Angela Merkel is pisnijdig op Mark Rutte: ‘Nederlandse premier vertoont kinderlijk gedrag!’

Angela Merkel is pisnijdig op Mark Rutte: ‘Nederlandse premier vertoont kinderlijk gedrag!’

25 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl Mark Rutte in Europa knokt om de EU-begrotingskraan dicht te draaien, komt Angela Merkel niet verder dan de conclusie dat de Nederlandse premier zich in Brussel heeft gedragen als een kind. Merkel moet dan ook niets weten van de calvinistische opstelling van Rutte.

Eerlijk is eerlijk: Rutte heeft zijn belofte waargemaakt dat hij Nederland met ‘hand en tand’ zou verdedigen en zou eisen dat ons land geen cent extra aan Brussel wil bijdragen. Dat heeft hij nog aardig gedaan, tot grote ontsteltenis van Angela Merkel.

De Volkskrant schrijft dan ook dat Merkel niet blij was met het, in haar ogen, ‘kinderlijke gedrag’ van onze premier. Rutte voelde zich echter gesterkt door de steun vanuit Zweden, Denemarken en Oostenrijk.

EU-president Charles Michel was volgens journalist Marc Peeperkorn zelfs ontdaan na een privégesprek dat hij had met Rutte op donderdagnacht. Sterker nog: Michel noemde Rutte en de leiders van Zweden, Denemarken en Oostenrijk zelfs hooghartig ‘vrekken’.

De Franse president Emmanuel Macron vond het handelen van Rutte maar ‘stuitend’ en de Spaanse premier Pedro Sánchez vroeg zich hardop af of Rutte wel wist dat hij namens meer burgers spreekt dan de ‘vier zuinige landen’ bij elkaar.

Anderzijds was Rutte dan weer niet of nauwelijks onder de indruk van de aantijgingen van de regeringleiders van Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het lijkt er dan ook op dat Rutte, natuurlijk met de Tweede Kamerverkiezingen in het kielzog, zich er eindelijk van bewust is dat zijn verkiezingsaffiche er beter uitziet als hij met hand en tand een waargemaakte belofte kan prediken.

Lees ook:  ALLEMAAL LEUGENS! EU-document bewijst: het ging nooit over "vluchtelingen", maar over "vervangingsmigratie"
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  ELEKTRISCHE AUTO´S WAAROM DE LEUGENS STEEDS GROTER WORDEN
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments