Onheilspellende waarschuwingen over de zeer snelle verspreiding van het Coronavirus

Onheilspellende waarschuwingen over de zeer snelle verspreiding van het Coronavirus

26 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Is een wijdverbreide coronavirus-uitbraak in de Verenigde Staten onvermijdelijk? Na weken van over het algemeen optimistische verklaringen waarschuwen ambtenaren in de VS nu om voor te bereiden op het ergste.

In de afgelopen dagen hebben we het aantal bevestigde gevallen buiten China dramatisch zien escaleren , en dit heeft de wereldwijde financiële markten echt in de war gebracht. Na maandag meer dan 1.000 punten te hebben gedaald, daalde de Dow Jones Industrial Average op dinsdag nog eens 879 punten. Amerikaanse aandelen hebben in slechts twee dagen meer dan 1,7 biljoen dollar aan waarde verloren . Veel belangrijker is dat er een golf van enorme paniek over Amerika begint te stromen, en het lijkt erop dat deze crisis net begint.

Meestal kiezen ambtenaren van het CDC hun woorden zeer zorgvuldig, zodat ze het publiek niet onnodig alarmeren. Met dat in gedachten zou ik graag willen dat u drie verklaringen overweegt die Dr. Nancy Messonnier van de CDC heeft gemaakt over een mogelijke uitbraak in de Verenigde Staten tijdens een persconferentie op dinsdag …

# 1 “Het is niet zozeer een kwestie van of dit in dit land meer zal gebeuren, maar een kwestie van wanneer dit zal gebeuren.”

# 2 “Verstoring van het dagelijks leven kan ernstig zijn.”

# 3 “We vragen het Amerikaanse publiek zich voor te bereiden op de verwachting dat dit slecht kan zijn.”

Kun je je ooit een top-CDC-functionaris herinneren die ooit zulke onheilspellende verklaringen heeft afgelegd?

Dat kan ik zeker niet.

Bovendien waarschuwde Messonnier dat het snel nodig kan worden voor scholen en bedrijven om contact van persoon tot persoon sterk te beperken …

De CDC schetste wat scholen en bedrijven waarschijnlijk moeten doen als het COVID-19-virus een epidemische uitbraak wordt in de Amerikaanse scholen, zou moeten overwegen om studenten in kleinere groepen te verdelen of te sluiten en “internetgebaseerde tele-scholing” te gebruiken, Dr. Nancy Messonnier , directeur van het Nationaal Centrum voor Immunisatie en Ademhalingsziekten van de CDC, vertelde verslaggevers tijdens een telefonische vergadering. “Voor volwassenen kunnen bedrijven persoonlijke vergaderingen vervangen door video- of telefoonconferenties en de telewerkopties vergroten,” zei Messonnier.

Op tijdelijke basis zouden dergelijke maatregelen niet al te verstorend zijn, maar wat als dit virus zich maand na maand blijft verspreiden?

We worden mogelijk geconfronteerd met een scenario dat echt ongekend is, en het wordt steeds duidelijker dat ambtenaren het vertrouwen hebben verloren dat ze dit virus kunnen bevatten. Een voormalige Amerikaanse functionaris vertelde USA Today dat “het paard de schuur uit is” …

Dennis Carroll, voormalig directeur van de Global Health Security and Development Unit van het US Agency for International Development, heeft de “buitengewone controlemaatregelen” van China gecrediteerd met het vertragen van de verspreiding van het virus. Maar hij zei dat het vermijden van een pandemie ‘zeer onwaarschijnlijk’ is.

“De dramatische toename van gevallen in Zuid-Korea, Iran en Italië weerspiegelt een zelfvoorzienende verspreiding van het virus,” vertelde Carroll, die nu leiding geeft aan de wetenschappelijke coöperatie Global Virome Project, vandaag aan USA. “En een duidelijke boodschap dat het paard uit de schuur is.”

Op dit moment zijn er nog slechts enkele tientallen bevestigde gevallen in de Verenigde Staten, maar de autoriteiten zetten zich schrap voor het ergste. Als je het kunt geloven, heeft San Francisco Mayor London Breed net de noodtoestand uitgeroepen vanwege dit virus …

Burgemeester London Breed verklaarde dinsdag een plaatselijke noodsituatie in San Francisco te midden van de uitbraak van het coronavirus, ondanks dat er geen bevestigde gevallen waren onder de inwoners van de stad.

“Hoewel er nog steeds geen bevestigde gevallen zijn bij inwoners van San Francisco, verandert het wereldbeeld snel en moeten we de paraatheid vergroten,” zei Breed in een verklaring. “We zien het virus zich elke dag in nieuwe delen van de wereld verspreiden en we nemen de nodige maatregelen om San Franciscanen te beschermen tegen schade.”

En nadat ze aanvankelijk nogal apathisch waren over deze uitbraak, realiseren mensen in heel Amerika zich plotseling dat ze zich moeten voorbereiden op een mogelijke pandemie.

Lees ook:  ALLEMAAL LEUGENS! EU-document bewijst: het ging nooit over "vluchtelingen", maar over "vervangingsmigratie"

Investeerder in Silicon Valley, Geoff Lewis, zorgde zelfs voor veel opschudding toen hij om advies vroeg over het aanleggen van voedsel. Het volgende is de vraag die hij op Twitter plaatste die zoveel opschudding veroorzaakte …

Als iemand hypothetisch vier maanden houdbaar voedsel opslaat, wat zouden mensen dan aanbevelen (optimaliseren voor keto-vriendelijk)?

We hebben zoiets in de Verenigde Staten al heel lang niet meer gezien.

Maar we hebben nog geen enkele dood door dit virus in ons land gehad. Hoe gek worden mensen wanneer slachtoffers dood op straat beginnen te vallen alsof ze in Wuhan zijn geweest?

Er is nu sprake van dat het IOC mogelijk de Olympische Spelen in Tokio zou kunnen annuleren of uitstellen . Ooit leek zo’n gesprek gek, maar zo serieus is deze uitbraak geworden.

In Iran is het aantal bevestigde gevallen nu gestegen naar 95 , hoewel veel mensen geloven dat het werkelijke aantal veel, veel hoger is.

Tijdens een persconferentie op maandag probeerde de vice-minister van Volksgezondheid van Iran de ernst van deze uitbraak te bagatelliseren, maar dinsdag kwamen we erachter dat hij ook besmet is geraakt …

De vice-minister van Volksgezondheid van Iran zei dat hij positief is getest voor het nieuwe coronavirus en zich thuis in quarantaine bevindt slechts een dag nadat hij op een persconferentie in Teheran verscheen waar hij de angst voor de uitbraak wilde wegnemen. Iraj Harirchi, het hoofd van de Iraanse anti-coronavirus task force, kondigde de ziekte aan in een video online, terwijl hij beloofde dat de autoriteiten zouden blijven werken om de verspreiding te beheersen.

Blijkbaar niet te willen worden overtroffen, besloot een van de ambtenaren in Zuid-Korea die toezicht hield op de uitbraak op een brug te springen …

Maar in Seoul nam dinsdag een meer morbide toon aan na berichten in de lokale pers dat een ambtenaar van het Emergency Safety Planning Office van het ministerie van Justitie rond dinsdag om 5 uur lokale tijd van een brug in Seoul sprong.

De functionaris was een van de verschillende personen die belast waren met het toezicht op de reactie van de regering op het virus. Naarmate de gevallen stijgen en de hysterie toeneemt, vermoeden we dat dit nieuws niet echt zal helpen de zenuwen van het publiek te kalmeren.

Zelfmoord is nooit het antwoord op iets, en we zouden allemaal moeten bidden voor het gezin van die man.

Lees ook:  Amerika trekt zich terug - een slimme leugen bij de bewapeningslobby

In Italië is het aantal bevestigde gevallen sinds vrijdag meer dan 15 keer gestegen …

Over in Italië, heeft het aantal bevestigde gevallen 300 tot 322 overtroffen, terwijl het aantal doden klom naar 10, volgens de Italiaanse noodchef Angelo Borrelli, die zei dat de pas overleden ouder was dan 80 jaar. Dat is gestegen van slechts 20 bevestigde zaken op vrijdag.

Pas overleden waren meer dan 80 jaar oud, zegt dinsdag tijdens de persconferentie in Rome. De nieuwe infecties omvatten drie gevallen in het zuiden van Sicilië, zei de Italiaanse ambtenaar voor civiele bescherming Borrelli.

Plots willen mensen in heel Europa Italianen vermijden vanwege het potentieel om het virus te vangen. In de meeste gevallen is die angst irrationeel, maar we weten wel dat een Italiaan het virus gewoon heeft verspreid naar een hotel op de Canarische eilanden van Spanje …

Honderden personeel en toeristen die in een hotel op de Canarische eilanden van Spanje verbleven, werden dinsdag vergrendeld, meldde de krant El Pais. Een persoon die in het etablissement was gebleven, bleek later positief te hebben getest op het coronavirus.

Ik heb als kind een paar jaar in Italië gewoond en ik heb een grote liefde voor het land.

Het is zo triest om te zien wat daar gebeurt, maar dezelfde dingen gaan hier gebeuren. In feite heeft Dr. Messonnier het publiek verteld dat het nu de tijd is om “zich voor te bereiden” op een massale uitbraak …

“Mensen maken zich zorgen over deze situatie – ik zou het terecht zeggen,” zei Messonnier. “Maar we zetten onze zorgen in voor de voorbereiding. Dit is het moment voor bedrijven, ziekenhuizen, gemeenschappen, scholen en gewone mensen om zich ook voor te bereiden. ”

Als u zich voorbereidt en dit alles een vals alarm blijkt te zijn, bent u tenminste klaar voor de volgende crisis die eraan komt.

Lees ook:  Saoedi-Arabië stopt bedevaarten door virus, Iran zegt 26 doden

Maar als je niets doet om je voor te bereiden en dingen echt heel erg slecht worden, kan het je duur gaan kosten.

Als dit virus zich als een lopend vuurtje over de Verenigde Staten begint te verspreiden, willen u en uw gezin het contact met het publiek zoveel mogelijk beperken. Dus sla dingen in die je nu nodig hebt, want als dingen echt gek worden, worden de winkels heel snel opgeruimd.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments