CORONAVIRUS IN ITALIË: de epidemie mag Milaan niet bereiken

CORONAVIRUS IN ITALIË: de epidemie mag Milaan niet bereiken

24 februari 2020 1 Door Indignatie redactie

Niemand mag binnen, niemand mag de “rode zones” verlaten: Italië neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Ondertussen probeert Matteo Salvini politiek gewin uit de crisis te krijgen.

De beperkte gebieden in het noorden van Italië, sinds zondag ochtend, want van de verzegelde coronavirus epidemie, worden nu officieel “zone rosse” genoemd. In Italië zijn in het geval van natuurrampen, met name na aardbevingen, “rode zones” die gebieden die niet mogen worden betreden vanwege levensgevaar en ledematen. Met de nieuwe “rode zones” – een grotere in Lombardije met ongeveer 50.000 mensen en een kleinere in Veneto met ongeveer 3.000 inwoners – is er ook het feit dat degenen die er momenteel vastzitten niet mogen uitgaan.

De regering zei dat mensen in de “rode zones” bewaakt door de politie en carabinieri werden voorzien van voedsel en dagelijkse benodigdheden door “steriele gangen”. Het hoofd van de nationale civiele bescherming, Angelo Borrelli, verzekerde dat niemand zonder toezicht in de “rode zones” zou blijven. Alleen in uitzonderlijke gevallen en na de beslissing van de prefect, die de centrale regering in de Italiaanse provincies vertegenwoordigt, kunnen mensen de “rode zones” onder strikte controle verlaten.

Of het isolement van de gebieden die met name door de epidemie worden getroffen, de verdere verspreiding van het coronavirus kan remmen , of vrede en orde in de “rode zones” kunnen worden gehandhaafd, of kalme bepaling in het hele land heerst of paniekpsychose uitbreekt – dit alles wordt pas duidelijk over enkele dagen, mogelijk weken weergeven. Van bijzonder belang is het scenario dat de epidemie zich zou kunnen verspreiden van de “zona rossa” in Lombardije naar de hoofdstad Milaan met zijn 1,3 miljoen inwoners. Een alarmerend teken was dat het virus werd ontdekt door een arts in een polikliniek in de economische metropool.

Lees ook:  Democraten en republikeinen pleiten ervoor dat Joe Biden alles voor iedereen kan zijn en een wapen tegen Trump is

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenSalvini roept Conte om af te treden

De strijdkrachten zijn klaar als de lokale veiligheidstroepen worden overweldigd. Gezien de virusepidemie uit China staat Italië voor een sociaal experiment: sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft het land nog nooit zoiets gezien. Er is al een controverse tussen lokale en hogere autoriteiten. De burgemeester van het eiland Ischia in de Golf van Napels had mensen uit Lombardije en Veneto verbannen om het vasteland per veerboot over te steken. De prefect van de provincie heft onmiddellijk het selectieve en naar verluidt ongrondwettelijke reisverbod op.

Ondertussen probeert de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini om politiek kapitaal uit de acute crisis te halen door de rechtse nationalistische Lega. Hij beschuldigt premier Conte en de linkse coalitie onder leiding van hem van het verwaarlozen van de bescherming van de buitengrenzen en daarmee de bescherming van de Italianen. Salvini noemde met name het besluit van de regering om het reddingsschip “Ocean Viking” met 274 migranten uit Afrika een Siciliaanse haven binnen te laten. Salvini riep Conte op af te treden als hij “niet in staat was Italië en de Italianen te verdedigen”. In plaats daarvan verzette Giorgia Meloni van de neo-fascistische partij “Brothers of Italy” zich tegen de politieke instrumentalisering van de viruscrisis en distantieerde zich zich dus merkbaar van haar bondgenoot Salvini.

Lees ook:  Operation Warp Speed ​​gebruikt een aan de CIA gekoppelde aannemer om de Covid-19-vaccincontracten geheim te houden

Mauritius blokkeert vliegtuigen uit Italië

Ondertussen reageren de buurlanden van Italië anders op het grensoverschrijdende gevaar. Oostenrijk debatteert of de vier uur durende onderbreking van het treinverkeer via de Brennerpas en het blokkeren van een trein – vanwege een vals alarm, zoals later bleek – buitensporige actie of een legitieme maatregel was. Tot nu toe is er geen sprake geweest van mogelijke grenscontroles of zelfs sluitingen in Zwitserland. Ongeveer 70.000 pendelaars passeren dagelijks de noordelijke grens van Lombardije naar het Zwitserse kanton Ticino. Tot nu toe was het debat in Frankrijk even nuchter als in Zwitserland. Een bus vanuit Milaan werd echter aanvankelijk maandagmiddag op het busstation van Lyon gehouden en de passagiers mochten niet uitstappen.Comments

comments