Viroloog Alexander Kekulé bij “televisie opname”: “Coronavirus is veel erger dan men denkt of zegt”

Viroloog Alexander Kekulé bij “televisie opname”: “Coronavirus is veel erger dan men denkt of zegt”

27 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

 Markus Lanz en viroloog Alexander Kekulé hadden een gelukkige pauze voor zijn praatavond na een veelbewogen dag. De nieuwe gevallen van het coronavirus in Duitsland roepen vragen op over hoe de epidemie correct kan worden aangepakt – en er is veel vraag naar feiten.

“De gezondheidsautoriteiten zouden het niet langer moeten bagatelliseren,” maakte de expert in het begin duidelijk . Het is te verwachten dat “we de komende dagen veel meer bronnen van infectie in Duitsland zullen hebben” dan eerder gedacht.

De gasten bij “Markus Lanz”:

Alexander Kekulé , viroloog en onderzoeker van ziekten

Daniel Günther (CDU) , premier van Sleeswijk-Holstein

Kristina Dunz , parlementair redacteur van de “Rheinische Post”

Maja Göpel , politiek econoom en adviseur van de federale regering voor wereldwijde milieuverandering

Lanz gooit een van de pas geïnfecteerde kleuterleidsters in. “Dat klinkt erg verontrustend voor mij”, zegt Kekulé. Bij kinderen werkten de standaardregels zoals het wassen van uw handen en het niet aanraken van uw gezicht. “De kleuterscholen zijn een soort directe waterverwarmer.”

Maatregelen in dit land zijn veel te laat genomen. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn sprak dinsdagavond plotseling over “het begin van een corona-epidemie in Duitsland”. Goede en tijdige briefings hebben misschien de eerste coronabehandelingen in Duitsland voorkomen, oordeelde Kekulé. Omdat dan bijvoorbeeld de zieke gastdocent uit China in Beieren geen vergaderingen zou hebben gehouden en handen vriendelijk zou hebben geschud.

In Beieren wekte het duidelijke besmettingsproces nog steeds de indruk dat alles onder controle was.

“Lanz”: slechts 60 bedden beschikbaar op isolatiestations

Nu zijn het echter niet langer alleen reizigers uit het Verre Oosten en met een handvol contacten. Plots gaat het om open intra-Europees reizen, sluitingen, beperkingen en grensafsluitingen. En toen was er het carnaval. Overdag was er veel opwinding over de nieuwe infectiegevallen in Noord-Rijnland-Westfalen en Rijnland-Palts .

corona

De ronde met Markus Lanz. foto: zdf screenshot

Alexander Kekulé gelooft echter niet in de sluiting van hele steden en regio’s, omdat de gevangen elkaar alleen zouden infecteren. En om buiten te zitten zou zeker meer dan twee weken duren, zoals momenteel wordt beloofd in de getroffen gebieden in Italië . Zijn voorgestelde oplossing: consistente hygiënemaatregelen, uitgebreide tests, het isoleren en behandelen van de getroffenen. Lanz vraagt: Kan de Duitse gezondheidszorg dit bereiken?

Lees ook:  Stop eindelijk met praten over de 'schuldcultus'!

Helaas zijn er veel verontrustende feiten over Kekulé . Slechts 60 bedden in isolatiestations zouden landelijk beschikbaar zijn in ziekenhuizen. Als extra ziekenhuizen extra quarantainestations moesten opzetten, blijft de vraag of dit door personeel moet worden behandeld en of de juiste apparatuur beschikbaar is. Echt effectieve beschermmaskers zouden al in Duitsland zijn uitverkocht.

Niet alleen lopen ouderen en mensen met eerdere ziekten het risico besmet te worden, maar ook gezonde mensen van alle leeftijden – en natuurlijk vooral degenen die tijdens de behandeling in direct contact komen met geïnfecteerde mensen. Het is nu bijzonder belangrijk om ziekenhuispersoneel op te leiden, uit te rusten en te beschermen. De gevaarlijke ding over coronavirus werd gezegd Kekule dat het een virus dat is zeer vers sprong alleen van dier naar mens. De strategie van virussen is eigenlijk niet om fatale schade aan hun gastheer te veroorzaken, zodat ze er even lang van kunnen profiteren. Omdat dit nieuwe virus net “onbekend terrein” is binnengekomen, zijn veel dingen nog onduidelijk.

Coronavirus-viroloog: “We krijgen een pandemie – het is een geen slechte zaak

Over de verspreiding van coronavirus , een bericht achter na de andere: is het moduleren van het aantal infecties wereldwijd groeien, in aanvulling op China en Zuid-Korea, de strijd Iran , en meer recentelijk Italië met de epidemie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNa 14 gevallen in Beieren zijn er nu tien nieuwe gevallen van het coronavirus in Baden-Württemberg, Noord-Rijnland-Westfalen en Rijnland-Palts . Het verschil met de vorige gevallen is: de besmettingsketens worden verwarrend en kunnen soms niet volledig worden begrepen – in tegenstelling tot het geval met een Webasto-werknemer in Beieren.

Veel mensen maken zich zorgen over het coronavirus

De mensen zijn in de war, zelfs federale minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) spreekt van een dreigende epidemie. Is dat een reden tot bezorgdheid?

Nee, zegt Hendrik Streeck. In een interview met “Stern TV” op RTL beoordeelt de viroloog de situatie met betrekking tot het coronavirus in Duitsland . Het feit dat een epidemie in dit land dreigt, duidt op de ernst van de situatie – maar is geen reden tot paniek.

Volgens Streeck wordt dit aangegeven door een aantal factoren, legt hij uit in gesprek met moderator Steffen Hallaschek. Dus de viroloog zegt over het coronavirus:

“Het is een nieuw virus, maar we weten dat het niet erger is, bijvoorbeeld, en dat het niet erger is dan andere griepinfecties.”

Dit wordt ook bewezen door de meeste gevallen waarin mensen het coronavirus hebben opgelopen: 80 procent van de infecties heeft geen of slechts milde symptomen, zegt Streeck. De ziekte gedraagt ​​zich dan op dezelfde manier als griep, met keelpijn, vermoeidheid en lichte koorts.

“De zaken gaan dan niet naar de dokter”, zegt expert Streeck. Simpelweg omdat de symptomen niet erger voelen en niet gevaarlijker zijn dan een griepachtige infectie die veel mensen bijna elke winter ervaren. Streeck zegt:

“We weten dat we een epidemie gaan krijgen, we zullen wereldwijd een pandemie hebben. Een pandemie is niet slecht, we hebben elk jaar een grieppandemie. We gaan het nu meer behandelen als griep, zoals elk jaar dat we de ernstige gevallen hebben behandelen en diagnosticeren. De milde gevallen zullen ons waarschijnlijk missen en we zullen het niet eens merken. “

In ergere gevallen treedt longontsteking op, wat ernstige gevolgen kan hebben. Volgens Streeck worden alleen deze gevallen geïdentificeerd, juist omdat ze ernstiger symptomen hebben en specifiek zijn getest op het coronavirus in het laboratorium.

De ziekte kan levensbedreigend zijn, vooral voor oudere mensen of mensen met eerdere ziekten. Vanaf de leeftijd van 70 jaar stijgt het sterftecijfer met 8 procent, vanaf de leeftijd van 80 met bijna 15 procent, zoals Streeck zegt. De ziekte maakt echter bijna geen verschil in jongere jaren, zegt de expert in de show.

Er is een betere remedie dan desinfecteren tegen coronavirus

Veel mensen gebruiken nu ontsmettingsmiddelen om zichzelf te beschermen tegen de virussen. Streeck lijkt dit niet absoluut noodzakelijk te vinden. Het is ook eenvoudiger om uzelf te beschermen tegen infecties:

“Zeep werkt het beste tegen het coronavirus.”

Omdat het nieuwe type coronavirus, net als alle andere corona- en griepvirussen, een omhuld virus is. Deze buitenste schil, het membraan, kan worden vernietigd door zeep. Vervolgens wordt het virus eenvoudig weggespoeld met water.

Voor de zekerheid moet je je handen 30 seconden wassen, moderator Hallaschek gooit in. Dit komt trouwens overeen met ongeveer drie keer “Happy Birthday” zingen.

Coronavirus kan verdwijnen als het warmer wordt

Op vraag van de moderator of het virus nog steeds een probleem zal zijn in de zomer of dat het zal verdwijnen, zoals de griep, kan Streeck geen exact antwoord geven. Hij zegt echter:

“Bij alle andere coronavirussen zien we dat ze alleen in de wintermaanden voorkomen.”

Het gesprek met de viroloog geeft de indruk dat we het coronavirus in Duitsland serieus moeten nemen, maar tegelijkertijd hoeven we geen andere voorzorgsmaatregelen te nemen zoals bij elke andere griepgolf – en het overweldigt Duitsland elk jaar. Dus het is minder paniek – en grondiger handen wassen is aan de orde van de dag.Lees ook:  Trump wil manieren uitbreiden om gevangenen te doden - inclusief vuurpelotons

Comments

comments