Na de aankondiging van Turkije Illegale immigratie: Griekenland stuurt oorlogsschepen

Na de aankondiging van Turkije Illegale immigratie: Griekenland stuurt oorlogsschepen

28 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

ATHENE / SOFIA. Griekenland heeft zijn grenzen voor het land gesloten na de aankondiging van Turkije dat het zal stoppen met het stoppen van migranten op weg naar Europa. Volgens een rapport van de Bild-krant is de maatregel niet alleen van toepassing op asielzoekers, maar op alle reizigers. Bovendien zouden 50 oorlogsschepen de Griekse eilanden beschermen tegen een stroom van illegale immigranten. De landovergangen worden vanuit de lucht gevolgd met tien helikopters.

Een woordvoerder van AK-partij AK Recep Tayyip Erdogan had eerder aangekondigd, volgens het persbureau Reuters, dat migranten zouden blijven reizen: “Ons vluchtelingenbeleid is hetzelfde, maar we hebben een situatie hier. We kunnen de vluchtelingen niet langer houden. “

Ankara ontkent het

Eerder had het agentschap, onder verwijzing naar een hooggeplaatste Turkse informant, gemeld dat de politie, kustwacht en grenswachters het bevel hadden gekregen zich te onthouden. Volgens dit zouden vluchtelingen die met rubberboot naar Europa willen gaan niet langer worden tegengehouden. Volgens Reuters waren er ‘s nachts al geruchten op sociale media dat Turkije zijn grenzen al had geopend.

De achtergrond van de recente vluchtelingenstroom is aan het vechten in de regio Idlib in het noordwesten van Syrië. Als reactie op een luchtaanval die Turkse soldaten donderdag heeft gedood, reageerde Turkije door de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad aan te vallen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had eerder een speciale bijeenkomst in Ankara belegd.

Rond het middaguur ontkende het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvankelijk een verandering in de houding van Ankara. Er is geen verandering in het vluchtelingenbeleid, zei woordvoerder Hami Aksoy van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegelijkertijd waarschuwde hij dat migratiebewegingen ‘zouden kunnen toenemen als de situatie verslechtert’.

Bulgarije versterkt ook de grensbescherming

Het persbureau DHA meldde vrijdag dat ongeveer 300 migranten op weg waren naar de grensstad Edirne. Bulgarije overweegt ook soldaten naar de Turkse grens te sturen. Op vrijdagochtend had de Bulgaarse grenspolitie al twee groepen van ongeveer 30 migranten verhinderd het Bulgaarse grondgebied binnen te komen, zei minister van Defensie Krassimir Karakachanov. Hij was vastbesloten om geen enkele illegale immigrant Bulgarije binnen te laten. (Tb)

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Sommigen van Trump's White House South Lawn-publiek werden, je raadt het al, betaald om daar te zijn

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Turkse agressie Syrië: Belgische veiligheidsdienst pusht alweer om jihadisten terug te halen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments