bedoeld heeft, is dat hij stelt dat hoewel alles gebeurt met goede bedoelingen vanuit de overheid, dit toch een totalitaire staat tot gevolg heeft. Wij stellen dat hetgeen er gebeurt onderdeel vormt van de plannen die lang geleden zijn gesmeed om burgers gereed te maken voor de New World Order.

De totale afschaffing van contant geld is ook nodig om de bevolking vast te kunnen zetten in de digitale gevangenis, genaamd internet.

Een bevolking die straks helemaal niets meer kan als het geen toegang meer heeft tot internet. Een toegang die, indien nodig, heel selectief kan worden geblokkeerd voor bepaalde mensen. En dan bedoelen we zij die zich buiten de voorgeschreven paden begeven en zich niet gedragen zoals de algoritmes van de overheid dit hebben bepaald.

Het goede nieuws van vandaag is toch wel dat hoe dan ook veel mainstreamklanten het verhaal van De Winter zullen lezen en hopelijk triggert dit iets bij hen waardoor ze eindelijk zelf gaan nadenken voordat het niet meer hoeft.

De EU: geen democratie

De nieuwe ECB voorzitter

Een andere benoeming, waar minder aandacht aan wordt gegeven, is die van de Française Christine Lagarde. Officieel is zij tot 2021 nog voorzitter van het IMF. Ze is nu echter benoemd als opvolger van de huidige voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi. Wie benoemen de voorzitter van de ECB? Dat zijn de staatshoofden en regeringsleiders van de landen die tot de eurozone behoren. In onderling overleg… De directie van de ECB bestaat uit zes directeuren. Tenminste vier van de zes moeten Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje afkomstig zijn. Frankrijk en Duitsland maken de dienst uit. Ook dit heeft niets met democratie te maken.

Het beleid van de ECB

Door het beleid van de ECB in de afgelopen jaren is de scheefgroei tussen arm en rijk sterk gegroeid. Het opkoopprogramma van de ECB heeft 2,6 biljoen euro in ‘de markt’ gebracht. Hiervan hebben vooral grote beleggers en banken geprofiteerd. Het heeft bijgedragen aan de enorme zeepbel die is ontstaan in Nederland in de vastgoedsector en de waanzinnige stijging van de huurprijzen.

Lees ook:  Cash, lang een toevluchtsoord in onzekere tijden, nu onder verdenking

Tegelijkertijd heeft de ECB door de rente naar beneden te drukken vooral de middengroep enorm benadeeld, in het bijzonder de spaarder, die niet zo bezig is met beleggen. Spaargeld levert niets meer op, maar wordt wel belast. Dit proces is nog niet gestopt, want de rente zakt onder nul, waardoor spaarders geld gaan kwijtraken. Het bezit van contant geld wordt met valse argumenten ontmoedigd, om te voorkomen dat spaarders hun geld in ‘de oude sok’ gaan bewaren.

Geen democratie

Het IMF heeft in het verleden onder meer bijgedragen aan de ellendige situatie waarin Griekenland is beland. Het instituut maakte deel uit van de ‘trojka’ IMF, ECB en Europese Commissie. Zij hebben de Grieken geknipt en geschoren. Het is de vraag met welke boodschap Lagarde op pad wordt gestuurd. Een ding is zeker, de ECB is er evenals de EU niet voor de Europese burgers. Zij bepalen wat goed voor ons is.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments