Mila-affaire: haar schoolvrienden spreken zich uit

Mila-affaire: haar schoolvrienden spreken zich uit

14 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De voormalige klasgenoten van de Franse tiener Mila hebben gezegd: “Ze had nooit terug kunnen keren naar de middelbare school, ze zou vermoord zijn, er zijn hier 70 procent moslims, het kon niet goed gegaan zijn.”

Iedereen was het er echter over eens dat Mila ‘te ver is gegaan’ door zich uit te spreken tegen de islam en dat ‘het niet wordt gedaan’ om een ​​religie te beledigen zoals zij. “Ik begrijp het niet, ze hing rond met moslims, zwarten, Arabieren, ze was niet racistisch,” zei een tweedeklasser.

“Ik ben neutraal”, vertelde een ander aan het Franse politieke tijdschrift Le Point . Het is duidelijk dat ‘neutraal’ zijn al angst uitstraalt om partij te kiezen in het debat over religie. De meeste studenten op de middelbare school Léonard-de-Vinci in Villefontaine (Isère), waar Mila werd geschoold, begrijpen niet waarom ze zulke kritische opmerkingen maakte over de islam.

Volgens het ministerie van Onderwijs is er een school voor haar gevonden. Het nieuws verbaasde haar voormalige kameraden niet, die graag de pagina van dit evenement wilden omslaan.

“Ze kreeg wat ze zocht, ze had het moeten verwachten,” legde een klasgenoot uit. “Er zijn 70 procent moslims hier, het kon niet goed gegaan zijn.”

Een moslimmeisje zei: “Het ergste is dat de mensen die haar bedreigen op een bepaalde manier eindigen door haar reden te geven.”

“Er zijn mensen die geschokt waren, gekwetst door wat ze zei. Degenen die bang zijn om met haar geassocieerd te worden en de kosten te betalen. En sommigen die hetzelfde [als Mila] denken maar het nooit zullen toegeven, ‘zei een andere student op verzoek van het Franse dagblad Le Parisien . De student zei dat Mila niet op hen moest rekenen voor ondersteuning. “Voor ondersteuning heeft ze nu #JeSuis Mila. Laat haar niet op ons rekenen. ‘

Ondersteuning voor het tienermeisje ontbreekt inderdaad. Hoewel sommigen zich zorgen maken over haar toekomst, veroordeelden de meesten haar media-uitgave. ‘Ze had nooit terug kunnen komen. Maar zelfs in een ander etablissement heeft ze nu een label. Wat triest is, is dat ze altijd zal worden geïdentificeerd met dit verhaal. Ze wilde zanger worden en The Voice doen, ‘zei iemand.

Lees ook:  Luchtvervuilingsniveaus vallen overal ter wereld, omdat het coronavirus ervoor zorgt dat steden en industrieën worden gesloten

‘Waarom heeft ze dit allemaal gezegd? Het lijkt me duidelijk dat we dat soort dingen niet moeten zeggen, ‘merkte een student in de eerste klas op. ‘Niemand heeft haar gezegd iemand te beledigen. Ze heeft natuurlijk bedreigingen ontvangen. Als ze niet meer terug kan komen, jammer voor haar, ‘is de compromisloze reactie van een tweedeklasser. “Als ze was teruggekeerd, zou ze zijn gedood,” zei een ander.

In een interview van het regionale Franse dagblad Dauphiné verdedigde het staatshoofd de vrijheid van meningsuiting en herinnerde hij eraan dat het meisje een tiener was.

Na de enorme controverse naar aanleiding van de woorden van de jonge Mila, de president van de Republiek, die vrij stil was gebleven, in tegenstelling tot sommige van zijn ministers, gaf Emmanuel Macron eindelijk commentaar op woensdag 12 februari.

De woorden van de jonge Mila hadden een haatgolf op sociale netwerken teweeggebracht, totdat het schoolmeisje met de dood werd bedreigd en werd gedwongen haar school in Isère te verlaten.

“De wet is duidelijk: we hebben het recht godslastering, kritiek, karikatuurreligies. Wat verboden is, is de oproep tot haat, de aanval op waardigheid. Ik zal hier niet aan toegeven. De republikeinse orde is niet de morele orde, ‘zei Macron tegen de plaatselijke krant.

De minister van Nationaal Onderwijs Jean-Michel Blanquer vond op 6 februari een school voor Mila, maar het meisje wordt nog steeds fel bekritiseerd. “In dit debat hebben we het feit uit het oog verloren dat Mila een tiener is […] We zijn haar bescherming dan ook verschuldigd op school, in haar dagelijkse leven, tijdens haar reizen. De staat heeft de verantwoordelijkheid genomen, ‘voegde Macron toe.

Kort na de feiten onderscheidde de minister van Justitie, Nicole Belloubet, zich door aan te geven dat de opmerkingen van het meisje een “belediging van de religie” en een “aanval op de gewetensvrijheid” waren voordat ze haar opmerkingen terugliep.

Eind januari doelde Macron aan de zijlijn van een reis naar Angoulême voor het stripfestival, op de “vrijheid van godslastering” en de bescherming van de vrijheid van meningsuiting. “Dat is een schat,” zei hij destijds, hoewel hij de Mila-affaire niet rechtstreeks aan de orde stelde.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Emmanuel Macron beoordeelt de stakingsbeweging van 5 december als "vreemd"


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments