Grote vervanging: Renaud Camus dient een klacht in tegen minister

Grote vervanging: Renaud Camus dient een klacht in tegen minister

14 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Tijdens haar persoonlijke ontmoeting met columnist Éric Zemmour had de Franse staatssecretaris gesuggereerd dat een boek geïnspireerd door de Grote Vervanging van Renaud Camus was gevonden in de zaken van de terrorist uit Christchurch.

Het was een van de hoogtepunten van de persoonlijke ontmoeting tussen Éric Zemmour en Marlène Schiappa op maandag 10 februari op CNews.

De staatssecretaris voor gendergelijkheid had gezegd dat we “op de moordenaar van Christchurch een handleiding hadden gevonden met de naam The Great Replacement”, geïnspireerd door de Great Replacement van Renaud Camus. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om de laatste te beschuldigen van “blazen op de sintels van haat” en daarom indirect deze aanval te hebben toegestaan ​​die 51 doden en 49 gewonden liet in twee Nieuw-Zeelandse moskeeën.

Renaud Camus kondigde op Twitter aan dat hij een klacht tegen haar had ingediend voor deze belachelijke opmerkingen.

“Mij Rimokh [zijn advocaat, red.] En ik hebben zojuist een klacht ingediend tegen mevrouw Marlène Schiappa wegens laster en het gevaar van anderen. Ze heeft mijn boek samengevoegd met de brochure met dezelfde titel van de moordenaar van Christchurch, niet door hem geïnspireerd, maar door de observatie van hetzelfde bewijsmateriaal, ‘tweette de schrijver op woensdag 12 februari.

‘Als hij een pamflet schreef met de titel’ De grote vervanger ‘, is dat overduidelijk plagiaat … van een zin die niet van hem is en hij begrijpt het niet,’ zei Camus.

De schrijver, die ook een activist voor homorechten is, woont in een 14e-eeuws kasteel in het zuidwesten van Frankrijk.

In 2015 werd hij veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen moslims.

Een reeks extreemrechtse groepen heeft zijn ideeën overgenomen om een ​​samenzweringstheorie te promoten dat inheemse bevolking in het Westen wordt vervangen door politieke en zakelijke leiders, waardoor een land van zijn cultureel erfgoed wordt beroofd.

Veel blanke supremacisten hebben gewelddadig verzet tegen de zogenaamde ‘invasie’ door niet-blanken bevorderd, een term die herhaaldelijk door de Nieuw-Zeelandse schutter in zijn manifest wordt gebruikt.

Er wordt gezegd dat het een van de ideeën was die de moordenaar van de Pittsburgh-synagoge heeft gedreven, die in oktober 11 joodse aanbidders in de Amerikaanse stad heeft neergeschoten.

Maar terwijl Camus de theorie verdedigde, verwierp hij suggesties dat zijn geschriften de schutter hadden kunnen aanmoedigen.

‘Wat mij het meest zorgen baart bij wat ik’ De grote vervanger ‘noem, is precies de mate waarin het geweld, allerlei soorten geweld aanmoedigt, hetzij in het dagelijks leven, hetzij uiteraard in terroristische aanslagen,’ zei hij.

‘De kern van mijn werk is het concept van onschuld, dat wil zeggen van niet-verergering, geweldloosheid’, voegde hij eraan toe.

Kort na de uitzending van Face à l’Info verdedigde hij zich op Twitter. ‘Marlene Schiappa beweert dat de moordenaar uit Christchurch mijn boek bij zich had. Het is een serieuze laster, het verwart het met de brochure van de moordenaar, ‘The Great Replacement’, die er niets mee te maken heeft. Gezien de gewoonten van de bewoner is het ook een gevaar voor het leven van anderen, ‘schreef hij.

Op donderdag 13 februari reageerde zijn advocaat Yohann Rimokh ook op deze kwestie. “Hoe kan iemand zulke dingen aanbieden als men een minister is? Hoe kunnen we het manifest van tien rudimentaire en abjecte pagina’s van een terrorist en het boek van Renaud Camus, enkele honderden pagina’s dik, volledig verwarren met elkaar, allemaal volledig gebaseerd op de liefde van dit land, onschuld, ongemak en geweldloosheid? ‘ zei in het bijzonder.

Rimokh voegde eraan toe dat het concept van Grand Replacement te vaak werd afgeleid van het oorspronkelijke doel. Normaal gesproken hoeft een advocaat de media niet te pleiten, omdat er voor dergelijke dingen rechtszalen worden gemaakt, maar soms is het gewoon te veel omdat de minister beweerde dat de terrorist Christchurch een morbide eerbetoon aan de Renaud Camus had willen brengen. “Je moet gewoon in het 21e-eeuwse Frankrijk leven; zijn politieke en media-scene is een menagerie in volledige dementie, “zei Rimokh.

Lees ook:  Libanon nog nooit zo verenigd, 'moslims en christenen willen hetzelfde'

Toen de klacht werd aangekondigd, reageerde Marlène Schiappa ook op Twitter. Behalve dat de staatssecretaris, zoals vaak tijdens haar debat tegen Éric Zemmour, het punt volledig miste. “‘We kunnen niets meer zeggen’, zegt uiterst rechts tegen de media, en doen alsof hun tegenstanders procedurele censoren zijn,” grapte ze. “Het resultaat: Renaud Camus moet tegen mij een klacht indienen omdat hij zijn racistische theorie van de Grote Vervanging durfde tegenspreken. Doe de maskers af! ‘Ging ze verder.

Daarbij negeerde ze de reden voor de klacht tegen haar, die niet gericht is op ‘censuur’, maar eerder ernstige lasterlijke opmerkingen tegen een auteur die ze probeerde te betrekken bij een terroristische aanslag.

Tijdens hun confrontatie was de staatssecretaris ook verrast dat de columnist Zemmour haar vertelde dat Mohammed een ‘islamitische’ voornaam was. Ze beweerde dat “dit niet het debat was”.

Dagen na de confrontatie op CNews tussen Zemmour en Schiappa, woedt het debat nog steeds in Frankrijk. Op Twitter keerde de staatssecretaris voor gendergelijkheid ook terug naar een bepaalde volgorde toen haar gesprekspartner haar vertelde dat Mohammed een ‘islamitische’ voornaam was, omdat ‘het uit de koran komt’. Ze was bijzonder verrast door deze verklaring.

Op woensdag 12 februari antwoordde ze op Twitter op een gebruiker, LGBT-activist genaamd Mehdi, die haar uitlegde dat ze ‘fout’ was en dat Mohammed inderdaad een ‘islamitische voornaam’ was gegeven ‘omdat het de eerste is naam van de profeet van de islam Mohammed ”.

“Het is niet het debat,” antwoordde Schiappa, omdat, voor haar, het debat is: duidt je voornaam op je religie? Het antwoord is nee. Je kunt jezelf Mohammed noemen en geen moslim zijn. Je kunt jezelf Eric noemen en niet katholiek zijn. Anders is het de opdracht tot religieuze identiteit, ‘betoogde ze.

“Mevrouw de staatssecretaris, dat was absoluut niet het doel van uw gesprek met Zemmour,” antwoordde de internetgebruiker terecht. “Hij had het over een voornaam met een religieuze connotatie, in dit geval islamitisch – met een band met de islam – Mohammed is een islamitische voornaam, ik herhaal en blijf volhouden”, hield hij vol.

Tegelijkertijd legde hij uit dat zijn naam Mehdi was en dat hij een atheïst was, maar dat ‘[zijn] voornaam een ​​islamitische naam is, het heeft een sterke religieuze consonantie en verwijst naar een islamitische figuur waarin hij voorkomt hadiths [verzameling van de daden en woorden van de profeet Mohammed, red.]. ”

In ieder geval lijkt het onderwerp van religieuze voornamen niet het sterke punt van Schiappa te zijn. Tijdens het debat heeft Éric Zemmour haar zelfs de oorsprong van haarzelf uitgelegd. “Marlene, wat is een voornaam? Het is een christelijke naam, ‘merkte de redacteur op.

“Ah nee, het is geen christelijke naam,” verzekerde ze hem vol vertrouwen. Alleen, zoals Éric Zemmour haar uitlegde, vertegenwoordigt haar eigen voornaam de samentrekking van “Marie-Hélène”, twee voornamen gevierd in de christelijke kalender.

Maar Schiappa gelooft dat ze ook verantwoordelijk is voor de bestrijding van discriminatie. Ze vecht bijvoorbeeld zodat mannen met de voornaam ‘Karim’ niet langer het slachtoffer zijn van ‘discriminatie bij het aannemen’. De naam Renaud Camus wordt echter doorgegeven als de inspirator van weerzinwekkende aanvallen.

“Er is inderdaad maar één categorie van de bevolking die kan begrijpen wat de Grote Vervanging is: dit zijn degenen die ogen hebben om te zien en die soms de metro verlaten bij Gare du Nord, in Châtelet-les-Halles, in Straatsburg- Saint-Denis, in Saint-Denis; of die langs Roubaix komen, of door bepaalde districten van Lyon, Marseille, Toulouse, Brest, Nîmes of elders, ”zei Rimokh.

In de Grote Vervanging is de theorie dat immigratie een invasie is geworden. “Het is een standpunt. Op een dag verklaarde paus Franciscus zelf over dit onderwerp: ‘We kunnen vandaag spreken van een Arabische invasie. Het is een sociaal feit. ‘ [LifeMarch 2, 2016], ‘merkte Rimokh op.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Eric Trump suggereert een samenzwering en beweert dat het coronavirus na de verkiezingen 'op magische wijze zal verdwijnen'


Comments

comments