Coronavirus gevaarlijker dan griep: topviroloog: “Dit is een pandemie – we hebben het mis met het virus”

Coronavirus gevaarlijker dan griep: topviroloog: “Dit is een pandemie – we hebben het mis met het virus”

27 februari 2020 2 Door Indignatie redactie

De uitbraken in Europa toonden aan dat wij in Duitsland een andere aanpak nodig hebben om met het coronavirus om te gaan. Viroloog Alexander Kekulé is hiervan overtuigd. Hij zegt dat Sars-CoV-2 gevaarlijker is dan de griep en strengere toegangscontroles vereist. Het RKI denkt ook dat Corona dodelijker is dan griep.

De strategie om Sars-CoV-2 te bestrijden moet in Duitsland fundamenteel worden gewijzigd. De eerdere behandeling van het virus is verkeerd, zegt viroloog Alexander Kekulé. In plaats van alleen patiënten met bekend contact met reizigers uit China te testen , zoals eerder, stelt de expert voor alle patiënten met ernstige luchtweginfecties op het nieuwe virus te testen.

“De uitbraak in Noord-Italië werd alleen bij toeval ontdekt”, legt Kekulé uit in een brief aan de online redactie van FOCUS. Dit suggereert dat er in Europa niet-gedetecteerde gevallen zijn.

Viroloog Alexander Kekulé

Alexander S. Kekulé (61) is directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie van het Universitair Ziekenhuis Halle (Saale) en een internationaal erkende viroloog. In verband met het nieuwe coronavirus vertegenwoordigt hij posities die gedeeltelijk in tegenspraak zijn met de officiële beoordelingen van Duitse gezondheidsautoriteiten. Om de golf van desinformatie op sociale media tegen te gaan, heeft hij onlangs op Twitter gepost : @AlexanderKekule.

“Wat daar in Noord-Italië gebeurde, had net zo goed in Duitsland kunnen gebeuren”, meldt de directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie aan de Martin Luther Universiteit Halle-Wittenberg. De infecties in Italië werden vaak geclassificeerd als verkoudheid – dit zou ook een waarschuwing voor Duitsland moeten zijn.

Lees ook:  Zoals de pandemie duidelijk heeft gemaakt, heeft Amerika geen verzorgingsstaat - maar ze hebben zeker een oorlogsstaat

Arts beschouwt nieuw virus “veel gevaarlijker dan griep”

Als de corona-infecties onopgemerkt zouden blijven, zouden ze zich snel kunnen ontwikkelen tot epidemieën. Hoewel veel laboratoria in Duitsland bereid waren om op Sars-CoV-2 te testen, waren de capaciteiten niet voldoende om alle luchtweginfecties in dit verband op te helderen. Kekulé suggereert daarom dat ten minste het ernstige verloop van de ziekte standaard op het virus moet worden gecontroleerd om uitbraken in een vroeg stadium te identificeren.

De toegangscontroles voor vluchten vanuit China zouden ook moeten worden aangescherpt. “Het nieuwe virus is veel gevaarlijker dan de griep”, zegt Kekulé, die de gezondheidsautoriteiten oproept het probleem niet langer te bagatelliseren. “De uitbraak is nu per definitie een pandemie. Wanneer de WHO verklaart, hangt dit alleen af ​​van politieke overwegingen.”

User call: Hoe ga je om met het coronavirus?

Coronavirus: Wat moet je weten? van hygiene tot kleuterschool en behandeling

Of het nu tegen griep of corona is: hoe u uzelf kunt beschermen tegen virussen

Als je jezelf wilt beschermen tegen het coronavirus – maar vooral volgens andere infecties van de luchtwegen die volgens experts veel waarschijnlijker zijn in Duitsland, moet je je houden aan de algemene hygiënevoorschriften. Deze zijn hetzelfde voor alle luchtweginfecties.

  • Was de handen regelmatig met water en zeep. Antimicrobiële additieven zijn meestal niet nodig. De temperatuur van het water doet er ook niet toe.
  • Was de handen gedurende minstens 20 seconden.
  • Droog uw handen grondig na het wassen.
  • Houd afstand van mensen die niezen of hoesten en gebruik wegwerpzakdoeken zelf. Na het hoesten, niezen en je neus snuiten, moet je ook je handen zo snel mogelijk wassen.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments