4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Griekenland verzet zich tegen de stroom van illegale immigranten

griekenland

 3 total views,  3 views today

ATHENE. Griekse veiligheidstroepen voorkwamen op zaterdag dat illegale immigranten de grens met traangas overstaken. Bij verschillende grensovergangen, waaronder in Pazarkule, gooiden de migranten stenen naar de ambtenaren, meldde de Bild- krant. Volgens de Griekse staatstelevisie slaagden sommigen erin om een ​​opblaasboot tussen Turkije en Griekenland over te steken. “Gedurende de nacht hebben veiligheidstroepen illegale grensovergangen voorkomen,” beschreef de Griekse minister van Defensie Nikos Panagiotopoulos de situatie.

Nicola Zolin on Twitter: “#Edirne – #Turkey #Greece pic.twitter.com/ttgIJq5PHL / Twitter”

Edirne – #Turkey #Greece pic.twitter.com/ttgIJq5PHL

De Turkse president Reep Tayyip Erdogan heeft het vluchtelingenpact met de EU zaterdagochtend geannuleerd . “We hebben de poorten geopend,” zei hij en beschuldigde de EU ervan de overeenkomst van 2016 niet na te komen . Vanaf vrijdag wachten 18.000 migranten op hun toetreding tot de EU aan de grenzen met Bulgarije en Griekenland. In het bijzonder vroeg Erdogan de EU-landen om migranten uit Turkije te halen: “We kunnen niet zoveel vluchtelingen opvangen of verzorgen”, zei hij.

Bruno Maçães on Twitter: “Greek border pic.twitter.com/KXL8IjPDmt / Twitter”

Greek border pic.twitter.com/KXL8IjPDmt

FDP roept op tot steun van Griekenland

De FDP-fractie heeft inmiddels de federale regering opgeroepen Athene te steunen. “We bevinden ons in een escalatiespiraal aan de Grieks-Turkse grens en ervaren dramatische omstandigheden”, zei Group Vice-voorzitter Stephan Thome van het dpa persbureau. “Vooral de EU en Duitsland moeten solidair zijn met Griekenland en helpen de massale illegale grensovergangen te beheersen.”

De voorzitter van de Commissie buitenlandse zaken van de Bondsdag en kandidaat voor het CDU-partijpresidium, Norbert Röttgen, noemde de dreiging van Erdogan echter een “roep om hulp”. Je moet geld en hulp tijdelijk te verlenen aan de vluchtelingen in Turkije om het aanbod, riep hij op twitter.

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz benadrukte dat Oostenrijk klaar was om de landen aan de buitengrens te ondersteunen met extra politieagenten  Als de bescherming van de buitengrens van de EU niet succesvol is, zal Oostenrijk zijn grenzen beschermen. “Een situatie als 2015 mag niet worden herhaald.

AfD tegen NAVO-steun voor Turkije

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft inmiddels een verhoogde bescherming van de nationale grenzen aangekondigd. Erdogan vertelde Orban eerder dat zijn land de massa’s migranten niet langer kon houden, zei een woordvoerder van Orban.

Op vrijdag ontkende het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken aanvankelijk een veranderde houding in Ankara . Er is geen verandering in het vluchtelingenbeleid, zei woordvoerder Hami Aksoy van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegelijkertijd waarschuwde hij dat migratiebewegingen ‘zouden kunnen toenemen als de situatie verslechtert’.

De achtergrond van de recente vluchtelingenstroom is aan het vechten in de Idlib-regio in het noordwesten van Syrië. Als reactie op een luchtaanval die Turkse soldaten donderdag heeft gedood, reageerde Turkije door de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad aan te vallen.

Hij reageerde op het verzoek van Turkije om NAVO-steun aan Rusland, Armin-Paul Hampel, woordvoerder van het buitenlands beleid voor de AfD-parlementaire fractie.  Als de AfD-fractie verwerpen we duidelijk de NAVO-steun voor Turkije,  verduidelijkte hij. Aangezien Turkije Syrië was binnengevallen in strijd met het internationale recht, was het geen alliantiezaak. (Tb)

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments