US State Department beschuldigt Rusland van Coronavirus desinformatiecampagne

US State Department beschuldigt Rusland van Coronavirus desinformatiecampagne

24 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

De aantijgingen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over de vermeende desinformatiecampagne van Rusland over de oorsprong van het nieuwe coronavirus zijn niet waar, zei een woordvoerder van de Russische regering.

Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei zaterdag tegen TASS: “Het is een opzettelijke nep.” Zakharova reageerde op berichten in de media waarin werd beweerd dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gelooft dat Rusland achter de proliferatie van desinformatie over de Coronavirus-uitbraak zit.

France Presse citeerde zaterdag naamloze Amerikaanse functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die verklaarden dat Amerikaanse diplomaten de taak hadden gekregen om een ​​desinformatiecampagne te compenseren die naar verluidt werd ontketend op sociale netwerken, waaronder Twitter, Facebook en Instagram.

De bronnen van het bureau beweerden dat overeenkomstige berichten verschijnen op accounts van gebruikers die “gekoppeld zijn aan Rusland”.

Amerikaanse waarnemend assistent-staatssecretaris Philip Reeker reageerde op deze rapporten en zei dat sommige “Russische kwaadaardige actoren” achter de desinformatiecampagne zaten en de angst voor Coronavirus voedden en “openbare veiligheid bedreigden door af te leiden van de mondiale gezondheidsrespons”.

Eind december werd een uitbraak van longontsteking veroorzaakt door het COVID-19-virus (voorheen bekend als 2019-nCoV) in Wuhan, een groot handels- en industrieel centrum met 12 miljoen inwoners.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft sindsdien de Coronavirus-uitbraak in China uitgeroepen tot een wereldwijd noodgeval in de gezondheidszorg, wat het karakteriseert als een epidemie met meerdere foci.

Russia in USA 🇷🇺 on Twitter

It is a deliberate fake,” @mfa_Russia Spokeswoman Maria #Zakharova said, commenting on media reports that the @StateDept thinks that @Russia is behind proliferation of misinformation about the coronavirus outbreak: ✅ https://t.co/13gu8sgw4V 👈 @statedeptspox https://t.co/s1AFTc3Ebk

Lees ook:  Beste Jort Kelder “We zijn 80-plussers en te dik”

Comments

comments