Coronavirus: de belangrijkste vragen en antwoorden


 2 total views,  2 views today

Dit weekend verspreidde het coronavirus zich snel in Europa. Hoe herken je een mogelijke infectie? En hoe kun je jezelf beschermen? De belangrijkste vragen en antwoorden.

Het is de eerste grote uitbraak van het nieuwe coronavirus in Europa: dinsdagochtend waren meer dan 220 Sars CoV-2-gevallen, het virus heet officieel, geregistreerd in Italië .

De autoriteiten proberen de verspreiding met drastische maatregelen te stoppen. Niettemin: de omvang van de uitbraak in Italië was bang. De autoriteiten tellen al zeven doden.

De angst voor verdere verspreiding, zelfs voor een pandemie, groeit. Hoe groot is het gevaar voor Duitsland nu ?

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ( ECDC ) schatte het infectierisico in Europa op dinsdag laag . Het ECDC waarschuwde echter ook op vrijdag dat een verdere verspreiding niet kon worden uitgesloten. “De effecten van een of meer infecties (…) zouden echter matig tot hoog zijn, vooral voor oudere bevolkingsgroepen (…).”

Het Robert Koch Institute (RKI) volgt deze beoordeling: hoewel een import van individuele gevallen moet worden verwacht, zijn verdere transmissies en infectieketens in Duitsland mogelijk , volgens de website is het risico voor de bevolking in Duitsland nog steeds laag. ,

Om zichzelf voor een infectie in te schatten, adviseert het RKI – net als bij een gewone griep – om “etiquette, goede handhygiëne en afstand tot de zieken te hoesten en te niezen”.

We leggen hier meer uit over het coronavirus:

Welke symptomen kunnen optreden?

Volgens het RKI veroorzaken normale coronavirussen over het algemeen “milde verkoudheidssymptomen”, dwz hoesten, loopneus en kortademigheid . In het geval van het nieuwe coronavirus kan een infectie ook leiden tot longontsteking en ademhalingsproblemen.

Omdat dit een atypische longontsteking is (wat betekent: niet veroorzaakt door bacteriën), verschijnen de symptomen langzaam en geleidelijk. Volgens het RIVM zijn hoofdpijn en lichaamspijnen typische symptomen, evenals milde koorts en hoest.

De incubatietijd (de periode tussen infectie met een ziekteverwekker en het verschijnen van de eerste symptomen) is tussen 2 en 14 dagen . Men denkt dat mensen besmettelijk zijn tijdens de incubatieperiode.

Wat moet ik doen als ik vermoed wordt besmet te zijn?

Als u uit een van de regio’s in Italië komt die worstelt met infecties, contact heeft gehad met mensen uit Wuhan of andere besmette regio’s, lijdt aan de hierboven beschreven symptomen of de symptomen ontwikkelt, dan is er een vermoeden van een infectie met het virus.

In dit geval adviseert het RKI:

  • Als u al symptomen ervaart wanneer u op de luchthaven aankomt, moet u het luchthavenpersoneel onmiddellijk op de hoogte brengen.
  • Als de symptomen aan de andere kant pas na uw aankomst verschijnen, blijf dan thuis, vermijd onnodig contact met andere mensen en meld u telefonisch aan uw arts en geef hem advies over uw reis.

Hoe wordt het virus overgedragen?

Het virus kan van persoon op persoon worden overgedragen – meestal door druppelinfectie (bijv. Door ophoesten). Zogenaamde uitstrijkinfecties zijn ook mogelijk . Je pakt het virus bijvoorbeeld op met een deurknop. Als u bijvoorbeeld uw gezicht aanraakt, kunt u besmet raken met de ziekteverwekker.

Hoe bescherm je jezelf tegen infecties?

Kortom, dezelfde beschermende maatregelen zijn van toepassing op het nieuwe coronavirus, waarmee u zich ook kunt beschermen tegen verkoudheid of griep .

  • Let op hoest- en nieslabels: nies of hoest indien mogelijk niet in uw handen, maar gebruik wegwerpzakdoeken. Houd afstand of draai weg. Als u geen zakdoek bij de hand hebt, hoest of niest dan in de boef van uw arm en niet in uw handen.
  • Handen grondig en herhaaldelijk wassen (vergeet de ruimtes tussen vingers, nagelbed en polsen niet).
  • Blijf uit de buurt van zieke mensen.

Hoe gaan ziekenhuizen om met verdachte gevallen?

RKI beveelt preventieve maatregelen aan tegen druppelinfectie aan ziekenhuizen die te maken hebben met vermoedelijke gevallen van coronavirusinfectie :

  • Draag mondbescherming voor patiënten.
  • Accommodatie in een isolatieruimte, bij voorkeur met een slot of voorkamer.
  • Personeel dient beschermende kleding te dragen.

Deze maatregelen zijn bedoeld om verspreiding van het virus te voorkomen en ziekenhuispersoneel te beschermen. Voor een diagnose worden vervolgens verschillende monsters genomen uit de bovenste luchtwegen (mond- en neusholten, keelholte, strottenhoofd) en de onderste luchtwegen (luchtpijp, bronchiën en longblaasjes).

Deze monsters worden uitvoerig verpakt en voor testen aan laboratoria overgedragen. Verdenkingen worden ook gemeld bij de plaatselijke gezondheidsdienst. De kantoren geven dit door aan de overheidsinstanties, maar zonder namen, adressen en andere contactgegevens door te geven .

Welke therapieën zijn er?

Volgens het Robert Koch Institute zijn er momenteel geen specifieke behandelingsopties voor het nieuwe coronavirus . De ondersteunende behandeling van de infectie is echter zeer effectief.

Afhankelijk van de ernst van het klinische beeld, kan dit zuurstof geven , de vochtbalans in evenwicht brengen of bacteriële bijkomende infecties met antibiotica behandelen. Bovendien worden de relevante onderliggende ziekten behandeld, zoals uw hoest.

“Niet alle ziekten na infectie met het nieuwe type coronavirus zijn ernstig, in de gevallen die in Duitsland bekend zijn geworden, zijn koude symptomen meestal op de voorgrond”, meldt het RKI.

Moet u uw vakantie in China annuleren?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert van reizen uitdrukkelijk naar de provincie Hubei. We raden ook af onnodige reizen naar andere delen van het land te maken. Bovendien heeft Lufthansa tot eind maart alle vluchten naar Beijing en Shanghai opgeschort.

Reist u naar China , dan moet u in ieder geval beperkingen verwachten bij langeafstandstransport. Je moet zeker markten vermijden waar levende of dode dieren worden verhandeld. Je moet ook contact met dieren vermijden.

Is infectie fataal?

Ja en nee. Er zijn nu minstens 2400 doden in China in verband met het coronavirus.

De RKI-rapporten: tot nu toe hebben sterfgevallen vooral plaatsgevonden bij patiënten die ouder waren en / of die eerder aan chronische onderliggende ziekten hadden geleden. Het percentage sterfgevallen bij bevestigde ziekten is twee procent.

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord