3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Haal mondkapjes in huis: Coronavirus heeft China verlaten en is aangekomen in Europa

coronavirus

 13 total views,  5 views today

Na alle kritiek op de Chinese autoriteiten krijgen nu andere landen een kans om te bewijzen dat zij het beter kunnen. Ze hebben daarbij het voordeel dat er inmiddels meer zicht is op behandelingen die hoopgevend zijn, maar een tegengif is er nog niet.

Daarbij heeft het er alle schijn van dat besmetting niet vergt dat men intensief contact heeft met een drager van het virus. Een vluchtig contact is genoeg, blijkbaar. En bepaalde berichten duiden erop dat ook als je genezen bent, je opnieuw geïnfecteerd kunt worden. Maar er is zoveel onduidelijk over Corona, dat het ook ’nep-nieuws’ kan zijn.

De quarantaine-maatregelen in China zijn niet nep, en ze hebben consequenties voor de hele wereldeconomie. Tal van bedrijven die afhankelijk zijn van in China geproduceerde goederen, of onderdelen, kijken in een zwart gat. Daarnaast stort in China zelf de vraag naar elders geproduceerde ‘luxegoederen’ in, zoals auto’s, wat autonoom ook weer gevolgen heeft voor de producerende landen. Een herstel van de vraag, en inhaalslag, zitten nog niet in de planning. Met Corona krijgt Trump zijn zin, en mag Amerika bewijzen dat ze de Chinezen niet nodig hebben. Het heeft er alle schijn van dat het een hard gelag wordt.

Trump anticipeert al op problemen voor de Amerikaanse boeren door een derde ‘Bailout in het vooruitzicht te stellen. Want het ‘Witte Huis’ kan wel eisen dat China de verplichtingen uit het recente ‘handelsakkoord’ nakomt, maar dat gaat niet gebeuren als ‘Beijing’ daardoor de binnenlandse problemen alleen maar erger maakt. Gesteld voor de keuze om de eigen bevolking te redden, of Trump, hoeft Xi niet lang na te denken, lijkt mij. De Amerikanen (‘Washington‘), van hun kant, doen er alles aan om Corona te mobiliseren in de strijd tegen het Chinese plan voor de ontwikkeling van een ‘Nieuwe Zijderoute’.

Volgens ‘Deutsche Bank’ zijn de Verenigde Staten kwetsbaarder voor een ‘Supply Chain Shock’ dan Europa, maar niemand komt er ongeschonden vanaf. En dat is dan nog louter binnen het scenario dat Corona China niet verlaat. Dat scenario wordt met de dag onwaarschijnlijker. Of dat betekent dat vergelijkbare quarantaine-maatregelen ook de Verenigde Staten en Europa gaan verlammen is nog even de vraag, maar in Italië zijn ze al wel zo ver.

Door een ‘Groene’-bril bekeken is dit een Godsgeschenk, terwijl ook Trump nu krijgt waar hij om vroeg, ironisch genoeg. Van beide profiteurs verwacht ik overigens dat ze zich nog zullen bedenken terwijl hun agenda vleugels krijgt.

HIER vindt u informatie over Corona geschreven door een zekere Gail Tverberg die een achtergrond heeft als ‘actuaris’, wat haar niet direct deskundig maakt op medisch gebied, maar wel iemand die risicoberekening serieus neemt. Dat Corona vooral Aziatische mensen dodelijk treft kan uiteraard puur toeval zijn, maar het zal elders bepaalde verdenkingen over een ‘biowapen’ zeker niet doen verstommen. Ik moet er niet aan denken dat we te maken hebben met mensen die zo cynisch bezig zijn, want waar eindig je dan? Als blogger vind ik het mijn taak om ervoor te waarschuwen dat soort ‘aanwijzingen’ niet zonder bewijs op te pikken en ermee aan de haal te gaan. Maar uiteraard ligt hier wel een taak voor alle mensen op ‘Hoge Posities’ om hun agenda’s met ‘Mooie Plannen’ te laten voor wat ze zijn als blijkt dat ze ‘vrienden’ hebben die er niet voor terugschrikken dit soort middelen in te zetten. Maar onze collectieve prioriteit moet toch het vinden van een vaccin zijn. Ook als we fysiek minder risico lopen.

Het is logisch dat regeringsleiders zich primair richten op het beschermen van de eigen bevolking bij de uitbraak van dit soort besmettelijke ziekten, maar het is echt de allerhoogste tijd dat we wakker worden voor het gegeven dat we niet goed bezig zijn als het lot van de mensheid ons na aan het hart ligt. De pseudo-‘actuaris’ in mij zegt dat we teveel risico nemen. En de pseudo-‘psychiater‘ in mij zegt dat je knap ziek bent als je van deze noodsituatie gebruik maakt om bedrijven op te lichten die op zoek zijn naar mondkapjes.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments