3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Coronavirus: veel grote evenementen wereldwijd geannuleerd, meer dan 20 doden in Italië

corona

 11 total views,  3 views today

De ASEAN-top, het jaarlijkse WADA-symposium, de ITB-evenementen worden wereldwijd geannuleerd vanwege de verspreiding van het coronavirus. Het aantal besmette mensen blijft stijgen in Duitsland. Nu heeft de kanselier in de crisis gesproken.

Wereldwijd worden steeds meer evenementen geannuleerd vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus. De Amerikaanse regering annuleerde vrijdagavond (lokale tijd) een top gepland op 14 maart met de staten van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) in Las Vegas. Het World Anti-Doping Agency (WADA) annuleerde zijn jaarlijkse symposium in Zwitserland van 17 tot 19 maart. De grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft de geplande investeerdersdag voor donderdag uitgesteld. Kort daarvoor was ‘s werelds grootste reisbeurs ITB Berlijn geannuleerd van 4 tot 8 maart.

Het is misschien niet de laatste in zijn soort. Aan het einde van de avond heeft het crisisteam van de Duitse regering aanbevolen om bij de beoordeling van het risico op grote evenementen rekening te houden met de principes van het Robert Koch Institute (RKI). Vanuit het perspectief van het crisisteam moeten “aanstaande grote internationale evenementen” worden geannuleerd wanneer deze beginselen worden toegepast.

Angela Merkel dringt aan op “meten en midden”

Bondskanselier Angela Merkel pleitte niettemin voor “matiging en matiging” in de omgang met het nieuwe coronavirus. Daarom moeten niet alle evenementen worden afgelast, zei ze vrijdagavond tijdens haar jaarlijkse receptie in haar parlementaire kiesdistrict in West-Pommeren in Stralsund. Duitsland is een van de landen die de beste omstandigheden hebben om met het virus om te gaan.

In Duitsland steeg het aantal mensen dat besmet was met het nieuwe coronavirus vrijdag tot meer dan 50. De deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Baden-Württemberg, Beieren, Rijnland-Palts, Hessen en Hamburg en Sleeswijk-Holstein worden getroffen. Het district Heinsberg in Noord-Rijnland-Westfalen wordt momenteel bijzonder zwaar getroffen. Daar was het aantal geïnfecteerden vrijdagavond gestegen tot 37.

Het crisisministerie van het Federale Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Federale Ministerie van Volksgezondheid kondigde vrijdagavond aan dat de federale overheid reisbedrijven in de toekomst zou vragen om informatie te verstrekken over de gezondheid van passagiers die uit totaal vijf landen naar Duitsland komen. Naast China moet in de toekomst de gezondheidstoestand van passagiers uit Zuid-Korea, Japan, Italië en Iran worden gerapporteerd.

SARS-CoV-2: Jüngste Entwicklungen

Die Lungenerkrankung COVID-19, die durch das berüchtigte Corona-Virus SARS-CoV-2 verursacht wird, dominiert nun schon seit zwei Monaten weltweit die Schlagze…

Bijna 3.000 doden in China 

China en Zuid-Korea rapporteerden ook een stijgend aantal besmette en dode mensen op zaterdag: de Beijing Health Commission kondigde aan dat nog eens 47 mensen in China waren overleden aan de longziekte COVID-19. Volgens officiële informatie werden 427 nieuwe ziekten landelijk geregistreerd. Het totale aantal bevestigde infecties op het Chinese vasteland steeg naar 79.251. Tot op heden zijn 2.835 sterfgevallen bevestigd in China.

In Zuid-Korea steeg het aantal infecties binnen 24 uur met bijna 600. Volgens de gezondheidsautoriteiten zijn 2.931 mensen tot nu toe besmet met de ziekteverwekker van COVID-19 – meer dan waar ook buiten China. Het aantal sterfgevallen geassocieerd met het virus is tot op heden met drie tot 16 toegenomen.

Meer dan 20 sterfgevallen door longziekten in Italië

De regering in Rome heeft ondertussen vrijdagavond een bundel noodhulp gelanceerd voor mensen in gebieden die zwaar getroffen zijn door het Corona-virus. Het kabinet wil burgers de mogelijkheid bieden om betalingen aan nutsbedrijven en verzekeringsmaatschappijen tijdelijk op te schorten. De uitbraak van het coronavirus, dat ongeveer een week geleden in Lombardije begon, bracht het aantal besmette mensen in heel Italië op bijna 900. Hiervan stierven 21 mensen op vrijdagavond aan de nieuwe longziekte of in verband daarmee. Elf gemeenten in het noorden zijn gesloten en het toerisme in grote delen van het land is aanzienlijk gedaald.

De Amerikaanse gezondheidsinstantie CDC adviseerde onnodige reizen naar het land vanwege de uitbraak van het Corona-virus in Italië. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verhoogde het reisadvies voor Italië op vrijdagavond (lokale tijd) van niveau twee (“wees voorzichtig”) naar niveau drie (“herdenken reizen”) – een niveau voor het hoogste niveau vier (“niet reizen”) ,

Corona-Ausbruch in Heinsberg: Schulen geschlossen – Massive Hamsterkäufe in Supermärkten

Mittlerweile wurden 20 Corona-Fälle im Kreis Heinsberg in Nordrhein-Westfalen bestätigt. Darunter sind mehrere Personen aus der Gemeinde Gangelt, die an eine…

De Amerikaanse omroep NBC had  gerapporteerd over de annulering van de ASEAN-top, onder vermelding van niet nader genoemde Amerikaanse overheidsfunctionarissen. Er werd ook gezegd dat een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz die gepland was voor aanstaande dinsdag voor onbepaalde tijd was uitgesteld.

WADA heeft aangekondigd dat het besluit om het symposium te annuleren gebaseerd was op het besluit van de Zwitserse autoriteiten. Vanwege het uitbreken van SARS-CoV-2 verbood de Federale Raad alle grote evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers tot 15 maart. Alle eerste divisie voetbalwedstrijden van het weekend werden ook uitgesteld tot een onbepaalde datum.

NRW: Verschillende beurzen geannuleerd 

United Airlines rechtvaardigde het uitstel van zijn investeerdersdag tot waarschijnlijk september omdat de marktreactie was verslechterd, beleggers houden zich momenteel alleen bezig met de kortetermijneffecten. Het is daarom niet te verwachten dat de komende week productieve gesprekken over de langetermijnstrategie kunnen worden gevoerd.

De organisatoren van ITB Berlijn hadden gezegd dat steeds meer exposanten zich in de dagen en weken daarvoor hadden teruggetrokken, niet alleen uit China. Volgens het beursbedrijf heeft het verantwoordelijke gezondheidskantoor in Charlottenburg-Wilmersdorf de eisen aanzienlijk verhoogd. Over het algemeen zijn deze niet haalbaar door Messe Berlin.

Ook in Noord-Rijnland-Westfalen heeft de verspreiding van het Corona-virus invloed op de uitgebreide handelsactiviteiten en dus ook op tal van hotels en restaurants. Na de hardwarebeurs in Keulen, zijn de internationale beurs voor metaalbewerkingstechnologieën in Düsseldorf en de FIBO in Keulen naar een latere datum uitgesteld, zoals de organisatoren aankondigden.

3.000 besmet buiten China

Volgens het RKI is het aantal gevallen wereldwijd toegenomen tot meer dan 83.000 besmette personen in 52 landen. In Europa worden meer dan 20 landen getroffen, volgens statistieken van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Gezien het groeiend aantal SARS-CoV-2-infecties heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het risico vastgesteld dat het virus zich wereldwijd verspreidt van “hoog” naar “zeer hoog”.

De meeste mensen die besmet zijn met SARS-CoV-2 hebben alleen milde verkoudheidssymptomen met koude rillingen en keelpijn of helemaal geen symptomen. Volgens het RKI zijn 15 van de 100 besmette mensen ernstig ziek geworden. U krijgt ademhalingsproblemen of longontsteking. Volgens eerdere cijfers sterft één tot twee procent van de geïnfecteerden, veel meer dan bij griep.

Corona-Virus: Wie schütze ich mich?

Das Corona-Virus breitet sich weiter aus. Mittlerweile gelten mehr als 80.000 Menschen als infiziert. Auch in Deutschland gibt es erste Ausbrüche. Der Gesund…

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments