klimaat, burgeroorlog en coronavirus de wereld wordt steeds fragieler

klimaat, burgeroorlog en coronavirus de wereld wordt steeds fragieler

28 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

Half januari werd het Global Risks Report 2020 gepubliceerd. Het rapport, opgesteld door meer dan 750 internationale experts en beleidsmakers, voorspelt dat de wereld politieke polarisatie en een vertraging van de economische groei in 2020 kan verwachten. Het rapport is ontwikkeld met de steun van onderzoekers van de Oxford Martin School (Universiteit van Oxford ), de National University of Singapore en het Wharton Risk Management and Decision Processes Center (University of Pennsylvania).

Van alle geïnterviewde respondenten om het rapport op te stellen, zei 78% van de experts dat ze verwachten dat “economische confrontaties” en “binnenlandse politieke polarisatie” zullen toenemen in 2020. Dit kan catastrofale gevolgen hebben, vooral voor het milieu, als de belangrijkste bedreigingen voor de mensheid zijn klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitsterven van soorten op recordniveau.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het jaarlijkse Global Risks Report hebben alle top 5 wereldwijde risico-experts beoordeeld op basis van de waarschijnlijkheid in de komende tien jaar met betrekking tot het milieu. Een van de grootste veiligheidsrisico’s, de auteurs van het rapport hebben extreme weersomstandigheden aangehaald, door de mens veroorzaakte milieuschade en rampen die leiden tot overlijden en schade aan eigendommen, het falen van het beleid ter beperking van de klimaatverandering door individuele regeringen en grote bedrijven, en groot verlies aan biodiversiteit, evenals natuurrampen zoals aardbevingen, tsunami’s, vulkaanuitbarstingen en geomagnetische stormen.

Het politieke landschap wordt gepolariseerd, de zeespiegel stijgt en klimaatbranden branden.

Als gevolg van acties van de mensheid is 83% van alle zoogdieren en de helft van de planten ter wereld van de aarde geveegd. Dit bedreigt onze voedselvoorziening en gezondheidssystemen.

Begin 2020 zagen wetenschappers voor het eerst recordtemperaturen van meer dan 20 graden Celsius in Antarctica.

De coronavirus-epidemie heeft voor de mensheid een nieuwe uitdaging gesteld.

Na de enorme toename in geregistreerde gevallen van coronavirus (COVID-19) infecties in China, waarschuwen wetenschappers dat de epidemie zich zou kunnen verspreiden naar ongeveer tweederde van de wereldbevolking. Om specifieker te zijn, was dit de mening die op 13 februari van dit jaar in een interview met Bloomberg werd gegeven door Ira Longini, een adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en co-directeur van het Center for Statistics and Quantitative Infectious Diseases (CSQUID) in Florida .

Volgens de onderzoeker zou het aantal infecties op basis van haar onderzoek naar onderzoeken naar de overdraagbaarheid van het virus in China enkele miljarden kunnen bedragen. Het huidige officiële aantal mensen dat besmet is met het virus in China nadert 64.000.

De moderne wereld wordt steeds breekbaarder. Zoals de Russische president Vladimir Poetin op 5 februari 2020 opmerkte: “Helaas heeft de mensheid in onze dagen opnieuw een gevaarlijke rand bereikt: regionale conflicten vermenigvuldigen, dreigingen van terrorisme en extremisme nemen toe en het wapenbeheersingssysteem wordt vernietigd . De wereldeconomie bevindt zich ook in een onstabiele staat. “

Lees ook:  Grensbescherming per tractor: dappere boeren verdedigen de Griekse grenzen tegen illegale immigranten

Fundamentele verschuivingen in het wereldwijde geopolitieke landschap verergeren de huidige kloven.

De ineenstorting van de Sovjetunie bijna 30 jaar geleden veranderde de machtsbalans ingrijpend. Destijds werd de financiële elite in het Westen gedwongen om terug te kijken en na te denken over hoe sociale problemen in de USSR waren opgelost, en de Sovjetunie zelf diende als een soort antipode voor het Westen, maar de situatie zou radicaal veranderen. Leden van de hogere samenleving in ontwikkelde kapitalistische staten begonnen ‘schurk’ te lopen, en als gevolg daarvan is de kloof tussen de rijke mensen en de armen enorm toegenomen. Dit zijn de meest opvallende voorbeelden van ongelijkheid die in de moderne geschiedenis zijn waargenomen.

Het was deze ongebreidelde race om rijk te worden, die afleidde van wereldwijde problemen en oproepen om actie te ondernemen, en ondanks de gevierde prestaties van de wereldwijde gemeenschap, wordt het nu geconfronteerd met meer nieuwe negatieve fenomenen, waarvoor momenteel geen oplossing in zicht is .

Dit voortdurende streven naar onevenredige nieuwe inkomsten heeft veel negatieve gevolgen, waaronder een groeiend wantrouwen ten opzichte van de wereldwijde elites, en een groeiend aantal massale arbeidersprotesten die vechten voor hun rechten.

Afgezien van het groeiende aantal conflictsituaties, blijven twee grote mondiale problemen de primaire as in de internationale politiek:

– de groter wordende kloof tussen arm en rijk (dit proces liep uit de hand na de val van de USSR);

– ecologie, voornamelijk problemen veroorzaakt door klimaatverandering.

Dit jaar kan de wereld verwachten dat de economische en politieke polarisatie zal toenemen. Daarom heeft de mensheid meer dan ooit de wereldleiders nodig om effectieve stappen te nemen om nieuwe bedreigingen en uitdagingen af ​​te wenden.

Geopolitieke turbulentie maakt de wereld onstabieler. Daarom moet de wereld zich dringend richten op samenwerking om gemeenschappelijke risico’s het hoofd te bieden.

Rusland heeft herhaaldelijk opgeroepen tot proactieve coördinatie van acties om de strategische stabiliteit te waarborgen en een eerlijke wereldorde te ontwikkelen.

De concrete stappen van Moskou hebben duidelijke positieve resultaten opgeleverd. Met name de Russische diplomatie heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij het stabiliseren van de situatie in Syrië en bij het opstarten van het proces van het Syrische constitutionele comité. De ontwikkeling van de Euraziatische integratie heeft tastbare resultaten opgeleverd. Rusland is erin geslaagd de samenwerking met China, India en andere staten in Eurazië te versterken, evenals met Latijns-Amerikaanse landen. De dialoog met Afrikaanse landen is naar een nieuw niveau gebracht.

Rusland zal zijn energie wijden aan het benutten van de kansen die het heeft als voorzitter van de SCO- en BRICS-groep. Rusland zal actuele kwesties blijven aansnijden in de VN-Veiligheidsraad, evenals in APEC-G20 en andere multilaterale structuren.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  De klimaat-apocalyps was gepland!


Comments

comments