Linkse psychiater: ‘Ik ga Thierry Baudet gebruiken als schoolvoorbeeld van narcistische persoonlijkheidsstoornis!’

Linkse psychiater: ‘Ik ga Thierry Baudet gebruiken als schoolvoorbeeld van narcistische persoonlijkheidsstoornis!’

14 februari 2020 1 Door Indignatie redactie
0
()

Psychiater Chris Peters, vanaf zijn 17e naar eigen zeggen “onafgebroken werkzaam in de GGZ,” gaat zijn lesmateriaal op het gebied van het herkennen van narcisme aanpassen. Hij gaat Thierry Baudet er prominent in opnemen, schrijft hij op zijn Twitter-pagina. De FVD-politicus zou een “schoolvoorbeeld” van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn.

Forum voor Democratie voert al geruime tijd actie tegen wat zij omschrijven als linkse indoctrinatie in het onderwijs. Meestal gaat dat dan om bepaalde politieke standpunten die beter of slechter over het voetlicht worden gebracht, naar gelang de mate waarin deze opinie geldt als ‘links’ of rechts’. Maar bij psychiater Chris Peters wordt het allemaal wel heel persoonlijk. Zonder dat hij Thierry Baudet op de behandeltafel heeft gehad, meent hij al te weten dat de FVD-voorman lijdt aan een ernstige narcistische persoonlijkheidsstoornis. Zo erg, dat hij onderdeel van het lesmateriaal moet worden.

Chris Peters on Twitter

Narcistische sabotage, 4 uur spreektijd vragen. @thierrybaudet #cetadebat

Chris Peters on Twitter

Als psychiater ga ik dit in mijn colleges gebruiken als schoolvoorbeeld van een narcistische persoonlijkheidsstoornis @thierrybaudet #cetadebat

Met name Baudets roemruchte inbreng in het CETA-debat (de aankondigde duur van het betoog – 4 uur – zou “narcistische sabotage” zijn) komt kennelijk in aanmerking:

Lees ook:  Brexit het kan nog altijd erger

“Als psychiater ga ik dit in mijn colleges gebruiken als schoolvoorbeeld van een narcistische persoonlijkheidsstoornis.”

Ook heeft Peters er geen enkele moeite mee om de Tweede Wereldoorlog van stal te maken. Ook die is van toepassing op het gedachtengoed van Baudet, vindt de verzorger:

“Als onderwijzer heb ik er geen moeite mee om de verschillende politieke invalshoeken en bewegingen tegen het licht van het oprukkende nazisme te houden in de jaren 30. Lessen uit het verleden.”

Baudet is niet de enige politicus die door Peters wordt ingeschat als narcist. Ook de Amerikaanse president Trump houdt nét iets teveel van zichzelf, vindt hij: “Het werkt altíjd prima om levende voorbeelden te nemen. Zo staat Trump ook in mijn rijtje. ‘Respect voor de (andere) mens als mens  en ethiek’  is natuurlijk een les die deze twee voorbeelden zichzelf ter harte kunnen nemen. Een narcist kan dat niet.”

Dus Peters concludeert: “Prachtig lesmateriaal.” Is dat zo? Nu worden we wel héél benieuwd wat de relevante beroepsethiekclubs hier van vinden…

Chris Peters on Twitter

@JurianvanderRee @thierrybaudet Het werkt altíjd prima om levende voorbeelden te nemen. Zo staat Trump ook in mijn rijtje. ‘Respect voor de (andere) mens als mens en ethiek’ is natuurlijk een les die deze twee voorbeelden zichzelf ter harte kunnen nemen. Een narcist kan dat niet. Prachtig lesmateriaal.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Chilenen gaan vol tegen de loyaliteit van de regering en de neoliberale erfenis van de dictatuur


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments