Rechterlijke macht in haast om zich tegen Salvini te bewegen

Rechterlijke macht in haast om zich tegen Salvini te bewegen

21 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Het lijkt erop dat de Italiaanse rechterlijke macht haast heeft zich te verzetten tegen voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. De kantoren van de onderzoeksrechter van Catania hebben reeds het officiële verzoek van de officier van justitie ontvangen om een ​​voorlopige hoorzitting te houden in het kader van de procedure tegen de “ontvoering” -zaak van Salvini.

De procedure tegen de ex-minister over de Gregoretti zal binnenkort worden gestart. Het officiële verzoek, ingediend bij het secretariaat van de rechter voor voorlopig onderzoek, kwam slechts een week nadat het groene licht door de senaat was verleend om de procedure tegen Salvini zelf voort te zetten.

Bij die gelegenheid verleenden de senatoren in feite geen parlementaire immuniteit aan de voormalige minister en daarom keerde het dossier betreffende de Gregoretti-zaak terug naar Catania. Vanaf hier was in december het hof van ministers begonnen met het verzoek aan de senaat om zich te kunnen verzetten tegen de leider van de Liga.

Het verzoek om de voorlopige hoorzitting voor de League-baas vast te leggen, is de eerste stap in de procedure die door het openbaar ministerie van Catania opnieuw is gestart na de stemming van de senatoren op 12 februari. Zoals gemeld door het Agi-bureau, bestudeert de president van de onderzoeksmagistraten van Catania, Nunzio Sarpietro, het dossier, maar er is nog geen datum vastgesteld.

De zaak Gregoretti is niet de enige waarbij de ex-minister Salvini betrokken is. Op 26 februari stemt de Senaat in feite over een nieuw verzoek dit keer van het gerechtshof van Palermo en over de zaak Open Arms.

Ook in deze kwestie is Matteo Salvini beschuldigd van ‘ontvoering’. Als de senatoren opnieuw groen licht geven, wordt de mogelijkheid geopend voor de voormalige eigenaar van het interieur om een ​​nieuwe procedure te ondergaan. De betwiste feiten over de Open Arms dateren van afgelopen augustus en in het bijzonder tot de laatste dagen waarin Salvini lid was van de regering.

Italië was niet de haven van veiligheid (POS) in het geval van het Open Rescue migratieschip Salvini heeft het immuniteitspaneel van de Senaat in zijn verdedigingsrapport over de zaak verteld, om te voorkomen dat zijn parlementaire immuniteit wordt opgeheven voor proces.

“De indicatie van de POS was aan Spanje of Malta”, zei hij. Salvini zei dat de commandant van het schip opzettelijk de door Spanje aangegeven POS negeerde en kostbare tijd verspilde met als enig doel de migranten op Sicilië te landen, zei Salvini.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini wordt ervan beschuldigd dagenlang op zee te hebben gehouden door de migranten aan boord te ‘ontvoeren’.

Salvini zei dat de schipper dit al in maart 2018 had gedaan en was beschuldigd van privé-geweld en het bevorderen van clandestiene immigratie.

Salvini zei: “Italië had geen enkele competentie of verplichting met betrekking tot alle reddingen die werden uitgevoerd door het Spaanse schip Open Arms, dat buiten zijn relevante gebied plaatsvond. Dit blijkt uit de briefwisseling tussen Valletta en Madrid in de vroege dagen van augustus 2019.

“Het is zeker de staat wiens vlag het schip voerde die de POS moet aangeven in het geval van autonome operaties uitgevoerd door NGO-schepen”.

De zaak Open Arms zal op 27 februari worden behandeld door het immuniteitspaneel van de senaat. De senaat stemde vorige week in volledige zitting voor Salvini om terecht te staan ​​in een ander geval van “kidnapping” van migranten, betreffende het kustwachtschip van Gregoretti.

Salvini voerde tijdens zijn ambtstermijn als minister van Binnenlandse Zaken van mei 2018 tot juli 2019 een gesloten havenbeleid voor NGO-reddingsschepen.

Lees ook:  Wacht er gevangenisstraf?: Salvini's martelaarschap en verlaten angst

Matteo Salvini on Twitter

Se io in Germania speronassi una nave militare tedesca penso che mi arresterebbero. In Italia, invece, tutto bene? https://t.co/7b1JPPKYJI

De confrontatie tussen Sea Watch-kapitein Carola Rackete van Duitsland en Salvini is ondertussen een naakte gepolitiseerde gerechtelijke strijd geworden: naar verluidt “regelde Rackete niet” in een oorlogsschip “.

Bij het uitleggen van de afwijzing van een pleidooi om haar te arresteren, voerde het hoogste Italiaanse Hof van Cassatie donderdag aan dat zij haar plicht had om afgelopen zomer migranten op Lampedusa te landen.

Rackete drong zich een weg door een marineblokkade in opdracht van voormalig minister van Binnenlandse Zaken en Liga-leider Matteo Salvini, rammend in een marineschip.

De redenen die het Hooggerechtshof ertoe brachten het argument van het parket van Agrigento te verwerpen, werden bekendgemaakt. Het betreft het rammen uitgevoerd door Rackete, als kapitein van het schip van de Duitse NGO Sea Watch, van een patrouilleboot van de Guardia di Finanza bij de ingang van de haven van Lampedusa.

Het was op 29 juni 2019 toen Rackete zelf besloot om fysiek de blokkade te forceren om de aanloophaven van Lampedusa te betreden. Aan boord van het schip waren enkele migranten enkele dagen eerder in het centrale Middellandse Zeegebied hersteld.

Het parket van Agrigento arresteerde het Duitse meisje dat enkele uren later werd verhuisd naar de Siciliaanse stad voor ondervraging.

“De internationale conventies over redding op zee en zelfs vóór de gebruikelijke verplichting tot redding op zee, is een regel van internationaal recht die algemeen wordt erkend en daarom rechtstreeks toepasselijk is in het interne systeem, gebaseerd op artikel 10 van de Grondwet, alle bepalingen goed bekend bij diegenen die op zee redden, maar ook bij diegenen die op zee opereren door maritieme politie-activiteiten uit te voeren ”, aldus de tekst.

Volgens de Cassatie was er een ‘gevaarlijke situatie’ die het gedrag van de kapitein van het schip van de NGO rechtvaardigde en om deze reden had deze niet moeten worden gearresteerd. Het gevaar vloeide vooral voort uit het feit dat migranten zich niet op een veilige plek bevonden.

In die zin herinnerden de rechters van het Hof van Cassatie aan het Verdrag van Hamburg, volgens hetwelk “de verplichting om hulp te verlenen niet eindigt bij het verwijderen van de schipbreuk uit het gevaar van verdwalen op zee, maar betrekking heeft op het accessoire en bijgevolg verplichting om ze op een veilige plaats te landen, en dat kan niet worden gekwalificeerd, een schip op zee dat, naast overgeleverd te zijn aan ongunstige weersomstandigheden, geen respect voor de fundamentele rechten van mensen toestaat ”.

De status van de patrouilleboot kan ook niet als oorlogsschip worden beschouwd, aldus de rechters: “De middelen van de Guardia di Finanza zijn zeker militaire schepen, maar kunnen niet automatisch ook als oorlogsschepen worden beschouwd.”

En dit is omdat, zoals het is geschreven in de Cassation-uitspraak, “om als oorlogsschip te worden gekwalificeerd, de eenheid van de Guardia di Finanza ook onder bevel moet staan ​​van een marineofficier die de staat dient en de juiste rol van de officieren of in een gelijkwaardig document, dat in dit geval niet is aangetoond ”.

Matteo Salvini reageerde op de vreemde uitspraak: “Als wat ik lees waar is, kan men een schip van de Guardia di Finanza rammen met vijf soldaten van de Guardia di Finanza aan boord. Het is een zeer gevaarlijk principe voor Italië en voor de Italianen. “

Volgens Salvini: “Het is één ding om schipbreukelingen op zee te helpen, wat voor iedereen een recht of plicht is, een ander is om een ​​oorlogsdaad te rechtvaardigen.”

“Als ik in Duitsland een Duits militair schip ramde, denk ik dat ik terecht in de gevangenis zou worden gezet”, concludeerde hij.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  "Het is super pijnlijk" - Bill Gates dringt aan op 10 weken landelijke sluiting in de VS


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments