Economische crisis dichtbij door coronavirus China

Economische crisis dichtbij door coronavirus China

21 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Coronavirus vormt meer dan alleen een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid; het kan ook leiden tot een wereldwijde economische ineenstorting

Wie het idee van het mondiale dorp heeft bedacht, heeft er duidelijk nooit aan gedacht hoe een ramp in een deel van het dorp alle andere bewoners zou treffen.

De wereldwijde financiële crisis van 2008 is een goed voorbeeld van waarom het onderling verbinden van de financiële gezondheid van de hele planeet een heel slecht idee is. Afschrijving op de subprime-hypotheekmarkt in de Verenigde Staten resulteerde in de ineenstorting van investeringsbank Lehman Brothers en net als een reeks dominostenen begon de ene bank na de andere over de hele wereld te falen. De crisis die volgde, nu bekend als de Grote Recessie, zorgde voor economische ravage over de hele wereld, en het duurde jaren voordat de wereldeconomie weer enige vorm van evenwicht kreeg.

Nu zou een andere wereldwijde economische ramp kunnen opdoemen, dit keer vanwege het microscopische coronavirus dat bekend staat als Covid-19, dat meer dan 72.000 mensen heeft besmet en in slechts enkele weken meer dan 2.000 levens heeft geëist.

Natuurlijk lag de primaire focus van de media op de verspreiding van de ziekte en welke maatregelen verschillende landen hebben getroffen om deze te bestrijden. Er is wijdverbreide angst dat Covid-19 uiteindelijk een wereldwijde pandemie kan worden die miljoenen levens eist .

Maar dit virus kan ook op een andere manier verwoestend zijn: het kan leiden tot een wereldwijde economische ineenstorting en kan de beschikbaarheid en kosten van duizenden essentiële producten uit China ernstig beïnvloeden. (Gerelateerd: CORONAVIRUS :  Topambtenaar van de CDC waarschuwt “we zullen waarschijnlijk de gemeenschap in de VS zien verspreiden” terwijl het bureau zich voorbereidt op de implementatie van “verandering in onze responsstrategie” .)

De effecten van Covid-19 zijn veel meer verspreid dan de ziekte zelf

Daisy Luther van The Organic Prepper legt uit dat Covid-19 uiteindelijk de hele economie van de wereld kan beïnvloeden. De Chinese economie heeft al $ 60 miljard geklopt en experts waarschuwen dat als de fall-out niet kan worden ingeperkt, dit Chinese banken uiteindelijk $ 6 biljoen kan gaan kosten.

Lees ook:  De economische depressie van 2020: veel van de restaurants, bars en retailers die zijn gesloten, gaan nooit meer open

Omdat de economieën van de wereld nu zo met elkaar verweven zijn, zal de pijn van China de pijn van de hele wereld zijn – en dat geldt ook voor de Verenigde Staten.

Experts waarschuwen dat de coronavirusramp alle kenmerken heeft van een zwarte zwaangebeurtenis, een marktterm die verwijst naar een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis die catastrofale gevolgen kan hebben voor de economie.

GNS Economics verklaart het patroon van gebeurtenissen die zich waarschijnlijk over de hele wereld zullen ontvouwen:

Het is waarschijnlijk dat het coronavirus de Chinese economie ergens dit jaar in een recessie zal duwen. Omdat China deze wereldwijde cyclus heeft geleid, zal de rest van de wereld volgen.

De eerste schoen die buiten China valt, is waarschijnlijk de export- en China-afhankelijke eurozone. En, zoals we verschillende keren hebben gewaarschuwd, zullen veel Europese banken niet bestand zijn tegen een recessie.

Wanneer de Europese bankencrisis, gedreven door de daaropvolgende recessie, hervat wordt, zal deze snel ‘mondiaal’ worden, aangezien Europa de grootste concentratie van wereldwijd systeemrelevante banken of G-SIB’s bezit.

Het is ook onwaarschijnlijk dat Amerikaanse aandelenmarkten met een hoge waarde de impact van een wereldwijde recessie zullen kunnen doorstaan. Dit is des te meer het geval als de Fed haar repotransacties in februari zoals gepland afbouwt.

Wereldwijde recessie, een Europese bankencrisis en een crash op de Amerikaanse kapitaalmarkten zullen een wereldwijde economische ineenstorting veroorzaken die vrijwel zeker alle pogingen – hoe massief en gecoördineerd ook – zal overstijgen om het tij te keren door overbelaste centrale banken en over- schuldige regeringen.

Dit is de reden waarom de uitbraak van coronavirus moet worden behandeld voor wat het is: een potentiële voorbode van menselijke en economische rampspoed.  [Nadruk toegevoegd]

Dat is zeker een ontnuchterende voorspelling. En terwijl het virus zich met ongekende snelheden blijft verspreiden, lijkt het erop dat de mensheid op meer dan één manier naar een ramp kan galopperen.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Bacteriën, virussen, eencellige organismen, wormen en andere levende wezens doden elk jaar ongeveer 17 miljoen mensen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments