Open brief aan de aartsbisschop van Canterbury op Assange

Open brief aan de aartsbisschop van Canterbury op Assange

17 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Een open brief betreffende de behandeling van Wikileaks-oprichter Julian Assange werd afgelopen vrijdag door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby naar zijn officiële woonplaats in Lambeth Palace, Londen gestuurd. We deden dit omdat Justin Welby de hoogste spirituele vertegenwoordiger is van de Engelse staatskerk, wiens seculiere leider koningin Elizabeth II is, en de andere autoriteiten en personen die in deze zaak verantwoordelijk zijn voor Julian Assange, noch aan zijn advocaten, mediavertegenwoordigers, noch de VN Speciaal rapporteur voor foltering, Nils Melzer . Aartsbisschop Welby kwam ook tussenbeide in de Britse campagne om het antisemitisme-debat te markeren, aangetoond dat hij niet bang is om in te grijpen in de dagelijkse routine. De open brief is ondertekend door 61 mensen uit 16 landen. Een rapport uit Londen door Moritz Müller .

Na aankomst in Londen in de ietwat regenachtige afgelopen donderdagochtend, ging ik wandelen op de rechteroever van de Theems van Westminster Bridge naar Lambeth Bridge, waar het Lambeth Palace van de aartsbisschop zich bevindt. De wandeling maakt opnieuw duidelijk hoe geografisch dichtbij seculiere en spirituele krachten in het VK liggen. De aartsbisschop van Canterbury, die ook lid is van het House of Lords, kon letterlijk van zijn residentie naar het parlement zwemmen.

Archbishop of Canterbury on Twitter

That the Chief Rabbi should be compelled to make such an unprecedented statement at this time ought to alert us to the deep sense of insecurity and fear felt by many British Jews:

Het paleis geeft bijna de indruk van een kasteel, dat soms nuttig was in de bewogen geschiedenis en soms niet hielp, omdat delen van het paleis tijdens de Engelse burgeroorlog door Cromwell’s troepen werden gesleept . Tegenwoordig, naast het paleis met een bibliotheek in de voormalige St Mary-at-Lambeth-kerk, herbergt het terrein ook het Garden Museum , het enige museum van Groot-Brittannië dat zich bezighoudt met de geschiedenis, kunst en het ontwerp van tuinen. Over het algemeen is het paleis vrij bescheiden en een bord raadt bezoekers aan zich bij de portier te melden.

assange

In de avond van deze dag was ik aanwezig bij het spannende evenement ” Free the Truth ” en er was weer wat verontrustend nieuws. Dus z. Bijvoorbeeld, de Australische journalist John Pilger van een bezoek aan Julian Assange een paar uur eerder en de intimidatie die hij en Assange ervoeren.

Speciale vertegenwoordiger van de VN, Nils Melzer, uitte zijn bezorgdheid over het feit dat de regeringen van de westerse democratieën zijn verzoeken en suggesties nu grotendeels negeren en dit in het openbaar doen, hoewel ze eigenlijk verplicht zijn met hem samen te werken via internationale verdragen. Een nieuwe wending in de inspanningen van Nils Melzer, die plaatsvond op 2 december. werd openbaar is te vinden aan het einde van dit rapport. Aan de zijlijn van het evenement heb ik een paar woorden uitgewisseld met Nils Melzer en hij maakt persoonlijk dezelfde authentieke indruk waar ik naar toe was gekomen tijdens het lezen van zijn rapporten, en hij lijkt ook een aangenaam scheutje humor te hebben.

Na het evenement slaagde ik er ook in om oude activisten Clara en Cheryl te overtuigen om me te helpen met de overdracht van de volgende dag, vrijdag 29 november 2019, door de overdracht met mijn eigen ogen te aanschouwen.

Op vrijdag las ik de brief geschreven door Diana Johnstone ter plaatse en voor de camera van Drew McFadyen , geflankeerd door de twee activisten .

 De zon scheen op ons en het bisschoppelijk paleis en niemand leek om ons te geven. Hieronder staat de brief die ik in het Duits heb vertaald met de lijst van ondertekenaars:

Open brief
29 november 2019
Aan de meest eerwaarde Justin Welby
aartsbisschop van Canterbury

Wij, ondergetekende, vragen de morele autoriteiten van het VK respectvol om hun invloed te gebruiken om de onmiddellijke vrijlating van de Australische burgers Julian Assange uit de gevangenis van Belmarsh te waarborgen, waar hij ten onrechte en wreed gevangen wordt gezet.

Julian Assange is niet beschuldigd van een misdrijf of zelfs een misdrijf in het Verenigd Koninkrijk en heeft zijn straf volledig opgelegd voor zijn enige overtreding: schending van borgtochtvereisten om uitlevering aan de Verenigde Staten via Zweden te voorkomen. Hij is niet en is niet beschuldigd van een misdrijf in Zweden. De enige aanklachten tegen hem komen uit de Verenigde Staten en zijn puur politiek en zijn bedoeld om Julian Assange te straffen voor het verstrekken van nauwkeurige informatie uit geïnformeerde bronnen. Dit is een normale praktijk van alle reguliere media die nu schandelijk nalaten commentaar te geven op de verdediging van de heer Assange, zelfs als ze precies dezelfde informatie hebben gepubliceerd als hij.

Het is duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk in zijn huidige behandeling van Julian Assange neerblijft als een louter instrument van politieke repressie door de Verenigde Staten.

Uwe genade,
de huidige hechtenis van Julian Assange is een vlek op het gerechtelijk systeem van de natie, een schande voor het Britse fatsoen. Dit schandaal is vandaag grotendeels verborgen, maar het zal zeker in de geschiedenis verschijnen als de hoogste vertegenwoordigers van het Britse volk niet onmiddellijk maatregelen nemen om dit grote onrecht uit te roeien.

Wij vragen u om deze boodschap respectvol over te brengen aan Hare Majesteit, Koningin Elizabeth II.

Wij doen een beroep op uw rechtvaardigheidsgevoel en nationale eer om de beste tradities van de Britse democratie en eerbiediging van de mensenrechten te handhaven door de onmiddellijke bevrijding van Julian Assange te eisen.

Met grote bezorgdheid

 • Tariq Ali , auteur, redacteur, filmmaker, VK.
 • Mary Beaudoin , Women Against Military Madness, Minnesota, VS.
 • Francis Boyle , professor in de rechten, raad van bestuur, Amnesty International USA (1988-92)
 • Paolo Borgognone , geleerde, auteur, Italië.
 • Jean Bricmont , wiskundig natuurkundige, auteur, België.
 • Peter Brock , mainstream-verslaggever, media-criticus, journalist, finalist Pulitzer Prize, VS.
 • Scott Burchill , hoofddocent internationale betrekkingen, Deakin University, Australië.
 • Al Burke , redacteur van Nordic News Network, Zweden.
 • Franco Cavalli , voormalig president van de Internationale Unie tegen kanker, Genève, Zwitserland.
 • Noam Chomsky , taalkundige, auteur, activist, VS.
 • Neil Clark , journalist, omroep en auteur, VK.
 • Andrew Cockburn , auteur, editor van Harper’s Magazine, Washington DC, VS.
 • Michel Collon , uitgever, directeur van Investig’Action, Bruxelles.
 • Francis Combes , dichter, uitgever, Parijs, Frankrijk.
 • Sevim Dagdelen , journalist, lid van de Duitse Bondsdag.
 • Manlio Dinucci , journalist, auteur, Rome, Italië.
 • Björn Eklund , uitgever, Zweden.
 • Daniel Ellsberg , voormalig militair analist, openbaarmaker van Pentagon Papers, auteur, activist.
 • Norman G. Finkelstein , politicoloog, auteur.
 • Julie Franck , MER, Laboratoire de Psycholinguistique, Universiteit van Genève, Zwitserland.
 • Julio Cesar Gambina , econoom, voorzitter van de Fundación de Investigaciones Sociales y Políticas, Buenos Aires, Argentinië.
 • Manilos Glezos , leider van de Tweede Wereldoorlog, lid van het Europees Parlement, 97 jaar, Griekenland.
 • Alain Gresh , journalist, auteur, voormalig redacteur van Le Monde diplomatique , Parijs, Frankrijk.
 • Katharine Harwood Gün , gevierde Britse waarheid onthuller (klokkenluider).
 • Chris Hedges , journalist, auteur, VS.
 • Diana Johnstone , journaliste, auteur, Parijs, Frankrijk.
 • John / C Kiriakou , voormalig CIA-officier en voormalig senior onderzoeker, Amerikaanse senaatscommissie buitenlandse betrekkingen, klokkenluider, VS.
 • Dimitrios Konstantakopoulos , journalist, voormalig overheidsadviseur voor wapenbeheersing en Oost-Westrelaties, Griekenland.
 • Tamara Kunanayakam , voormalig ambassadeur van Sri Lanka in Cuba, bij het kantoor van de Verenigde Naties in Genève en de Heilige Stoel.
 • John Laughland , historicus, auteur, VK.
 • Joe Lauria , veteraan buitenlandse correspondent, hoofdredacteur van Consortium News, VS.
 • Annie Machon , voormalig MI5-inlichtingenagent, onthuller van feiten (klokkenluider).
 • Mairead Maguire , laureaat van de Nobelprijs voor de Vrede, Noord-Ierland.
 • Cynthia McKinney , voormalige congresvrouw, activist, auteur, VS.
 • Dick Marty , jurist, voormalig senator en voormalig voorzitter van de Commissie mensenrechten van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, Zwitserland.
 • Albrecht Müller , econoom, auteur, directeur van de website van NachDenkSeiten, Duitsland.
 • Moritz Müller , journalist, Duitsland.
 • Jan Oberg , vredesonderzoeker, oprichter en directeur van The Transnational Foundation (TFF), Zweden.
 • Jean-Pierre Page , voormalig hoofd van de internationale afdeling van de Franse Algemene Confederatie van Arbeid (CGT), Frankrijk.
 • Dragan Pavlovic , hoogleraar anesthesiologie en intensive care, Servië.
 • John Pilger , journalist, auteur, filmmaker, Australië.
 • William R. Polk , emeritus hoogleraar geschiedenis Universiteit van Chicago, voormalig president Adlai Stevenson Institute of International Affairs.
 • Jesselyn Radack , mensenrechtenadvocaat, VS.
 • Raúl Roa Kourí, toneelschrijver, voormalig Cubaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties en het Vaticaan.
 • Paul Craig Roberts , voormalig Amerikaans assistent-secretaris van de Schatkist voor economisch beleid.
 • Coleen Rowley , gepensioneerde FBI-agent / divisie juridisch adviseur; 9-11 klokkenluider.
 • Rick Rozoff , redacteur, Stop NATO, VS.
 • Robert Scheer , journalist, commentator, Californië.
 • Eugene Schulman , effectenmakelaar, bibliofiel, Genève, Swizerland.
 • Norman Solomon , directeur, Roots Action, VS.
 • George Szamuely , journalist, New York.
 • Matthew Stevenson , reisschrijver, Zwitserland.
 • Oliver Stone , filmmaker, VS.
 • Mikis Theodorakis , componist, Griekenland.
 • Jeannie Toschi Marazzani Visconti , journalist, auteur, Milaan, Italië.
 • Antonio Tujan , oprichter van IBON Foundation, Manilla, Filippijnen; Voorzitter internationaal netwerk voor hulpverlening.
 • Sahra Wagenknecht , MP Duitse Bondsdag
 • John Walsh , fysioloog, essayist, Californië.
 • Daniel Warner , onafhankelijk geleerde, Zwitserland.

De Engelse tekst van de brief is hier te vinden .

De vriendelijke poortwachter, aan wie wij drieën de brief overhandigden met een verzoek om deze door te geven, en aan wie wij aangaven dat het een brief was met betrekking tot Julian Assange, plaatste de brief voor onze ogen in de betreffende archieflade. We bedankten hem en vertrokken. Diana Johnstone en ik hebben ook onze contactgegevens bij de brief achtergelaten en we hopen op een reactie van Justin Welby of op een openbare verklaring. We zullen rapporteren wanneer er iets nieuws is.

Een ander nieuws kwam dinsdag aan het licht:

VN-speciale gezant Melzer bevestigde dinsdag dat zijn Assange-brieven officiële rapporten waren nadat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken beweerde dat er slechts twee Melzer-persberichten waren en geen officiële rapporten. Nils Melzer ontmoette AA-vertegenwoordigers op woensdag 25 november en tijdens de vergadering werd hem verteld dat zijn teksten tot nu toe niet waren gelezen door AA-medewerkers.

Een grote dank gaat uit naar RT-verslaggever Florian Warweg voor zijn volharding, niet alleen in dit aspect van de hele Assange-affaire. Ook over veel andere onderwerpen is de heer Warweg niet bang om de ongemakkelijke steek in het vlees van de federale regering en haar ministeries te zijn, zelfs als zijn collega’s soms een beetje pittig zijn. Eigenlijk moeten ze in dit geval, dat duidelijk gaat over het misbruik en de marteling van een journalist in de hoofdstad van het “vrije Westen”, gealarmeerd naar de barricades gaan en daar elke dag vragen over stellen.

Om dit artikel met een positievere kijk te beëindigen, willen we wijzen op een verklaring van de Association of Democratic Lawyers, waarin wordt geëist dat Julian Assange wordt erkend als een politieke vluchteling.

Voordat er te veel water langs de Theems stroomt, zou het leuk zijn als al onze inspanningen in deze zaak zouden leiden tot de vrijlating van Julian Assange en Chelsea Manning, om persoonlijke redenen voor de twee, maar ook voor het gevoel van hulpeloosheid en van “Onze regeringen” die niet worden gehoord, kunnen zich niet ongecontroleerd verspreiden.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments