Coronavirus gevaarlijker dan griep: topviroloog: “Dit is een pandemie – we hebben het mis met het virus”

Coronavirus gevaarlijker dan griep: topviroloog: “Dit is een pandemie – we hebben het mis met het virus”

27 februari 2020 2 Door Indignatie redactie

De uitbraken in Europa toonden aan dat wij in Duitsland een andere aanpak nodig hebben om met het coronavirus om te gaan. Viroloog Alexander Kekulé is hiervan overtuigd. Hij zegt dat Sars-CoV-2 gevaarlijker is dan de griep en strengere toegangscontroles vereist. Het RKI denkt ook dat Corona dodelijker is dan griep.

De strategie om Sars-CoV-2 te bestrijden moet in Duitsland fundamenteel worden gewijzigd. De eerdere behandeling van het virus is verkeerd, zegt viroloog Alexander Kekulé. In plaats van alleen patiënten met bekend contact met reizigers uit China te testen , zoals eerder, stelt de expert voor alle patiënten met ernstige luchtweginfecties op het nieuwe virus te testen.

“De uitbraak in Noord-Italië werd alleen bij toeval ontdekt”, legt Kekulé uit in een brief aan de online redactie van FOCUS. Dit suggereert dat er in Europa niet-gedetecteerde gevallen zijn.

Viroloog Alexander Kekulé

Alexander S. Kekulé (61) is directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie van het Universitair Ziekenhuis Halle (Saale) en een internationaal erkende viroloog. In verband met het nieuwe coronavirus vertegenwoordigt hij posities die gedeeltelijk in tegenspraak zijn met de officiële beoordelingen van Duitse gezondheidsautoriteiten. Om de golf van desinformatie op sociale media tegen te gaan, heeft hij onlangs op Twitter gepost : @AlexanderKekule.

“Wat daar in Noord-Italië gebeurde, had net zo goed in Duitsland kunnen gebeuren”, meldt de directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie aan de Martin Luther Universiteit Halle-Wittenberg. De infecties in Italië werden vaak geclassificeerd als verkoudheid – dit zou ook een waarschuwing voor Duitsland moeten zijn.

Lees ook:  Trump's Rose Garden-adres was een scatologische breuk met de realiteit en is in PANIEK

Arts beschouwt nieuw virus “veel gevaarlijker dan griep”

Als de corona-infecties onopgemerkt zouden blijven, zouden ze zich snel kunnen ontwikkelen tot epidemieën. Hoewel veel laboratoria in Duitsland bereid waren om op Sars-CoV-2 te testen, waren de capaciteiten niet voldoende om alle luchtweginfecties in dit verband op te helderen. Kekulé suggereert daarom dat ten minste het ernstige verloop van de ziekte standaard op het virus moet worden gecontroleerd om uitbraken in een vroeg stadium te identificeren.

De toegangscontroles voor vluchten vanuit China zouden ook moeten worden aangescherpt. “Het nieuwe virus is veel gevaarlijker dan de griep”, zegt Kekulé, die de gezondheidsautoriteiten oproept het probleem niet langer te bagatelliseren. “De uitbraak is nu per definitie een pandemie. Wanneer de WHO verklaart, hangt dit alleen af ​​van politieke overwegingen.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenUser call: Hoe ga je om met het coronavirus?

Coronavirus: Wat moet je weten? van hygiene tot kleuterschool en behandeling

Of het nu tegen griep of corona is: hoe u uzelf kunt beschermen tegen virussen

Als je jezelf wilt beschermen tegen het coronavirus – maar vooral volgens andere infecties van de luchtwegen die volgens experts veel waarschijnlijker zijn in Duitsland, moet je je houden aan de algemene hygiënevoorschriften. Deze zijn hetzelfde voor alle luchtweginfecties.

  • Was de handen regelmatig met water en zeep. Antimicrobiële additieven zijn meestal niet nodig. De temperatuur van het water doet er ook niet toe.
  • Was de handen gedurende minstens 20 seconden.
  • Droog uw handen grondig na het wassen.
  • Houd afstand van mensen die niezen of hoesten en gebruik wegwerpzakdoeken zelf. Na het hoesten, niezen en je neus snuiten, moet je ook je handen zo snel mogelijk wassen.

 Comments

comments