Deel 2 van De Wuhan Coronavirus Epidemie en Samenzweringstheorieën

Deel 2 van De Wuhan Coronavirus Epidemie en Samenzweringstheorieën

26 februari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De Wuhan Coronavirus-epidemie: nieuwe domeinen van hybride oorlogsvoering tot stand brengen

De Wuhan Coronavirus-epidemie van 2020 zorgt ervoor dat de eens zo stevige grond onder veel gevestigde instellingen oncontroleerbaar schudt. Een van die instellingen, de Chinese communistische regering, ondervindt haar Tsjernobyl-moment.

Er zijn veel gevolgen en implicaties van de epidemie die zich al over China uitstrekken tot de hele wereld. De epidemie heeft belangrijke implicaties voor bijvoorbeeld de staat van de Chinese en mondiale economie, de toekomst van de transportindustrie, de toekomst van het toerisme, de voorwaarden voor internationale betrekkingen, de staat van censuur, de interactie tussen academisch en militair onderzoek , evenals de voortdurende afbraak van vertrouwen in de overheid. Deze lijst is verre van volledig.

De rest van dit zesdelige essay benadrukt de implicaties van de COVID-19-crisis voor communicatieve interacties, vooral in de openbare sfeer. De aan te pakken kwesties strekken zich uit over sociale media en reguliere media. Ze raken aan openbaar onderwijs en verschillende opvattingen van algemeen belang.

De analyse van de verdeling van de volksgezondheid roept vragen op over wetshandhaving. Het roept gerelateerde vragen op over het bestuur van beroepsverenigingen, academische instellingen en openbare en particuliere instanties met belangrijke verantwoordelijkheden op het gebied van certificering en wetenschappelijke publicatie.

Een van de belangrijkste terreinen van professionele conflicten die voortvloeien uit de COVID-19-crisis, zijn de nauwe banden tussen biologisch onderzoek gericht op het vinden van preventie en genezing van ziekten en onderzoek gericht op het maken van biologische wapens. Biologische wapens kunnen worden ontworpen met het doel willekeurige massamoord te bewerkstelligen. Ze kunnen ook worden gebruikt om de gerichte moord op specifieke menselijke populaties te bewerkstelligen die gemeenschappelijke genetische kenmerken delen.

Geleidelijk wordt een deel van het publiek zich ervan bewust dat er een belangenconflict bestaat tussen de militaire en volksgezondheidstoepassingen van het microbiologische veld binnen de zogenaamde life sciences. Hoeveel beoefenaars van de zogenaamde life sciences zetten zich echt in voor de death sciences? Het publiek heeft reden om bijvoorbeeld de procedures in twijfel te trekken die betrokken zijn bij de productie van vaccins door een industrie met één voet in de gezondheidszorg en een andere voet bij militair onderzoek.

Waarom zou het publiek niet bang zijn dat sommige beoefenaars op het gebied van microbiologie hun dubbele verantwoordelijkheden verwarren in projecten die gericht zijn op het redden en doden van mensen? Wat valt er te zeggen over de ontwikkeling van vaccins, in sommige gevallen door dezelfde mensen die betrokken zijn bij de genetische manipulatie van juist de ziekten waartegen vaccins moeten beschermen?

Evenzo, waarom zou het publiek erop moeten vertrouwen dat we goed worden bediend door onderzoeksystemen die voornamelijk worden aangedreven door de zoektocht naar lucratieve octrooien om hun eigenaars te verrijken? Waarom zou het publiek niet vermoeden dat we als proefkonijnen worden gebruikt in experimenten met mensen die in de loop van toegepast medisch onderzoek blijven bestaan, ongeacht de verboden die zijn vastgesteld? Begon de Wuhan Coronavirus-epidemie als een experiment met uit de hand gelopen proefpersonen?

Hoe vaak kan het vertrouwen van het publiek worden geschonden voordat de gewoonte ophoudt om mogelijke professionele overtreders, inclusief die in witte laboratoriumjassen, het voordeel van de twijfel te geven? Waar past de bescherming van het algemeen belang en het algemeen belang in dit complexe en intern tegenstrijdige beeld? 

Waar is oprechte verantwoording aan een publiek nodig om te ondersteunen met ons wetenschappelijk onderzoek naar belastinggeld dat kan leiden tot zowel goede als slechte resultaten? Waarom komt het financiële rendement van deze overheidsinvesteringen zo vaak in handen van bedrijven en particulieren, terwijl verwacht wordt dat de opgebouwde verplichtingen en geleden schade door het publiek zullen worden opgenomen?  

Het feit dat ground zero van de Novel Coronavirus Wuhan is, de thuisbasis van het nieuwste en meest geavanceerde microbiologielaboratorium van China, werpt natuurlijk een schaduw van twijfel over verhalen die de rol van menselijk agentschap minimaliseren bij het creëren van de nieuwe stam van Coronavirus. De belangrijke rol van Wuhan als een groot Chinees onderzoekscentrum, waarvan een groot deel geheim en geheim is, moet in aanmerking worden genomen. Bovendien is Wuhan toevallig ook het medische hoofdkwartier van het Volksbevrijdingsleger.

Het mogelijke biowapen had oorspronkelijk het label 2019-nCoV. Toen veranderde de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN de formele naam in COVID-19. Is de Wereldgezondheidsorganisatie een PR-adjunct van Big Pharma? Hoe hecht is de relatie tussen de WHO en de Chinese Communistische Partij?

Hoe verdelen overheden en hun Big Pharma-partners in een tijdperk van prolifererende genetische manipulatie het gebied van microbiologie? Hoe gaan ze om met de kloof tussen initiatieven in naam van de volksgezondheid en initiatieven om biologische wapens te produceren voor nationale regeringen, waaronder die van de Verenigde Staten, China en Israël? Hoe gaan de partners om met de verdeling van nieuwe rijkdom afkomstig van het verkrijgen van octrooien?

Deze problemen komen tot uitdrukking in de vele legitieme vragen die aan het licht komen tijdens het Novel Coronavirus-noodgeval. Sommige van deze vragen rijzen vanwege een geschiedenis van grotendeels onverklaarde relaties tussen het Wuhan National Biosafety Laboratory en het National Microbiology Laboratory in Winnipeg, Manitoba Canada (NML). Het is goed gemeld dat beide instellingen dezelfde top-level 4-certificering hebben die is toegewezen aan insluitingsfaciliteiten in onderzoekslaboratoria waar medewerkers hoog niveau studies kunnen uitvoeren naar de meest gevaarlijke pathogenen die de mensheid kent.

Gebouwd met Franse hulp tussen 2015 en 2017, is de Wuhan-faciliteit op grond nul van de huidige epidemie een van de belangrijkste onderzoeksfaciliteiten voor pathogenen in een land dat volgens sommigen aanzienlijke capaciteiten ontwikkelt voor biologische oorlogsvoering. Evenzo kan de federale onderzoeksfaciliteit in Winnipeg een aanwezige of indirecte rol spelen in militair onderzoek om de capaciteiten voor biologische oorlogvoering te bevorderen in samenwerking met de twee belangrijkste bondgenoten van Canada, Israël en de Verenigde Staten.

Immunoloog en arts, Xiangguo Qiu , is de belangrijkste professionele schakel in het verband van de betrekkingen tussen de faciliteiten Wuhan en Winnipeg. Tot voor kort was Dr. Qiu hoofd van de afdeling Vaccinontwikkeling en antivirale therapieën van het speciale pathogenenprogramma van de NML. De NML in Winnipeg wordt beheerd door het Canadese federale Public Health Agency.

Dr. Qiu behaalde haar medische graad in China. In 1996 verhuisde ze van het Taijin-gebied van China naar de Verenigde Staten, terwijl ze al werd gesubsidieerd als deelnemer aan China’s Thousand Talents Program. Ze verhuisde al snel naar Canada vanuit de VS en vervolgde haar afstudeerwerk aan de Universiteit van Manitoba. Dr. Qiu vervolgde haar professionele leven in zowel Canada als China, en bracht blijkbaar ten minste vijf keer een bezoek aan het Wuhan Bioveiligheidslaboratorium van de Chinese Academie van Wetenschappen, elk gedurende periodes van twee weken in 2017 en 2018. In elk geval betaalde een niet-openbaar gemaakte Chinese entiteit haar reiskosten.

Na 2006 werd de onderzoeksspecialiteit van Dr. Qiu de studie van een verscheidenheid aan wilde Ebola-soorten. De meest virulente van deze stammen heeft een sterftecijfer van 80% voor diegenen die het virus oplopen. Een uitbraak van ebola van 2013 tot 2016 kostte meer dan 11.000 mensen het leven in West-Afrika . Samen met Dr. Gary Kobinger werd gezegd dat Dr. Qui behulpzaam was bij het ontwikkelen van de ZMapp-behandeling voor Ebola met behulp van een cocktail van antilichamen. In 2018 ontving het duo een Innovation Award van de gouverneur-generaal van Canada voor het ontwikkelen van behandelingen voor mensen die besmet zijn met het ebolavirus.

In maart 2019 stuurden Dr. Qiu en haar onderzoeksteam via Air Canada een pakket met dodelijke virusstammen naar verluidt met Ebola- en Nipah-organismen. De zending zou een onverklaarbare negatieve reactie van ambtenaren in China hebben veroorzaakt. Het gemarkeerde probleem betrof waarschijnlijk een vermeend verzuim om de juiste procedures te volgen bij de overdracht van materialen die kunnen worden gebruikt voor de productie van biowapens en bij het maken van vaccins om de verspreiding van infecties te voorkomen.

De aflevering leidde tot het besluit van het Canadese Public Health Agency om de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) in te schakelen voor onderzoek. Dit onderzoek was gericht aan Dr. Qiu en haar man, Cheng Keding, die ook een erkend expert is op het gebied van virologie.

Als gevolg van deze ontwikkelingen vond een aflevering plaats die op 14 juli werd gemeld door de Canadian Broadcasting Corporation, CBC. In haar CBC-artikel meldde Karen Pauls:

Een onderzoeker met banden met China werd onlangs geëscorteerd uit het National Microbiology Lab (NML) in Winnipeg te midden van een RCMP-onderzoek naar wat wordt beschreven als een mogelijke “beleidsinbreuk”. Dr. Xiangguo Qiu, haar man Keding Cheng en een onbekend aantal van haar studenten uit China werden op 5 juli verwijderd uit het enige niveau 4-laboratorium van Canada.

De CBC trad vrijwel op als een stenograaf van officiële bronnen wiens duidelijke missie was om het potentieel explosieve verhaal in de gaten te houden. Het verhaal zou nog explosiever worden met de aanvang in december 2019 van de Coronavirus-crisis in China. In plaats van te proberen de officiële platitudes te omzeilen door deel te nemen aan een aantal onafhankelijke speurtochten die bekend staan ​​als onderzoeksjournalistiek, deed CBC wat de meeste reguliere podia tegenwoordig doen. CBC fungeerde als een xerox-machine om de lauwe uitspraken van een timide en slecht geleide bureaucratie door te geven.

Paul citeerde bijvoorbeeld een functionaris bij het Canadese Public Health Agency die verwees naar de verwijdering van Dr. Qiu, haar man en haar onderzoeksteam als een “administratieve kwestie” die “snel zal worden opgelost”. Verschillende functionarissen, waaronder een RCMP-woordvoerder, gaven aan: “Er is op dit moment geen bedreiging voor de openbare veiligheid.”

Een federale functionaris voor mediarelaties bleef zich inspannen door een echt ongebruikelijk, complex en veelzijdig verhaal onopvallend te laten lijken. De commentator bevestigde : “het werk van de NML gaat door ter ondersteuning van de gezondheid en veiligheid van alle Canadezen.” Leah West, professor internationale zaken aan de Carlton University van Ottawa, ging zelfs zo ver dat het ging om ‘nationale veiligheidskwesties’. Deze verklaring roept op tot verklaringen die Canadese verslaggevers tot nu toe niet serieus hebben geprobeerd.

Kolonel Dr. Dany Shoham is een van de meest attente figuren buiten Canada die bijzonder snel en sceptisch reageerde op de verwarrende vragen van de activiteiten van Dr. Qiu. Dr. Shoham is een reserve lid van de IDF. Hij vervolgt zijn militaire verantwoordelijkheden op het gebied van biologische en chemische oorlogvoering als senior onderzoeker in het Begin-Sadat Centrum voor Strategische Studies in Israël.

Lees ook:  Wat het laatste geheime regeringsdossier ons vertelt over het Britse Midden-Oostenbeleid

In 2014 was Dr. Shoham gastonderzoeker aan het in Delhi gevestigde Institute for Defense Studies and Analysis (IDSA). Daar werkte hij professioneel samen met de adjunct-directeur van IDSA, brigadier Rumel Dahiya. Dr. Shoham wijdde veel van zijn tijd in India aan het bestuderen van wat hij het Biological Warfare Program van China noemt.

Dr. Shoham publiceerde zijn bevindingen in 2015 in een “integratief onderzoek”, waarin hij uitvoerig commentaar leverde op de samenstelling en structuur van de geheime militaire O & O-initiatieven van China bij de vermeende ontwikkeling van biowapens. Hij beweert dat deze geheime militaire operaties zijn vermengd met de operaties van “schijnbaar civiele voorzieningen” waar volksgezondheidsinitiatieven op het gebied van ziektepreventie en -behandeling vaak worden benadrukt

Dr. Shoham merkt op dat de regering van China in 1984 ondertekenaar is geworden van het VN-verdrag inzake biologische wapens van 1972. De Israëlische academicus beweert echter dat China, een doelwit van de Amerikaanse biologische oorlog in de Koreaanse oorlog in de vroege jaren 1950, ervoor koos om in het geheim behouden een aantal voortdurende capaciteiten op dit militaire gebied.

Dr. Shoham heeft zichzelf genoemd als een vasthoudende klokkenluider die de aandacht vestigt op de provocerende omstandigheden bij de verzending van virulente ziekteverwekkers uit Canada naar China. Dr. Shoham gaf aan dat het onderzoek van Dr. Qiu niet alleen werd uitgevoerd namens de regeringen van Canada en China. Dr. Qui heeft ook samengewerkt met drie wetenschappers van het US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases in Maryland. Veel van haar succes hangt echter samen met het feit dat ze veel subsidies uit China ontving, allemaal op ‘nationaal niveau’. 

In het juli-december 2019 nummer van het IDSA  Journal , legde Dr. Shoman uit .

Maar de onderpand Chinese plexus kan niet worden genegeerd. Getrouwd met een Chinese wetenschapper – Dr. Keding Cheng, ook gelieerd aan de NML (specifiek de “Science and Technology Core”), en vooral een bacterioloog die overging op virologie – bezocht Dr. Qiu regelmatig nauwe banden met China, in het algemeen , en veel Chinese studenten sloten zich het afgelopen decennium aan bij haar werken in de NML, afkomstig uit een opmerkelijke reeks Chinese wetenschappelijke faciliteiten. Desalniettemin zijn er onder deze laatste vier faciliteiten waarvan wordt aangenomen dat ze delen van de Chinese biologische wapenuitlijning bezitten, namelijk

  • · Instituut voor militaire veterinaire, Academie voor militaire medische wetenschappen, Changchun.
  • · Centrum voor ziektebestrijding en preventie, militaire regio Chengdu.
  • · Wuhan Instituut voor Virologie, Chinese Academie van Wetenschappen, Hubei.
  • · Instituut voor Microbiologie, Chinese Academie van Wetenschappen, Beijing.

Alle vier de genoemde faciliteiten werkten samen met Dr. Qiu in het kader van het Ebola-virus, maar het Institute of Military Veterinary deed mee aan een onderzoek naar het Rift Valley-koortsvirus, terwijl het Institute of Microbiology ook deelnam aan een onderzoek naar het Marburg-virus. Opmerkelijk is dat het medicijn dat werd gebruikt in de laatste studie – Favipiravir – eerder succesvol is getest door de Chinese Academie voor Militaire Medische Wetenschappen, met de aanduiding JK-05 (oorspronkelijk een Japans patent dat al in 2006 in China is geregistreerd), tegen Ebola en aanvullende virussen .

De onderzoeken van Dr. Qiu zijn echter in bepaalde aspecten aanzienlijk geavanceerder en vruchtbaarder. Ze zijn blijkbaar van vitaal belang voor de ontwikkeling van Chinese biologische wapens, in het geval dat Ebola-, Nipah-, Marburg- of Rift Valley-koortsvirussen daarin zijn opgenomen, wat een plausibele postulatie is; laat staan ​​de wildtype virussen op zich. En het is opmerkelijk dat alleen het Nipah-virus van nature wordt gevonden in China of buurlanden. Collectief is de interface tussen Dr. Qiu en China dus a priori zeer verdacht. Bovendien genereerde de verzending van de twee virussen van NML naar China blijkbaar een alarm, voorbij de schijnbaar ongeschiktheid ervan. En een onvermijdelijke vraag is of eerdere verzendingen van andere virussen of andere essentiële voorbereidingen naar China op de een of andere manier plaatsvonden van 2006 tot 2018.

Het is niet onopgemerkt gebleven dat deze aflevering in het National Microbiology Laboratory in Winnipeg verweven kan zijn met de toenemende diplomatieke spanning tussen de regeringen van Canada en China. De controverse ontvouwt zich op een manier die nieuwe onzekerheid toevoegt aan de controverse die in december 2018 werd ingesteld met het besluit van de Canadese regering om Meng Wanzhou , de directeur van Huawei, te arresteren, vast te houden en voor het gerecht te brengen . Velen hebben de twijfelachtige aard van de beslissing om de Huawei-functionaris in Vancouver te arresteren in twijfel getrokken omdat deze de Amerikaanse wet betreffende sancties tegen Iran zou hebben overtreden.

De toekomstige rol van het Huawei-systeem voor 5G draadloze communicatie, op zichzelf een beangstigend en grotendeels ongetest gevaar voor de volksgezondheid, is een kernthema geworden in het conflict tussen de Verenigde Staten en China. Als we dit conflict alleen als een handelsoorlog beschouwen, onderschatten we de volledige reikwijdte van de tegenstellingen. Deze tegenstellingen over de toekomst van draadloze communicatie reiken bijvoorbeeld ver in de vorm en vorm van toekomstige internationale spionage. Sinds het tijdperk bijna 20 jaar geleden van de psychologische operatie 9/11 begon, heeft veel internationale spionage plaatsgevonden door middel van backdoor bespionering van digitale informatiestromen. Israël is vooral nauw verbonden geraakt met dit soort digitale spionage op internet.

De Chinese strategie om tractie te bereiken in dit competitieve milieu is om doorbraken toe te passen in digitale berekening en communicatie. De strategie is om innovaties in kunstmatige intelligentie, AI, te integreren met geavanceerde ontwikkelingen in de biotechnologie. Deze methodologie wordt door sommige Chinese geopolitieke studenten begrepen als een integraal onderdeel van het militaire proces van ‘een nieuw domein voorbereiden op oorlogvoering’.

In dit digitale en biologische theater van rivaliteit vormen de nieuwe gen-splitsingscapaciteiten van CRISPR-technologie een formidabel nieuw hulpmiddel voor belangrijke en onomkeerbare interventies in de meest fundamentele cycli van dood en vernieuwing in het leven. Het vermogen om de genetische samenstelling van organismen, inclusief menselijke organismen, te veranderen, wordt daarmee een belangrijk facet bij het vestigen van nieuwe domeinen voor oorlogvoering, waaronder verschillende vormen van hybride oorlogvoering.

Meer elementen in de geopolitieke strategie van China zijn aan het licht gekomen wanneer de Wuhan Coronavirus-epidemie momentum verzamelt, met name in het nulgebied. Het besluit van Canadese federale ambtenaren, inclusief de federale politie, om in te grijpen door Dr. Qiu en haar onderzoeksteam uit de NML te verwijderen, werd tot op zekere hoogte weerspiegeld in de Verenigde Staten.

In januari 2020 arresteerde de politie in de Verenigde Staten prof. Charles Lieber, voorzitter van de afdeling Chemie en Chemische Biologie van Harvard University. Dr. Lieber is voor onbepaalde tijd administratief verlof geplaatst en onder Amerikaans strafrecht beschuldigd van liegen tegen ambtenaren van het ministerie van Defensie en bij de National Institutes of Health. Deze agentschappen hebben het onderzoek van Dr. Lieber op Harvard op het gebied van nanowetenschappen gefinancierd voor een bedrag van $ 15.000.000 aan subsidies.

Er wordt beweerd dat Dr. Lieber federale ambtenaren en Harvard-ambtenaren heeft misleid over de omvang van zijn contractuele relaties met verschillende Chinese entiteiten, met name de Wuhan Technological University. Onder de beschuldigingen die op zijn weg zijn gewezen, zijn die die Dr. Lieber ervan beschuldigen dat hij zijn deelname aan het controversiële Duizend Talenten-programma van China niet heeft onthuld.

Volgens de FBI , “bieden China’s wervingsplannen voor talenten, zoals het Thousand Talents Program, competitieve salarissen, ultramoderne onderzoeksfaciliteiten en eervolle titels, waardoor zowel Chinees overzees talent als buitenlandse experts hun kennis en ervaring met China, zelfs als dat betekent dat het bedrijfseigen informatie moet stelen of de exportcontroles moet overtreden. ” De Chinees-Canadese onderzoeker, Dr. Qiu, is naar verluidt, net als Dr. Lieber van Harvard, een deelnemer aan het Chinese Thousand Talents-programma.

In haar verslag over de zaak ,  Bloomberg News  beschreef het werk bij Dr. Lieber’s Harvard lab zo afhankelijk te zijn van “een pijpleiding van de helderste Ph.D. China studenten en postdocs, vaak meer dan een dozijn tegelijk, om prijswinnend onderzoek te produceren. ”

De Noord-Amerikaanse onderzoeksactiviteiten van Dr. Lieber en Dr. Qui lijken op dezelfde manier afhankelijk te zijn geweest van de financiële steun, samenwerking en constante aanvoer van veelbelovende jonge beoefenaars van wetenschappelijk onderzoek in China. Zowel Dr. Lieber als Dr. Qiu kwamen duidelijk in een grote zeewijziging terecht in de omstandigheden van hun werk met grote gevolgen voor het gedrag van nationale veiligheid, internationale betrekkingen, wetshandhaving en academisch bestuur.

Ongetwijfeld zijn beheerders achter de schermen gestuurd aan de Harvard University, aan de University of Manitoba en aan instellingen voor hoger onderwijs over de hele wereld. Deze instellingen zijn sterk afhankelijk van internationale netwerken van academische samenwerking. Plots werd de levensvatbaarheid van veel van deze academische netwerken in twijfel getrokken door interventies door het strafrechtsysteem in Canada en de Verenigde Staten.

Inderdaad, de plotselinge wereldwijde schijnwerpers op alles wat zou kunnen helpen licht te werpen op de nog steeds schaduwrijke achtergrond van de Wuhan Coronavirus-epidemie moet de nodige aandacht krijgen. De verrassende ontwikkelingen die verband houden met een grote plaag, worden mogelijk in fasen gekweekt in zowel reageerbuizen als bij dieren, waardoor veel dingen in twijfel worden getrokken. Het vraagt ​​om uitleg over de rol van veel bedrijven, overheidsinstellingen en filantropische stichtingen. De regels lijken snel te veranderen voor entiteiten die regelmatig wetenschappelijk onderzoek sponsoren, zelfs als ze deelnemen aan het proces van het toepassen van onderzoeksresultaten op technologische innovaties.

De arrestatie van Dr. Lieber volgde op de arrestatie medio december 20019 van Zaosong Zheng op Logan International Airport in Boston voor het proberen naar Beijing 21 flesjes biologisch materiaal te smokkelen. De flesjes werden genomen uit het Beth Israel Deaconess Medical Center van de Harvard University, waar Zaosong Zheng een gaststudent in pathologie was.

In een commentaar op zijn lopende onderzoek van de zaak merkte Benjamin Tolkoff, assistent US advocaat, op : “Zeng’s diefstal en poging om biologische specimens uit de VS te smokkelen was geen op zichzelf staand incident. Het lijkt eerder een gecoördineerde misdaad te zijn geweest, met waarschijnlijk betrokkenheid van de Chinese overheid. ‘

 

Lees ook:  EU heeft nieuwe reden voor VERBOD CONTANT-GELD: Papiergeld verspreidt Coronavirus – bingo!
donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments