Democraten beschuldigden Trump voor het achterhouden van wapens aan neonazi’s

Democraten beschuldigden Trump voor het achterhouden van wapens aan neonazi’s

19 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl dit artikel zou verschijnen, werd formeel bevestigd – zoals lang werd verwacht – dat de Senaat Donald Trump niet schuldig had bevonden aan zowel machtsmisbruik als belemmering van het congres. 

Op 18 december werd Donald Trump de derde Amerikaanse president in de geschiedenis die door het Huis van Afgevaardigden werd afgezet. Als de tweede die wordt aangeklaagd voordat hij een eerste termijn heeft voltooid, moet de 45e opperbevelhebber nu een proces in de Senaat overleven voordat hij later dit jaar herverkiezing zoekt.

Zoals veel niet-partijgebonden analisten voorspelden, lijken de beschuldigingen zijn kansen bij de kiezers alleen maar te hebben verbeterd, omdat zijn goedkeuringsrating een verbetering zag nadat de artikelen waren goedgekeurd op grond van “obstructie van het Congres en machtsmisbruik”.

Na het land door drie jaar Russiagate te hebben gesleept, wat nooit is gebeurd, lijken de Democraten weer een eigen doel te scoren. Zelfs een bijna penseel met oorlog tegen Iran lijkt geen invloed te hebben gehad op de gunst van Trump, wat gezien kon worden als een omkering van zijn campagnebeloften om de voor altijd oorlogen van Amerika te beëindigen die aantoonbaar een belangrijke factor waren in zijn onwaarschijnlijke overwinning.

Het was de retoriek van Trump als een vredeskandidaat die suggereerde toenadering tot Rusland, waardoor hij een doelwit werd van de politieke gevestigde orde en de inlichtingengemeenschap, die vervolgens zijn schokkende overwinning beschuldigde van nog onbewezen aantijgingen van verkiezingsinmenging door het Kremlin.

Sinds zijn aantreden heeft Trump bijna alles gedaan om Moskou de oorlog te verklaren om de tweeledige anti-Rusland-consensus in Washington te sussen, maar het mocht niet baten. Een van die stappen was het besluit om militaire hulp te bieden aan Oekraïne te midden van de voortdurende oorlog in de oostelijke Donbass-regio tegen Russisch sprekende separatisten, een stap waartegen de regering Obama besloot vanwege de ongebreidelde corruptie van Kiev.

Trump’s voorganger tikte zijn vice-president, Joe Biden, aan om leiding te geven aan een anti-corruptiewedstrijd in Oekraïne, die in plaats daarvan de gelegenheid gebruikte om zijn familie persoonlijk te verrijken door zijn zoon, Hunter, een baan te geven in de raad van bestuur van het grootste particuliere gasbedrijf van het land , Burisma Holdings.

Biden leidde de Amerikaanse rol in de staatsgreep van 2014 in Oekraïne, die de democratisch gekozen regering van Viktor Janoekovitsj omver wierp nadat hij een associatieovereenkomst van de Europese Unie had afgewezen voor een economisch reddingsplan uit Rusland, dat het vlampunt was voor de daaropvolgende Donbass-oorlog .

In tegenstelling tot het ‘collusie’-verhaal van Trump-Rusland, was niemand anders dan Paul Manafort, de toekomstige Trump-campagneleider aangeklaagd tijdens de Russische sonde wegens niet-registratie als buitenlandse agent, een poging om Janoekovitsj te lobbyen bij het ondertekenen van het soberheidsverdrag. tijdens het raadplegen van de afgezette Oekraïense president.

De invloed van Manafort druiste in tegen de Russische belangen in het voordeel van de EU en was jaren voordat Trump ooit een kandidaat was, maar dit weerhield de Democraten er niet van het later verkeerd te interpreteren als bewijs dat hij een backchannel voor het Kremlin was. Ondertussen werd de hand van Biden in de junta onthuld tijdens een berucht gelekt telefoongesprek tussen Victoria Nuland, de assistent-staatssecretaris van Obama voor Europese en Euraziatische zaken, en Geoffrey Pyatt, de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne.

Nuland, die de vrouw is van de leidende neoconservatieve figuur Robert Kagan, morste ook de bonen dat de VS maar liefst $ 5 miljard dollar investeerde in regime-verandering in Kiev, toen we werden geleid om te geloven dat de Maidan een spontane, populaire opstand was.

Kort na de putsch trad Hunter Biden toe tot de raad van bestuur van Burisma, hoewel hij geen ervaring had in Oekraïne of de energiesector.

Het omstreden frackbedrijf werd opgericht door een beruchte oligarch en corrupte minister uit het Janoekovitsj-tijdperk, Mykola Zlochevsky, maar die in tegenstelling tot de vorige niet naar Rusland hoefde te vluchten en merkwaardig genoeg aan vervolging ontsnapte in een witwaszaak onder het nieuwe westvriendelijke regime – kreeg hij immuniteit met de benoeming van Hunter Biden?

Wanneer de procureur-generaal van Oekraïne, Viktor Shokin, naar verluidt begon de energie-onderneming te onderzoeken, de oudere Biden niet alleen chantage de post-Maidan regering van Petro Poroshenko in ontslaan hem door te dreigen in te houden $ 1 miljard aan garanties voor leningen, maar openlijk opgeschept over te op camera:

Als beloning werd Poroshenko – bijgenaamd de ‘Chocolate King’ vanwege zijn achtergrond als zakelijke tycoon in de zoetwarenindustrie – aangeprezen als hervormer door de regering Obama ondanks meerdere diplomatieke Wikileaks-kabels met Amerikaanse functionarissen die hem beschrijven als een ‘geschande oligarch’ ‘ aangetast door geloofwaardige beschuldigingen van corruptie ‘ en ‘ een zeer impopulaire politicus die brede steun heeft onder partijleiders vanwege zijn eerdere financiële / organisatorische rollen. ‘

Ongelofelijk, Poroshenko zou Shokin vervangen door een voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Yuriy Lutsenko, die eerder zelf gevangen was gezet wegens verduistering en corruptie.

Het is nog steeds een kwestie van debat of de hoogste officier van justitie zelfs daadwerkelijk de activiteiten van Burisma onderzocht, maar wat niet in geschil is – behalve voor bedrijfsmedia – is het criminele karakter van het gedrag van Biden, dat duidelijk toeliet dat zijn familie profiteerde van de bemoeienis met de VS in het land.

Nadat hij een presidentskandidaat voor 2020 en koploper voor de Democratische nominatie werd, werd het onderwerp van Biden’s eerdere misstanden afgelopen juli aan de orde gesteld door Trump tijdens een telefoongesprek met de huidige Oekraïense president, Volodymyr Zelensky.

De controversiële uitwisseling vond plaats slechts een dag nadat voormalig FBI-directeur Robert Mueller zijn anticlimactische getuigenis aflegde vóór het congres, waar de hoofdonderzoeker in het Ruslandonderzoek niet bekend leek met de details van zijn eigen onderzoek.

Het transcript van de oproep laat zien dat Trump de nieuw gekozen Zelensky vroeg of hij de Amerikaanse procureur-generaal William Barr wilde helpen bepalen of de geruchten klopten dat de beruchte computerserver van de Democratische Nationale Commissie (DNC) door de FBI aan CrowdStrike Holdings was gevestigd Oekraïne.

CrowdStrike was een van de cyberbeveiligingsbedrijven die door de DNC waren ingehuurd en die dubieus vaststelden dat Russische inlichtingen de vermeende cyberaanvallen tijdens de verkiezingen van 2016 hebben gepleegd. Met andere woorden, Trump wilde weten of het eigenlijk Kiev was dat zich ‘bemoeide’ en het Kremlin omlijstte.

Hoewel hij geen Zelensky-compensatie aanbood, is het waar dat Trump om de gunst vroeg kort nadat hij had vermeld dat de speerraketten aan Oekraïne werden verstrekt in de militaire hulp. De afpersing van Biden en het afvuren van Shokin komen echter pas later in het gesprek aan de orde en of beide zaken afhankelijk waren van de militaire hulp is op zijn best twijfelachtig en impliciet.

Ten tijde van de correspondentie wisten Zelensky en zijn regering niet dat de bijna $ 400 miljoen aan hulp was ingehouden en pas een maand later van de bevriezing vernomen, waardoor elke vermeende ‘quid pro quo’ twijfelachtig was.

De dubbelzinnigheid van het gesprek heeft de Democraten er niet van weerhouden te veronderstellen dat de beveiligingshulp was opgeschort op voorwaarde dat Zelensky meewerkt aan de verzoeken van Trump. Hoewel de exploits aantoonbaar onethisch waren, zou de inhoud van de uitwisseling als voldoende reden voor beschuldiging worden beschouwd als een zeer lage lat en vrijwel ervoor zorgen dat elke toekomstige president om technische redenen in staat van beschuldiging kan worden gesteld.

In de tussentijd is de focus verschoven naar Trump’s ontslag van de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Marie Yovanovitch, want als het dreigen alleen buitenlandse hulp in te houden, is Biden niet alleen schuldig aan dezelfde misdaad, maar ook explicieter. Vergeet dat vanuit een procedureel oogpunt, zonder de vereiste constitutionele meerderheid in de GOP-gecontroleerde Senaat, de kansen om Trump te verwijderen toch al in het water liggen.

Dit kan alleen maar betekenen dat het proces echt bedoeld is om een ​​rookgordijn te zijn voor Biden’s eigen palmvetten in Oekraïne, terwijl wettelijk vereist dat zijn grootste primaire rivaal, senator Bernie Sanders, tijd doorbrengt in afwezigheid van het campagnespoor.

Niet alleen is de legitieme vraag of de voormalige vice-president en zijn zoon ook door de reguliere media moeten worden afgedaan als een ‘complottheorie’, maar volledig verloren in het politieke theater van de procedure is of Washington defensiehulp zou moeten verlenen en om te beginnen een proxy-oorlog met Rusland aan te wakkeren.

De Russiagate hoax transformeerde met succes de hele Democratische Partij in nieuwe koude krijgers en het vervolg van de Oekraïense staat heeft alleen dat haveloze traject voortgezet.

Tot overmaat van ramp heeft de westerse media-aandacht voor het schandaal weggelaten dat veel van de milities die vechten met het Oekraïense leger in Donbass, extreemrechtse, neonazistische groepen zijn die eerder hebben bijgedragen aan het omzetten van de Maidan-protesten in 2014 in geweld.

Een van de drie belangrijkste politieke partijen die de oppositie tegen Janoekovitsj vormden, was de ultra-nationalistische Svoboda-partij wiens leider, Oleh Tyahnybok, in 2014 persoonlijk Biden ontmoette ondanks het feit dat hij een jaar eerder werd geweigerd de VS binnen te komen voor zijn antisemitisme .

neo nazi

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Sterke man... Krachtige presidenten zijn onverenigbaar met vrijheid

Svoboda en zijn militante uitlopers zoals het Azov-regiment dat in Donbass vecht, zijn het zelfbenoemde ideologische nageslacht van de fascistische medewerkers onder leiding van de Oekraïense nationalist, Stepan Bandera, die tijdens zijn invasie van de Sovjet-Unie in 1941 de zijde van Nazi-Duitsland koos.

In de Koude Oorlog verleende de CIA heimelijke hulp aan de naoorlogse overblijfselen van de factie van Bandera, omdat deze in de jaren vijftig een mislukte opstand voerde.

In het post-Sovjet-Oekraïne heeft een verontrustende campagne van historisch revisionisme de vijfde kolom van Bandera herschreven als nationalistische helden die uitsluitend vochten voor de Oekraïense onafhankelijkheid.

Dit wordt niet weerspiegeld in het historische verslag waaruit blijkt dat ze niet alleen hebben deelgenomen aan de oorlogsmisdaden van het Derde Rijk, maar hun racistische ideologie deelden, zoals erkend in de eigen vrijgegeven documenten van de CIA :

In totaal vernietigde de Bandera ‘staat’ gedurende de 5 weken van zijn bestaan ​​meer dan 5.000 Oekraïners, 15.000 Joden en enkele duizenden Polen. De “Oekraïense staat” van Stepan Bandera beëindigde zijn korte maar schandelijke bestaan ​​in augustus 1941, toen in Lvov werd aangekondigd dat West-Oekraïne was opgenomen als het “district van Galicië” in het “algemene gouverneurschap” (bezet Polen). En toen begon een “nieuwe orde”, Hitler-stijl, in de Oekraïne te worden geïntroduceerd.

Kortom, het verhaal van Bandera’s ‘eendaagse vakantie’, die zijn volgelingen, vertrouwend op de vergeetachtigheid van mensen, nu proberen te presenteren als een glorieuze en heroïsche pagina in de geschiedenis van de Oekraïense bevrijdingsbeweging. In werkelijkheid zou het het beste zijn, vooral voor de aanhangers van een vrij Oekraïne, om deze beruchte Hitleritische, fascistische aflevering uit de geschiedenis van hun beweging te wissen, die niets bracht. maar schaamte en verdriet voor Oekraïne.

Ondanks bepalingen in de hulp die wapens verhinderen om naar het detachement van Azov te gaan, is het Amerikaanse leger hen blijven voorzien van wapens en training. We zijn al getuige van terugslag voor deze beslissing in het geval van Jarrett William Smith , een ex-soldaat die door de FBI is gearresteerd voor het vermoorden van de voormalige Democratische presidentskandidaat Beto O’Rourke en het plannen van terroristische aanvallen op grote nieuwsnetwerken.

Smith had plannen gemaakt om naar Oekraïne te reizen om met het Azov-bataljon te vechten en had eerder in 2017 als vrijwilliger deelgenomen aan de Donbass-oorlog met een andere Oekraïense neofascistische paramilitair, de juiste sector.

Smith zocht naar verluidt hulp bij het leggen van contact met Azov van een andere AWOL-soldaat, Craig Lang, die momenteel onder huisarrest staat in Oekraïne en wilde uitlevering aan de VS voor het vermoorden van een echtpaar uit Florida.

Lang, die in het land als een held wordt beschouwd voor het dienen als privé-huursoldaat bij Right Sector, bracht ook tijd door met Georgian Legion , een eenheid gevormd door etnische Georgiërs aan de Oekraïense kant in de oorlog in Donbass, van wie wordt aangenomen dat de leden hebben gepleegd de sluipschutter ‘valse vlag’ valt op de Maidan die de schuld kreeg van de regering van Janoekovitsj.

Toevallig, net zoals Amerikanen de beschuldiging volgen, is trending op de internetstreamingservice Netflix een nieuwe documentaire van een paar Israëlische filmmakers die raakt aan de Amerikaanse herberg van een Oekraïense nazi genaamd The Devil Next Door .

De serie geeft een samenvatting van het fascinerende geval van John Demjanjuk, een gepensioneerde autoworker en een in Oekraïne geboren immigrant die in Cleveland, Ohio woont, die tijdens de Tweede Wereldoorlog plotseling wordt beschuldigd van een berucht sadistische nazi-bewaker in het concentratiekamp Treblinka in Oost-Polen. the Terrible ‘en wordt in 1986 aan Israël uitgeleverd om te worden aangeklaagd voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Na gepassioneerde maar inconsistente ooggetuigenverklaringen door overlevenden van het kamp, ​​werd hij ten onrechte schuldig bevonden aan het zijn van de mysterieuze bewaker door een Israëlische rechtbank en ter dood veroordeeld totdat zijn veroordeling in 1993 werd vernietigd.

Jaren later wordt Demjanjuk geïdentificeerd als een andere gevangenisbewaker in een ander kamp in Sobibor en opnieuw veroordeeld, dit keer overtuigender door een Duitse rechtbank.

Hij beweerde tot zijn dood in 2012 dat hij opnieuw het slachtoffer was van een verkeerde identiteit en tijdens de oorlog zelf een krijgsgevangene was nadat hij in het Rode Leger had gediend tot zijn gevangenneming door de Duitsers die hem vervolgens “dwongen” om te werken als bewaker bij Trawniki, maar nooit Sobibor.

Echter, nieuw ontdekte foto’s werden van Demjanjuk bij de dood kamp net vrijgegeven die zijn ontkenningen tegenspreken en de kans dat hij een gewillige overloper was.

De documentaire werpt licht op hoe Demjanjuk in staat was om een ​​veilige haven in de VS te bereiken vanwege wijzigingen in de Wet op de Ontheemden van 1948, die de immigratie van degenen die door de nazi’s werden vervolgd, beperkte, terwijl Poolse en Oekraïense onderdanen die zich onder nieuwe aliassen verborgen hielden een voorkeursbehandeling kregen vluchtelingenkampen terwijl ze de Sovjets ontvluchten.

Amerikaanse immigratiediensten konden alleen de toetreding van formele leden van het nazi-regime detecteren, terwijl hun lokale medewerkers zoals Demjanjuk vaak onopgemerkt doorsneden.

De show spreekt ook kort over de Amerikaanse omhelzing van veel “voormalige” nazi’s zoals Wernher von Braun en de duizenden andere Duitse wetenschappers die in Operatie Paperclip zijn aangeworven en die tijdens de Koude Oorlog in dienst waren van de Amerikaanse regering om een ​​voordeel te behalen ten opzichte van Moskou in de ruimterace.

In de serie wordt echter voorbijgegaan aan de steun van de CIA voor Stepan Bandera’s Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN), laat staan ​​hun afstammelingen in Kiev die de straten van steden hernoemen naar SS-veteranen en Sovjetstandbeelden afbreken om ze te vervangen door beeltenissen van fascistische quislings.

Helaas is het onwaarschijnlijk dat kijkers enig verband zullen leggen tussen de show en het huidige politieke schandaal dat Washington aangrijpt.

Netflix ontving bezwaren tegen The Devil Next Door van de Poolse regering en haar rechtse populistische premier, Mateusz Morawiecki, die de stromende reus beschuldigde van het ‘herschrijven van geschiedenis’ in zijn productie met behulp van een kaart van de grenzen van na 1945 terwijl wat impliceert dat Polen de schuld van Nazi-oorlogsmisdaden op zijn grondgebied deelde.

Veel van West-Oekraïne werd ‘s nachts Oost-Polen met het Molotov-Ribbentrop-pact en de Duitse bezetting, een van de redenen waarom een ​​inwoner van Noordwest-Oekraïne zoals Demjanjuk in het buurland belandde.

Net als de geschiedenis van de Banderieten in Kiev, proberen Poolse nationalisten ook het historische record te herzien van de vele Polen die met de Duitsers hebben samengewerkt bij het afslachten van hun landgenoten.

Dit historische negationisme ging door in Polen’s recente ruzie met Rusland tijdens de 75e verjaardag van de bevrijding van Auschwitz, waarin Morawiecki verachtelijk een valse gelijkwaardigheid maakte tussen de USSR en Nazi-Duitsland met een verontrustende herinterpretatie aangemoedigd door de VS die krediet proberen te krijgen voor de Sovjet-prestatie van het bevrijden van het concentratiekamp in 1945.

Niets is heilig voor de Atlanticisten die bereid zijn om iets te politiseren in de naam van hun geostrategie om Moskou te omsingelen en het ultieme doel om Eurazië te veroveren.

Dat de Democraten Trump niet beschuldigen van een feitelijk ongrondwettelijk misdrijf, zoals het afleiden van militaire middelen naar zijn grensmuur zonder toestemming van het congres, onthult de ware motivaties. Trump passeerde pas een grens toen hij achter een ander lid van het politieke establishment aan ging en de Amerikaanse oorlogsmachine vluchtig stopte in zijn agressie tegen Moskou.

Het doet denken aan wat sommigen hebben betoogd waren de echte redenen voor de beschuldiging van Richard Nixon die het gevolg was van het Watergate-schandaal. Evenzo werd Nixon gedwongen af ​​te treden in 1974 nadat hij andere leden van de elite had gericht op het aftappen en inbraak van het DNC-hoofdkwartier, niet zijn gebruik van de CIA om zijn eigen charter voor binnenlandse spionage tegen Amerikaanse burgers die in de anti-oorlogsbeweging.

Net als de retoriek van Trump over Moskou, had Nixon ook gebroken met orthodoxie van het buitenlands beleid, zowel in zijn ongekende herstel van diplomatie met China als détente met de Sovjetunie die onderhandelde over wapenbeheersing.

De gevaarlijke gevolgen van de campagne tegen Trump voor het afwijken van het anti-Rusland buitenlands beleid dogma’s zijn te zien in de ongeëvenaarde recente NAVO-oorlogsspellen en het Bulletin van Atomic Scientists duwen de hand van de Doomsday Clock vooruit naar slechts 100 seconden tot middernacht , zijn aanpak die het dichtst in de buurt komt, die zelfs die van het begin van de Koude Oorlog in de vroege jaren 1950 overtreft.

Trump zou Oekraïne in het begin nooit hebben bewapend, zoniet voor de constante druk van het Ruslandonderzoek en de noodzaak om niet zacht over Moskou te lijken.

Het is duidelijk dat de beschuldiging niets meer is dan een oorlog tussen verschillende facties van de elite en het heeft niet alleen het Amerikaanse volk gereduceerd tot toeschouwers, het kan ons allemaal gedood in een nucleaire holocaust in het proces.

Voor een uitstekend diepgaand onderzoek naar de wortels van de crisis, is Revealing Ukraine, de verwachte follow-up van de 2016 documentaire Ukraine on Fire geregisseerd door Igor Lopatonok en geproduceerd door Oliver Stone, een echte aanrader.

Max Parry is een onafhankelijke journalist en geopolitieke analist. Zijn geschriften zijn veel verschenen in alternatieve media. Max kan worden bereikt op maxrparry@live.com


Lees ook:  Iedereen in het Witte Huis-cluster die heeft gezegd positief te zijn getest op het coronavirus

Comments

comments