Ruzie! Haatimam zoekt ruzie met onderzoekscommissie in verhoorzaal Tweede Kamer: ‘Jullie willen mij de mond snoeren!’

Ruzie! Haatimam zoekt ruzie met onderzoekscommissie in verhoorzaal Tweede Kamer: ‘Jullie willen mij de mond snoeren!’

19 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Het ging er pittig aan toe bij het verhoor van imam Suhayb Salam in Den Haag. Ook werd pijnlijk duidelijk dat salafisten gemakkelijk misbruik kunnen maken van onze vrijheden in de grondwet om met hun haat-preken kinderen te beïnvloeden. Het verhoor kreeg een kinderachtig slot door een potje welles-nietes-schreeuwbrij. 

Een erg constructief verhoor kunnen we het niet noemen. Imam Salam kwam duidelijk om flink wat oorlog te maken, ook wist hij als geen ander in de rol van slachtoffer te kruipen. Wat toch weer knap is want zijn Alfitrah moskee is zeker niet zuiver op de graat.

In de verhoorzaal in de Tweede Kamer is onenigheid ontstaan tussen de parlementaire onderzoekscommissie en bestuurder en imam Suhayb Salam van de alFitrah-moskee in Utrecht. Het verhoor is inmiddels afgerond. “Schijnvertoning. Poppenkast”, waren de laatste woorden van Salam.

De commissie wilde weten hoe Salam de financiën van de moskee en de koranscholen heeft geregeld. In een vragensessie hierover gaf de commissie aan dat een bepaald antwoord van Salam voldoende was. De commissie stelde een volgende vraag, maar Salam bleef doorpraten.

Salam stelde enkele malen dat hij gaat over hoe hij antwoord wil geven, en niet de commissie. Die heeft veel vragen en wil een bepaalde snelheid en volgorde van onderwerpen aanhouden. Commissievoorzitter Rog greep in: “Wij bepalen hier de orde. Als het zo gaat, moet ik dit verhoor afbreken en dat wil ik niet.”

Lees ook:  Goh! Nu hoofden Rutte en Hoekstra op het hakblok liggen ineens wél ruimhartige compensatie toeslagenslachtoffers

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenSonny Spek on Twitter

Salam slaat de spijker op zijn kop. Salafisten maken misbruik van de Nederlandse vrijheden om kinderen haat te leren. Geen verjaardagen vieren, geen Nederlandse feestdagen, geen handen schudden, geen verdraagzaamheid en geen vertrouwen hebben in ‘ongelovigen’. https://t.co/EQ5scv82pb

Regelmatig herhaalde zich de situatie dat de commissie een vraag stelde en Salam daar doorheen bleef praten. Hij zei: “U gaat hier niet de hogere over mij spelen.” Voorzitter Rog schakelde op een gegeven moment de microfoon van Salam uit. Die reageerde boos en zei dat de commissie hem de mond wilde snoeren. Uiteindelijk ging het verhoor toch verder.

Salam wilde geen antwoord geven op de vraag of er in zijn moskee islamitische huwelijken worden gesloten zonder voorafgaand burgerlijk huwelijk. Salam antwoordde dat het aan een vader is om zijn dochter weg te geven. Commissievoorzitter Rog vindt dit geen antwoord op de vraag en beraadt zich op volgende stappen.

De commissie stelde hem ook vragen over het vieren van kinderverjaardagen, of Salam zegt dat gelovigen niet naar ‘ongelovige’ psychologen mogen, en andere vermeende uitspraken en theologische voorschriften. Daar gaf hij ook geen rechtstreeks antwoord op maar zegt dat de stichting zelf zorgt voor gelovigen die in nood zijn.

Volgens de imam was het hele verhoor een grote poppenkast, want de beste man is zich van geen kwaad bewust. Afkappen van Salam had weinig zin want de man tierde gewoon keer op keer verder. Zelfs nadat zijn microfoon werd uitgezet.

Alfitrah en het bestuur hadden sowieso helemaal geen zin in dit onderzoek, want dit zou oneerlijk zijn. Vanwege hun ‘islamitische principes’ hebben ze bezwaar getekend hiertegen, de rechtszaak hiervan kunnen we overmorgen zien.

Lees ook:  De profetieën van Q: Amerikaanse complottheorieën gaan een gevaarlijke nieuwe fase in.

We zullen zien hoe de rechter dit beoordeeld.

Waar het gisteren nog een constructieve dag was, is de toon ditmaal 180 graden gedraaid. Meningen en mensen staan lijnrecht tegenover elkaar. Dit gaat nog wel een staartje krijgen.Comments

comments