4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Bill Gates waarschuwt dat het coronavirus Afrika erger zou kunnen treffen dan China

coronavirus

 19 total views,  3 views today

In een presentatie bij de American Association for the Advancement of Science (AAAS) in Seattle waarschuwde Bill Gates naar verluidt dat het coronavirus de gezondheidssystemen op het Afrikaanse continent zou kunnen overweldigen.

  • Bill Gates heeft gewaarschuwd voor de “zeer dramatische” potentiële impact van het coronavirus op het Afrikaanse continent, volgens een rapport in The Telegraph .
  • Gates zei dat veel Afrikaanse gezondheidszorgsystemen overweldigd kunnen raken als het virus zich daar verspreidt.

“Deze ziekte, als het in Afrika is … het is dramatischer dan als het in China is, hoewel ik op geen enkele manier probeer te minimaliseren wat er in China gebeurt,” zei Gates, volgens een rapport van The Telegraph . “Zal dit Afrika binnenkomen of niet en zo ja, zullen die gezondheidsstelsels worden overweldigd?”

Gates zei dat de potentiële impact in Afrika bezuiden de Sahara “zeer, zeer dramatisch” zou kunnen zijn.

Hij voegde eraan toe dat het coronavirus zou kunnen evolueren naar een pandemie.

In zekere zin, zei Gates, is het virus meer zorgwekkend dan Ebola, omdat het zich veel sneller verspreidt. Het sterftecijfer van het nieuwe coronavirus, dat ongeveer 2% lijkt te zijn, is echter veel lager dan dat van Ebola.

“Als je naar Ebola kijkt, werden de meeste overtollige sterfgevallen veroorzaakt omdat de gezondheidszorg werd afgesloten,” zei Gates. “Het is niet alleen het directe effect, het is ook de paniek, de overbelasting en de dingen die gezondheidswerkers treffen, omdat je al een zeer beperkte capaciteit hebt.”

Hoewel er slechts één bevestigd geval van het coronavirus in Afrika is geweest, is het mogelijk dat andere gevallen nog niet zijn gemeld.

De stroom van mensen tussen China en Afrika is het afgelopen decennium sterk toegenomen: volgens Quartz zijn de rechtstreekse vluchten van luchtvaartmaatschappijen tussen Afrika en China met meer dan 600% gestegen.

Tegen 2017 werkten meer dan 200.000 Chinese arbeiders in bouw- en andere projecten op het Afrikaanse continent, volgens onderzoek van Johns Hopkins University . (Dat aantal sluit handelaren en winkeliers uit.) De top vijf van Afrikaanse landen met Chinese werknemers, volgens dat onderzoek, waren Algerije, Angola, Nigeria, Ethiopië en Zambia – die samen goed waren voor bijna 60% van alle Chinese werknemers in Afrika.

De Bill and Melinda Gates Foundation financiert inspanningen voor kinderimmunisatie in ontwikkelingslanden. Vorige maand beloofde de stichting om $ 100 miljoen uit te geven om de strijd tegen de uitbraak in China en Afrika te helpen bestrijden.

De Chinese president Xi Jinping schrijft een bedankbriefje aan Bill Gates voor de toezegging van het coronavirus

e Chinese president Xi Jinping heeft een brief geschreven waarin hij de Bill and Melinda Gates Foundation bedankt voor de ‘vrijgevigheid’ van de organisatie en de ondersteuning van de aanpak van een dodelijke virusepidemie, aldus de staatsmedia op zaterdag (22 februari).

De uitbraak van de nieuwe Covid-19 diesease heeft 2.345 mensen op het vasteland van China geëist en meer dan 76.000 mensen besmet, met gevallen in meer dan 25 landen en gebieden.

Eerder deze maand heeft de Bill and Melinda Gates Foundation tot US $ 100 miljoen (S $ 139 miljoen) toegezegd voor de wereldwijde reactie op de uitbraak.

“Ik waardeer de vrijgevigheid van de Bill and Melinda Gates Foundation en uw solidariteitsbrief aan het Chinese volk diep op zo’n belangrijk moment,” schreef de heer Xi in de brief, volgens het officiële persbureau Xinhua.

China bevindt zich op een ‘kritiek moment’ in de strijd tegen de uitbraak, zei hij.

Miljoenen blijven opgesloten in de centrale provincie Hubei, waar het virus in december opkwam, hoewel op vrijdag nieuwe hotspots werden gevonden in verschillende gevangenissen en ziekenhuizen .

Bijna 400 nieuwe gevallen werden landelijk gemeld in China op zaterdag – minder dan de helft van het aantal nieuwe gevallen de vorige dag.

“We hebben de hele natie bijeengebracht en een reeks ongekende maatregelen genomen om de epidemie te beheersen en te verzachten en de zieken te behandelen”, schreef Xi.

“Deze buitengewone maatregelen leveren substantiële resultaten op”, zei hij.

De Gates Foundation zei dat de financiering zal worden gebruikt om de detectie-, isolatie- en behandelingsinspanningen te versterken, waaronder het beschermen van risicopopulaties en het ontwikkelen van vaccins en diagnostiek.

De stichting zei dat het US $ 20 miljoen zou geven aan organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Protection, de National Health Commission of China en het Chinese Centre for Disease Control and Prevention.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments