Meer dan de helft van de Fransen denkt dat onze beschaving zal instorten

Meer dan de helft van de Fransen denkt dat onze beschaving zal instorten

13 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Een Ifop-onderzoek benadrukte het groeiende succes van de collapsologie, de ideologie van de ineenstorting van de samenleving, in Frankrijk en in andere westerse landen.

Jonge mensen zijn gevoeliger voor de gevolgen van de opwarming van de aarde en overconsumptie, bleek uit het onderzoek.

De Fransen hebben de reputatie pessimisten te zijn en dat zijn ze duidelijk: volgens een recent onderzoek van Ifop voor de Jean Jaurès Foundation gelooft 65 procent van de Fransen dat de beschaving zoals wij die kennen, zal instorten. En voor een derde van deze mensen zal deze ineenstorting wreed zijn, omdat het binnen 20 jaar zal gebeuren.

In de afgelopen jaren is het succes van collapsologie, een proefschrift dat in Frankrijk is verspreid door wetenschappers als Aurélien Barrau of Yves Cochet, gegroeid. Opwarming van de aarde, onderdompeling van bewoonbaar land, uitputting van hulpbronnen zijn volgens hen fenomenen die onvermijdelijk leiden tot instorting en het einde van de wereld.

Aurélien Barrau, een astrofysicus, is de auteur van een boek gepubliceerd in 2020, getiteld De grootste uitdaging in de geschiedenis van de mensheid, terwijl Yves Cochet, een voormalige ecologische minister postuleert de “wereldwijde systemische ineenstorting” zal komen tussen 2030 en 2040. “In 2035 , er zullen geen VN meer zijn, er zal geen Europese Unie meer zijn, er zal geen Franse Republiek meer zijn […] wonen in Parijs zal moeilijk, zo niet onmogelijk zijn. “

Dit idee dat het de gevolgen zijn van de opwarming van de aarde en overconsumptie die ons tot ons verlies zal leiden, wordt gedeeld door 27 procent van de Fransen die geloven in een ineenstorting, meldde La Voix du Nord . En de meerderheid van hen is jonger dan 35 jaar, omdat jongeren statistisch gezien gevoeliger zijn dan anderen voor het ecologische discours.

Maar andere scenario’s die waarschijnlijk chaos zullen veroorzaken, worden ook weerspiegeld door de Fransen, zoals het idee van “ongecontroleerde migratiegolven” voor 15 procent en “burgeroorlog of toenemende sterke spanningen in de samenleving” voor 14 procent.

Uit het onderzoek bleek echter ook het bestaan ​​van 32 procent die gematigde pessimisten zijn – degenen die denken dat de ineenstorting niet plotseling zal zijn, maar een geleidelijke verslechtering zal ondergaan die zichtbaar is in onze levensomstandigheden.

Dit zijn de volgelingen van “vroeger was het beter” en zij geloven dat de achteruitgang van de wereld van vandaag niet veel voorspelt.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Gele hesjes: deze video zou iedereen moeten zien


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments