Moeder Merkel zorgt voor jullie: Maffia-clanleden uit de Balkan vliegen naar Duitsland voor behandeling

Moeder Merkel zorgt voor jullie: Maffia-clanleden uit de Balkan vliegen naar Duitsland voor behandeling

14 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Een vermoedelijk Mafia-clanlid uit de Balkan is overgevlogen naar Hannover voor de behandeling van zijn schotwonden. De man wordt bewaakt door de politie in de medische universiteit.

“Ik kan bevestigen dat er een persoon op de medische universiteit is voor wie volgens de nationale recherche een speciale behoefte bestaat aan bescherming”, zei minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius (SPD). “Je kwam hier met het vliegtuig om behandeling te krijgen.”

In Duitsland wordt de man niet gezocht voor misdaden. Hij kwam uit de Balkan en kon zonder visum een ​​beperkte tijd in Duitsland blijven.

Volgens de “Bild” krant werd een hooggeplaatst clanlid uit Montenegro ingevlogen met schotwonden op zaterdag. Hij was eerder in een ziekenhuis in Montenegro en zou 27 kogels in zijn armen en benen hebben gehad. In Hannover hoopte hij beter te worden verzorgd. Hij draagt ​​zelf de behandelingskosten.

Ook in nederland

Na 2004 lijkt het aantal Albanezen in de Europese misdaadcijfers terug te vallen. ‘Dat betekent zeker niet dat hun georganiseerde misdaad afneemt. Ze gaan professioneler te werk, gebruiken minder geweld en duiken daardoor vaker onder de radar van politie en justitie,’ stelt Arsovska. Aan de andere kant zijn de Albanezen niet geheel van de radar verdwenen. In België liepen de afgelopen vijf jaar bijna vijfhonderd politieonderzoeken naar Albanezen en zijn ruim 1200 verdachten met een Albanese achtergrond gearresteerd.

Lees ook:  "70 procent besmet met Corona": de Tsjechische premier beschuldigt bondskanselier Merkel van paniekzaaierij

In de Belgische media verschenen honderden artikels over Albanese misdaad in België, over drugsbaronnen en andere topcriminelen, maffia-praktijken in de horeca, dievenbendes en meer. Dat lijkt nu over te waaien naar Nederland, dat door de centrale ligging net zo aantrekkelijk is voor de Albanese maffiapraktijken als het buurland. ‘De mensensmokkel richt zich bijvoorbeeld op Groot-Brittannië, terwijl drugs in België en Nederland worden aangekocht om naar elders uit te voeren,’ zegt Arsovska.

Volgens Njazi richten Albanese groeperingen zich ook steeds meer op ladingdiefstallen. ‘Maar het grote geld zit in de drugs,’ zegt Njazi. En dus zullen gewelddadige confrontaties, zoals de ripdeal in het Rotterdamse Oud-IJsselmonde in 2015, in de toekomst nog vaker voorkomen. ‘Toen werden de Albanese broers Levi en Lenci geliquideerd. Voor zes kilo cocaïne,’ zegt Njazi. ‘Aardige jongens, in de twintig. Het is een smerige business.’

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments