Na de aankondiging van Turkije Illegale immigratie: Griekenland stuurt oorlogsschepen

Na de aankondiging van Turkije Illegale immigratie: Griekenland stuurt oorlogsschepen

28 februari 2020 0 Door Indignatie redactie

ATHENE / SOFIA. Griekenland heeft zijn grenzen voor het land gesloten na de aankondiging van Turkije dat het zal stoppen met het stoppen van migranten op weg naar Europa. Volgens een rapport van de Bild-krant is de maatregel niet alleen van toepassing op asielzoekers, maar op alle reizigers. Bovendien zouden 50 oorlogsschepen de Griekse eilanden beschermen tegen een stroom van illegale immigranten. De landovergangen worden vanuit de lucht gevolgd met tien helikopters.

Een woordvoerder van AK-partij AK Recep Tayyip Erdogan had eerder aangekondigd, volgens het persbureau Reuters, dat migranten zouden blijven reizen: “Ons vluchtelingenbeleid is hetzelfde, maar we hebben een situatie hier. We kunnen de vluchtelingen niet langer houden. “

Ankara ontkent het

Eerder had het agentschap, onder verwijzing naar een hooggeplaatste Turkse informant, gemeld dat de politie, kustwacht en grenswachters het bevel hadden gekregen zich te onthouden. Volgens dit zouden vluchtelingen die met rubberboot naar Europa willen gaan niet langer worden tegengehouden. Volgens Reuters waren er ‘s nachts al geruchten op sociale media dat Turkije zijn grenzen al had geopend.

De achtergrond van de recente vluchtelingenstroom is aan het vechten in de regio Idlib in het noordwesten van Syrië. Als reactie op een luchtaanval die Turkse soldaten donderdag heeft gedood, reageerde Turkije door de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad aan te vallen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had eerder een speciale bijeenkomst in Ankara belegd.

Rond het middaguur ontkende het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvankelijk een verandering in de houding van Ankara. Er is geen verandering in het vluchtelingenbeleid, zei woordvoerder Hami Aksoy van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegelijkertijd waarschuwde hij dat migratiebewegingen ‘zouden kunnen toenemen als de situatie verslechtert’.

Bulgarije versterkt ook de grensbescherming

Het persbureau DHA meldde vrijdag dat ongeveer 300 migranten op weg waren naar de grensstad Edirne. Bulgarije overweegt ook soldaten naar de Turkse grens te sturen. Op vrijdagochtend had de Bulgaarse grenspolitie al twee groepen van ongeveer 30 migranten verhinderd het Bulgaarse grondgebied binnen te komen, zei minister van Defensie Krassimir Karakachanov. Hij was vastbesloten om geen enkele illegale immigrant Bulgarije binnen te laten. (Tb)

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  ISIS-bruiden en kinderen "We gaan je afslachten", als we terug komen


Comments

comments