3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Deze uitbraak van Coronavirus heeft net enkele bizarre nieuwe wendingen gekend

coronavirus

 3 total views,  3 views today

Velen hoopten dat deze uitbraak van coronavirus zou verdwijnen, maar in plaats daarvan waren we getuige van een explosie van nieuw bevestigde gevallen in het weekend. Het aantal bevestigde gevallen buiten China is in de afgelopen vijf dagen zelfs verdubbeld . Als dat aantal zeer snel blijft verdubbelen, zullen de autoriteiten het snel hebben over een volledige “wereldwijde pandemie”. Toen ik zag hoe een slachtoffer plotseling instortte en begon te twitchen op een metro in Hong Kong, dacht ik aan het soort paniek dat zou afgaan als dat in New York zou gebeuren. 

Toen ik een video zag van Chinese autoriteiten die vlindernetten gebruiktenom zieke mensen te vangen, vroeg ik me af wat de Amerikaanse autoriteiten zouden kunnen doen om degenen die ziek zijn op te vangen. De angst die een volledige pandemie zou veroorzaken, zou onze samenleving van de ene dag op de andere transformeren. Zelfs nu zijn de Chinese restaurants in Canada helemaal leeg vanwege de bezorgdheid over het vangen van dit virus. Maar zodra dit virus in vrijwel elke stad in Noord-Amerika wordt verspreid, willen velen van ons helemaal nergens heen en dat zou de economische activiteit volledig en volledig tot stilstand brengen.

Een tijdlang leek het erop dat deze uitbraak bijna volledig een Chinees probleem was, en de meeste Amerikanen waren niet al te gealarmeerd . Maar tijdens het weekend zorgde de snelle verspreiding van het virus in Zuid-Korea, Italië en Iran voor financiële markten en de reguliere nieuwsuitzendingen in de VS begonnen met het publiceren van verhalen over deze uitbraak met zeer alarmerende krantenkoppen.

En die alarmerende koppen zijn terecht, omdat experts ons vertellen dat we heel goed op de rand van een gruwelijke wereldwijde pandemie kunnen staan …

“We staan ​​op een keerpunt in de Covid-19-epidemie,” zei Lawrence Gostin , een professor in gezondheidsrecht aan de Universiteit van Georgetown. “We moeten ons voorbereiden op de voorzienbare mogelijkheid, zelfs de waarschijnlijkheid, dat Covid-19 binnenkort een pandemie kan worden die landen op vrijwel alle continenten treft.”

Zodra dit virus zich in een gemeenschap begint te verspreiden, kan het aantal gevallen binnen enkele uren exploderen. Het aantal bevestigde gevallen in Zuid-Korea ging bijvoorbeeld van 30 naar 602 in slechts 96 uur …

Bevestigde infecties in Zuid-Korea zijn de afgelopen 96 uur geëxplodeerd van slechts 30 gevallen tot 602 bevestigde gevallen . Omwonenden zijn daar aan het klauteren om benodigdheden voor paraatheid aan te schaffen, planken leeg te halen en te leiden tot een gevoel van urgentie. Sommige steden in Zuid-Korea hebben al een ‘spookstad’-sfeer gekregen, met straten leeggemaakt en bijna alle gemeenschapsfuncties afgesloten.

En terwijl ik dit artikel schrijf, is het aantal bevestigde gevallen in Zuid-Korea nu gestegen tot 763 . Tegen de tijd dat je dit artikel leest, zal het waarschijnlijk nog hoger zijn.

In Italië steeg het aantal bevestigde gevallen van 3 naar meer dan 150 in slechts een paar dagen …

In Italië zeiden ambtenaren dat een derde persoon die besmet was met het griepachtige virus was overleden, terwijl het aantal gevallen tot vrijdag boven de 150 was gestegen van slechts drie vóór vrijdag.

Autoriteiten verzegelden de zwaarst getroffen steden en verbood openbare bijeenkomsten in een groot deel van het noorden, waaronder het stoppen van het carnaval in Venetië, waar er twee gevallen waren, om te proberen de grootste uitbraak in Europa te bedwingen.

Het is verontrustend dat Italiaanse ambtenaren niet eens kunnen achterhalen hoe het virus überhaupt naar Italië is gekomen, en vervolgens “bijna een dozijn steden” onder quarantaine hebben geplaatst …

Italiaanse gezondheidsinstanties hadden moeite om erachter te komen hoe het virus begon. “Als we ‘patiënt nul’ niet kunnen vinden, betekent dit dat het virus nog alomtegenwoordiger is dan we dachten,” zei Luca Zaia, de regionale gouverneur van de rijke regio Veneto.

Bijna een dozijn steden in Lombardije en Veneto met een gezamenlijke bevolking van ongeveer 50.000 mensen zijn feitelijk in quarantaine geplaatst.

Vanmorgen ben ik naar de Serie A-resultaten van dit weekend gaan kijken en ik was vooral geïnteresseerd in hoe Atalanta het had gedaan na hun aangrijpende Champions League-overwinning vorige week. Helaas was hun spel een van de drie wedstrijden die werden afgelast vanwege het virus …

Op bevel van de regering werden de Italiaanse competitiewedstrijden die vandaag zouden worden gespeeld – Inter Milan tegen Sampdoria, Atalanta tegen Sassuolo en Hellas Verona tegen Cagliari – afgeblazen.

Drie andere wedstrijden in Genua, Turijn en Rome op zondag mochten echter doorgaan zoals gepland met veel fans die gezichtsmaskers droegen terwijl ze op de tribune zaten.

Dit is eigenlijk het equivalent van het annuleren van NFL-games in de Verenigde Staten. Het is iets dat gewoon niet gebeurt onder normale omstandigheden.

Maar dit zijn geen normale tijden.

Er is ook een uitbarsting van gevallen in Iran geweest en vijf van hun bevestigde gevallen zijn al overleden …

Vanaf zondag meldde Iran 28 gevallen, waaronder 5 doden – dagen nadat de autoriteiten daar zeiden dat ze geen Covid-19 binnen hun grenzen hadden . Er zijn al gevallen met links naar Iran opgedoken in Canada en Libanon.

Zeer snel is het verhaal van het land over het virus veranderd. Scholen en universiteiten in het hele land worden gesloten als een “preventieve maatregel”, samen met enkele bioscopen en restaurants, volgens Al Jazeera .

Dus nu kunnen we niet alleen proberen ons te isoleren van China en aannemen dat alles goed komt.

Dit virus heeft zich al over de hele wereld verspreid en dat betekent dat het vanuit bijna elke richting de Verenigde Staten kan binnenkomen.

China blijft natuurlijk het epicentrum van deze uitbraak. Volgens Epoch Times-verslaggever Jennifer Zeng zijn er tienduizenden mensen in de ziekenhuizen in Wuhan, en crematoria blijven 24 uur per dag lichamen verbranden …

50-60 K mensen in ziekenhuizen in # Wuhan , van de 18 cremators in een crematorium, waren 3 verbrand door overmatig gebruik. Andere 15 in bedrijf 24/7. Veel families stierven uit.

Hier in de Verenigde Staten hebben we tot nu toe slechts 35 bevestigde gevallen en velen hebben zich afgevraagd waarom dat aantal zo laag is gebleven.

Nou, misschien is het omdat de CDC tot nu toe slechts 414 mensen heeft getest …

Gezien de tienduizenden Chinese onderdanen die elke maand de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen, de duizenden Chinese studenten en de vele duizenden inwoners die onder toezicht staan ​​van de gezondheidsautoriteiten in plaatsen als Washington en Californië, zou een redelijk persoon kunnen verwachten dat de CDC tot nu toe minstens 10.000 mensen op het CoVid-19 coronavirus heeft getest. Maar raad eens hoeveel de CDC daadwerkelijk heeft getest?

Tot grote schok van iedereen die oplet, geeft de eigen website van het CDC toe dat het bureau slechts 414 mensen in het hele land heeft getest .

Zoals ik al gesproken over de andere dag , zijn er duizenden en duizenden mensen die momenteel onder “self-quarantaine” in de Verenigde Staten.

Waarom is de overgrote meerderheid niet getest?

En het lijkt erop dat de quarantaineperiode die in de VS en in veel van de rest van de wereld wordt gebruikt, misschien veel te kort is.

Chinese ambtenaren vertellen ons zelfs dat een Chinese man ’27 dagen nodig had om coronavirussymptomen te vertonen’ …

Een Chinese gepensioneerde die er 27 dagen over deed om coronavirussymptomen te vertonen, heeft de vrees aangewakkerd dat een quarantaine van 14 dagen twee weken te kort is.

De 70-jarige man was besmet met het moordenaarvirus in de Chinese provincie Hubei en vertoonde bijna vier weken later symptomen, zei de lokale overheid zaterdag.

Dus we brengen mogelijk ontelbare aantallen potentieel zieke mensen veel te vroeg terug in de algemene bevolking.

Dit is een nachtmerrie die erger wordt met elke dag die voorbijgaat, en als dit een echte wereldwijde pandemie wordt, zal de impact op de wereldeconomie van de kaarten zijn.

We kunnen een idee krijgen van waar het naartoe gaat door een kijkje te nemen in wat er al gebeurt in China. Kleine bedrijven in het hele land hebben snel geen contant geld meer en binnen een paar weken hebben ze bijna geen geld meer. Het volgende komt van Zero Hedge …

Laten we beginnen met Chinese bedrijven: hoewel de gigantische staatsbedrijven van China waarschijnlijk genoeg liquiditeit hebben om ze 2-3 kwartalen vol te houden, zijn het de kleine bedrijven van het land die geconfronteerd worden met een botsing met een ijsberg, omdat volgens de Nikkei , meer dan 85% van de kleine bedrijven – die 80% van de Chinese bevolking in dienst hebben – verwachten binnen drie maanden geen geld meer te hebben en een derde verwacht dat het geld binnen een maand op is.

Mocht dit gebeuren, dan zal niet alleen de Chinese economie instorten, maar zal het financiële systeem van $ 40 triljoen uiteenvallen, omdat het plotseling wordt overspoeld met triljoenen in slechte leningen.

Probeer je nu eens voor te stellen hoe dat er wereldwijd uitziet.

We hebben nog nooit zoiets aangepakt in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog, en er is nog zoveel over dit virus dat niet bekend is.

Persoonlijk hoop ik nog steeds dat deze uitbraak begint te vervagen zodra het warmer weer aankomt. Maar tot nu toe lijkt niets dit virus te kunnen vertragen en het lijkt erop dat er nu een “omslagpunt” is aangekomen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments